Družinska medicina

Ambulanta za hujšanje in zdravljenje debelosti

Se soočate s prekomerno telesno težo? V NYD kliniki razumemo, da je vsak posameznik edinstven. Zato smo razvili celovit program zdravljenja debelosti z zdravilom Ozempic, prilagojenega vsakemu posamezniku.

Kako poteka zdravljenje?

Program zdravljenja debelosti v NYD kliniki traja več tednov.

Udeleženci programa zdravljenja debelosti vsak mesec opravijo zdravniški pregled pri našem zdravniku. Pred vsakim obiskom se opravi bioimpedančna analiza za oceno telesne sestave. Ta analiza je ključna, da zdravnik lahko spremlja napredek bolnika, oceni učinkovitost zdravljenja in po potrebi prilagodi načrt zdravljenja.

Poleg tega se bolniki med zdravljenjem udeležujejo prilagojenih zdravstvenoizobraževalnih delavnic in dobijo pomoč pri oblikovanju načrta za telesno dejavnost.

Načrt telesne dejavnosti pripravi usposobljen fizioterapevt. Ta načrt vključuje oceno ravni telesne dejavnosti pacienta ter teste moči in gibljivosti in temelji na teh ocenah. Fizioterapevt nato pripravi prilagojen načrt vadbe, ki dopolnjuje širše cilje programa hujšanja in zagotavlja, da je usklajen s posameznikovimi posebnimi potrebami in cilji.

Zakaj se odločiti za zdravljenje pri nas?

V NYD kliniki ponujamo edinstveno kombinacijo strokovne medicinske oskrbe, osebne pozornosti in podpornega okolja.

Ponosni smo na to, da uporabljamo najnovejše raziskave in načine zdravljenja, s katerimi zagotavljamo najboljšo oskrbo. Z našimi najsodobnejšimi zmogljivostmi in toplim, prijaznim vzdušjem se boste počutili motivirane in oskrbljene na vsakem koraku.

Naš uspeh se meri z vašim uspehom in zavezani smo, da vam bomo pomagali doseči vaše cilje glede hujšanja.

Kaj vključuje program zdravljenja debelosti?

Specialistični pregled

Začetek poti hujšanja se začne z razumevanjem vašega edinstvenega zdravstvenega profila. V naši kliniki je specialistični pregled prvi korak k prilagojenemu načrtu hujšanja. Naši izkušeni strokovnjaki opravijo temeljito oceno, pri čemer se osredotočijo na posebne izzive in zdravstvene vidike, povezane z debelostjo in prekomerno telesno težo. Ta pregled nam pomaga razumeti potrebe vašega telesa, kar utira pot do prilagojenega načrta zdravljenja.

Meritev telesne sestave

Verjamemo, da je uspešno hujšanje več kot le številka na tehtnici. Zato sta merjenje telesne sestave in prehranski pregled sestavna dela našega programa. Z naprednimi orodji in pametno tehtnico Tanita opravimo antropometrične meritve, izmerimo odstotek telesne maščobe, mišično maso in druge pomembne podatke. Skupaj s celovitim prehranskim pregledom nam ta spoznanja omogočajo oblikovanje prehranskega načrta, ki ni namenjen le zmanjševanju kalorijskega vnosa, temveč učinkoviti in zdravi prehrani vašega telesa.

Zdravljenje z zdravili

Pri nekaterih je za dosego ciljev glede izgube telesne teže potreben dodaten zagon. Pri tem ima učinkovina zdravila Ozempic (v ZDA se imenuje Wegovy) ključno vlogo in je lahko pod zdravniškim nadzorom učinkovit del vašega načrta zdravljenja. Naša zdravniška ekipa bo skupaj z vami presodila, ali je zdravilo primerno za vas, in zagotovila, da bo primerno vključeno v vašo splošno strategijo hujšanja. Varnost, učinkovitost in vaše dobro počutje so naše glavne prednostne naloge pri vsakem zdravljenju z uporabo zdravil.

Kontrolni pregledi za oceno in pregled napredka

Vaša pot hujšanja je proces, ki se razvija, zato so redni kontrolni pregledi nujni, da se prepričate, da ste na pravi poti. Ti kontrolni pregledi nam omogočajo spremljanje vašega napredka, potrebne prilagoditve načrta zdravljenja ter stalno podporo in spodbudo. Praznujemo vaše zmage, vam pomagamo premagovati izzive in ostajamo predani vašemu dolgoročnemu uspehu. V NYD kliniki nismo samo vaši zdravstveni delavci, ampak tudi vaši partnerji za zdravje.

Pogosta vprašanja

Raven bolečine med injiciranjem zdravila se lahko razlikuje, vendar večina posameznikov poroča o minimalnem nelagodju.

Kot pri vseh drugih zdravilih jemanje zdravila Ozempic povezano z določenimi tveganji in možnimi stranskimi učinki.

Najpogostejši neželeni učinki, povezani z učinkovino semaglutid, so povezani s prebavo. Ti pogosti neželeni učinki vključujejo:

  • slabost
  • bruhanje
  • driska
  • bolečine v trebuhu

Čeprav so ti neželeni učinki lahko neprijetni, običajno izzvenijo v prvih nekaj tednih.

A. Literatura kaže, da bolniki izgubijo povprečno 15 % svoje telesne teže. Naš cilj je, da večina pacientov vsak teden izgubi približno pol kilograma.

Hitrost, s katero boste izgubili težo, bo odvisna od teže, ki jo morate izgubiti, kot tudi od predanosti, ki jo vložite v podpiranje učinkov zdravila z zdravimi življenjskimi izbirami (prehrana, telesna vadba, duševno zdravje in spanec).

Naši strokovnjaki

Spoznajte Dr. Tejo Krašna, dr. med., spec. družinske medicine, našo strokovnjakinjo za uravnavanje telesne teže v NYD kliniki. Dr. Krašna je izkušena na področju zdravljenja debelosti in uravnavanja telesne teže. 

Njen pristop k hujšanju temelji na kombinaciji najsodobnejših medicinskih postopkov in celostnih strategij dobrega počutja. Verjame v moč povezovanja medicinske znanosti s prilagojeno prehrano in spremembami življenjskega sloga za doseganje trajnostnega hujšanja. Njeno strokovno znanje in izkušnje obsegajo tudi obvladovanje zapletenih primerov debelosti, zlasti tistih, ki so povezani s presnovnimi boleznimi, kot je sladkorna bolezen.

Pod vodstvom dr. Novak so pacienti v NYD kliniki dosegli izjemne uspehe. Poudarja pomen razumevanja edinstvene telesne sestave vsakega posameznika, kar ji omogoča, da pripravi zelo učinkovite načrte za hujšanje.

Cenik

Prvi posvet o zdravljenju prekomerne teže (vključuje: meritev telesne sestave, analiza rezultatov krvne slike, navodila za jemanje zdravil)

140€

Kontrolni posvet o zdravljenju prekomerne teže

80€

Ste pripravljeni začeti pot do vitkega telesa?

Še danes se obrnite na nas in se dogovorite za prvi posvet. Naša ekipa vam bo z veseljem pomagala doseči vaše zdravstvene cilje. 

Mnenja naših pacientov

Kontaktirajte nas