Estetika v Ljubljani

Posegi z Botulinom

Želite na slavni poseg zvezdnic in manekenk? Botulin je tu za vas in poskrbeli bomo, da naši vrhunsko usposobljeni specialisti presežejo vaše želje in pričakovanja.

botoks in filerji

Estetika v Ljubljani

Posegi z Botulinom

Želite na slavni poseg zvezdnic in manekenk? Botulin je tu za vas in poskrbeli bomo, da naši vrhunsko usposobljeni specialisti presežejo vaše želje in pričakovanja.

Kaj je botulin toksin in za kaj ga uporabljamo?

Botulinum toksin je beljakovinska spojina, pridobljena iz bakterije Clostridium botulinum. Deluje tako, da blokira živčne signale do mišičnih vlaken, s čimer začasno paralizira mišice. Uporablja se v različne medicinske in kozmetične namene, od zdravljenja nekaterih motenj mišičnih krčev do zmanjšanja gubic in črt na obrazu.

Botoks
Ljubljana
Botoks

Bolj podrobno o posegih z Botulin toksinom

Botulin toksin je bil sprva razvit za zdravljenje očesnih krčev in motenj v zgodnjih 1980-ih. Sčasoma so znanstveniki odkrili njegovo uporabnost za zmanjševanje gub, kar je privedlo do široke uporabe v kozmetični industriji. V kozmetični industriji se ga pogosto uporablja za zmanjšanje vidnih znakov staranja. Z injiciranjem neposredno v mišice, ki povzročajo gube, lahko začasno sprosti te mišice in zgladi kožo. Botulin načeloma ‘sprosti’ mišice na način, da prestreže tok informacij od živca do mišice, kdaj na bi se ta krčila. Tako do krčenja sploh ne pride, in mišica ostane sproščena. Pogosto se uporablja za zmanjšanje črt na čelu, gub okoli oči in ostalih gub. Injiciranje je postopek, ki ga je treba izvajati v sterilnih pogojih. Običajno traja le 15 do 30 minut. Rezultati se lahko začnejo pokazovati v nekaj dneh, običajno pa trajajo tri do štiri mesece. Za ohranjanje rezultatov je potrebno postopek ponavljati na vsakih nekaj mesecev.

Bocouture
Botoks

Kako se pripraviti na poseg?

Očistite in negujte kožo pred posegom, kot vam bo svetoval zdravnik. To lahko vključuje uporabo posebnih izdelkov ali preprosto ohranjanje dobre higiene kože. Na dan posega nosite udobna oblačila in se izogibajte ličilom na območju, kjer bo izveden poseg. Jejte lahke obroke in ostanite hidrirani pred posegom. Nekateri zdravniki vam lahko svetujejo, da se izogibate obilnim obrokom tik pred posegom.

Hot
Polnila
Polnila

Cenik posegov z Botulinom

Glajenje gubic z botulinom (Bocouture™)

Celoten obraz

od 300€

Ena regija

150€

Dve regiji

250€

Tri regije

300€

Baby botulin

od 170€

Bunny lines

80€

Gummy smile

80€

Lip flip - Ena ustnica

80€

Ustni kotički

80€

Konica nosu

80€

Pogosta vprašanja

Botulin se uporablja za zmanjšanje ali paraliziranje mišičnih krčev. Pogosto se uporablja v kozmetične namene, da zgladi gube.

Botulin se šteje za varnega, če ga izvaja usposobljen zdravstveni strokovnjak. Obstajajo neželeni učinki, ki so ponavadi začasni, kot so otekline ali modrice na mestu injiciranja.

Učinek Botulina običajno traja od 3 do 6 mesecev. Po tem obdobju se lahko postopek ponovi, če želi oseba ohraniti rezultate.

Mnenja naših pacientov

Želite izvedeti več o posegih z Botulinom?

Pokličite nas na 040 229 339 ali rezervirajte vaš prvi termin za brezplačen posvet: