PRP terapije

Pomlajevanje obraza s trombocitno plazmo

Pomlajevanje z lastno plazmo je ena najbolj iskanih terapij za anti-aging obraza.

Terapija sproži proces celjenja kože, kar vodi do pospešenega obnavljanja kožnih celic in povečanja proizvodnje kolagena.

Rezultat je bolj gladka in prožna koža z izboljšanjem drobnih gubic, razširjenih por in neenakomerne teksture.

Kaj je pomlajevanje z lastno plazmo

Pomlajevanje obraza s PRP je naraven kozmetični postopek, pri katerem se v obraz injicira plazma, bogata s trombociti (PRP).

PRP je sestavina krvi, ki vsebuje rastne dejavnike in druge beljakovine, ki spodbujajo celjenje na celični ravni.

 

Z vbrizgavanjem v obrazno tkivo PRP izboljša splošno strukturo kože, zmanjša vidnost drobnih linij in gub okoli ust in oči, zmanjša vidnost brazgotin, izravna ton kože in zmanjša razširjene pore.

Kako deluje pomlajevanje s PRP

Človeška kri vsebuje plazmo, rdeče krvničke, bele krvničke in trombocite. Trombociti pomagajo pri strjevanju krvi in proizvajajo beljakovine rastnih dejavnikov, ki so bistvenega pomena za zdravljenje. Pri pomlajevanju obraza s PRP se uporabljajo trombociti iz vaše krvi, ki pomagajo zdraviti in obnavljati vašo kožo. Rastni faktorji so ključnega pomena za našo kožo, da je videti napeta in polna elastina.

 

Za začetek postopka vam bo zdravnik odvzel majhno stekleničko krvi. Nato bo stekleničko postavil v centrifugirko, da bo ločil plazmo, bogato s trombociti (PRP), od rdečih in belih krvnih celic. Ta postopek zgošča trombocite in poveča njihovo število za pet- do deset krat. 

Injeciranje PRP neposredno v tkivo omogoča telesu, da absorbira in v celoti izkoristi vse prednosti pridobljene plazme, bogate s trombociti.

Postopek PRP za pomlajevanje obraza

Rezultati

Pomlajevanje obraza s PRP naravno spodbudi proizvodnjo kolagena v vašem telesu, obnova pa traja približno tri mesece. Večina pacientov opazi izboljšanje teksture kože že v prvem mesecu po tretmaju.

Priporočljivo je opraviti 2-3 terapije v razmaku 6-8 tednov. Rezultati pomlajevanja s PRP so dolgoročni, saj večina pacientov po enem letu opravi dodatne tretmaje za nadaljnje spodbujanje proizvodnje kolagena in nadaljnje pomlajevanje obraza.

 

Za hitreje vidno izboljšanje lahko prednosti pomlajevanja obraza s PRP kombiniramo z botulinom, polnili in laserskim pomlajevanjem obraza.

Ali sem dober kandidat za PRP?

Ena od najboljših stvari pri pomlajevanju obraza s PRP je, da je lahko skoraj vsak moški ali ženska odličen kandidat za ta postopek. Ta postopek je učinkovit za kandidate vseh starosti še posebej v primeru, da:

 

1. Želite zmanjšati videz linij nasmeha, kurjih očes in vratnih obročev.
2. Želite zmanjšati videz brazgotin po aknah, vdolbin na koži in podočnjakov.
3. Želite dolgotrajne rezultate pomlajevanja obraza.
4. Želite upočasniti staranje.
5. Nimate časa za okrevanje po zdravljenju.
6. Niste noseči in ne dojite.

Niste prepričani, če ste dober kandidat za PRP?

Prijavite se na posvet ali nas pokličite.

Cenik PRP terapije

Pregled ali posvet pred PRP terapijo

50€ / brezplačno ob zakupu terapije

PRP terapija za pomlajevanje obraza

350€

Popust ob nakupu paketa 3 ali več PRP terapij

10%

Popust ob nakupu paketa 6 ali več PRP terapij

20%

Priprava na terapijo

Z upoštevanjem naslednjih smernic pred PRP terapijo boste zagotovili, da bo terainje potekalo po načrtih, in povečali svoje možnosti za optimalen izid.

Teden dni prej: Ne jemljite ibuprofena, aspirina ali nesteroidnih protivnetnih zdravil. Prenehajte jemati vsa antikoagulacijska zdravila. Prenehajte uporabljati zelišča, dodatke ali vitamine, povezane z redčenjem krvi. Če imate pomisleke glede določenih zdravil ali dodatkov, ki jih jemljete, se posvetujte z zdravnikom.
Dan prej: Pijte veliko vode, dobro jejte in se dobro naspite.
Dan prej: Ostanite hidrirani in pojejte polnovreden, hranljiv obrok.

Okrevanje

Po injiciranju plazme, bogate s trombociti, ali matičnih celic je zelo malo okrevanja; lahko se celo vrnete na delo še isti dan.

Vendar je priporočljivo, da nekaj dni po posegu počivate in se ne obremenjujete. Upoštevajte te napotke, da bo zdravljenje potekalo dobro in da boste imeli optimalne rezultate postopka:

  • Vsaj 6 ur se ne dotikajte obraza.
  • Obraza ne ličite do naslednjega dne.
  • Posebej pazite, da z dotikanjem ne razdražite kože. Če se morate dotakniti obraza, si umijte roke z milom in vodo.
  • Ne drgnite kože, zlasti pri umivanju in sušenju obraza.
  • Za zmanjšanje morebitnega nelagodja po zdravljenju uporabite sredstva proti bolečinam, kot sta ibuprofen in paracetamol. Zlasti če opazite bolečino ali oteklino, ki traja dlje kot 24 ur.
  • Za zmanjšanje otekline in nelagodja lahko uporabite tudi hladne obkladke, zavite v čisto, suho brisačo.
  • Načrtujte, da boste vsaj dva dni po zdravljenju spali na hrbtu z rahlo dvignjenim obrazom.
  • Približno tri dni se izogibajte uporabi čistilnih sredstev za obraz, ki povzročajo piling.

Odgovori zdravnika na vaša vprašanja

Pacienti, ki so opravili terapijo pomlajevanja s PRP, pogosto občutijo izboljšanje različnih težav na obrazu v različnih časovnih obdobjih.

 

Na primer, sončne in temne lise lahko zbledijo ali izginejo že v dveh do treh mesecih, medtem ko je utrujena in suha koža lahko videti obnovljena že v nekaj dneh. Zato naši strokovnjaki med prvim obiskom ocenijo potrebno potrebno število terapij in približno trajanje rezultatov PRP.

Da bi bili terapija s PRP čim bolj udobna, vam bomo na lasišče nanesli serum za omrtvičenje. To močno zmanjša vaše nelagodje med postopkom, vendar se lahko z našo ekipo pogovorite, če imate kakršne koli pomisleke ali nelagodje. 

Večina naših pacientov nas obišče vsaj trikrat, saj PRP deluje kumulativno. Če boste injekcije uporabljali zaradi brazgotin, se vam po zadnjem obisku ne bo treba več vračati v kliniko, če pa je vaša kozmetična težava povezana s staranjem, boste potrebovali redne vzdrževalne terapije.

 

Čeprav vam priporočamo, da nas obiščete dva- do trikrat letno, nekateri pacienti, ki še posebej dobro skrbijo za svojo kožo, potrebujejo terapije le vsakih 12 mesecev.

V NYD kliniki sta varnost in higiena pri terapiji pomlajevanja s PRP na prvem mestu. Upoštevamo stroge sterilizacijske postopke, da preprečimo vsako tveganje okužbe ali kontaminacije. Opremo, orodja in površine pred vsakim postopkom temeljito razkužimo.

Ker postopek vključuje odvzem krvi, je za preprečevanje zapletov bistveno pravilno ravnanje, shranjevanje in obdelava. Z upoštevanjem natančnih postopkov sterilizacije in varnosti vam zagotavljamo varno izkušnjo terapije.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
PRP terapije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju trombocitnih terapij (PRP oziroma angleško: platelet-rich plasma), imajo s takšnimi terapijami in tretmaji dolgoletne izkušnje. Same terapije pa so izredno učinkovite in blagodejne, saj lahko le tako zagotovimo najboljše rezultate.

Nejc Steiner

dr. med., spec. otorinolaringologije

Nejc Steiner, dr. med je specialist otorinolaringolog, ki se poglobljeno ukvarja z boleznimi ušesa in baze lobanje.

 

Študiral je na MF v Ljubljani in MF Autonoma de Madrid v Španiji. Specializacijo iz ORL je opravil na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo, UKC Ljubljana, kjer deluje kot vodja oddelka za intenzivno nego.

 

V času svoje kariere se je učil od največjih specialistov tako iz Slovenije kot iz tujine. Udeležil se je izobraževanj iz celotnega sveta, med drugim se je izobraževal v ZDA, Braziliji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Severni Makedoniji, Ukrajini, Poljski in na Kitajskem. Del svoje specializacije je opravil tudi v priznani Univerzitetni bolnišnici AKH na Dunaju.

 

Veliko svojega časa namenja raziskovanju. Je član raziskovalne ekipe, ki je vodilna na področju razvoja plazme bogate s trombociti v Sloveniji. Poleg številnih znanstvenih člankov, raziskav in predavanj na kongresih je v procesu zaključevanja svoje doktorske disertacije.

Kontaktirajte nas