💥 BREZPLAČEN 30-MINUTNI POSVET IN OBRAVNAVA! 🔥

Izkoristite mesec brezplačnih fizioterapevtskih obravnav, samo v mesecu JUNIJU!

COMPEX terapija Ljubljana

Elektrostimulacija mišic

v NYD kliniki v Ljubljani obravnavamo vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

COMPEX terapija Ljubljana

Elektrostimulacija mišic

Ambulanta za fizioterapijo in rehabilitacijo v kliniki NYD v Ljubljani obravnava vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Elektrostimulacija mišic za boljšo kondicijo

Fizioterapevti uporabljajo elektroterapijo za lajšanje bolečin, pospeševanje celjenja težav z mehkimi tkivi ali spodbujanje mišičnih vlaken k aktivaciji. Glavna metoda elektroterapije, ki se uporablja v NYD kliniki za fizioterapijo kot dopolnitev našega ročnega pristopa in predpisovanja vadbe je Compex (nevromuskularna električna stimulacija (NMES)) terapija.

Elektrostimulacija mišic
Elektrostimulacija mišic
Elektrostimulacija mišic

COMPEX - Elektrostimulacija mišic

Mišična stimulacija je umeten način aktiviranja mišice. Če okrevate po poškodbi, ste v fazi rehabilitacije in okrevanja po operaciji, ali pa trpite za artritisom, lahko vaše mišice začnejo atrofirati (odmirati). Elektrostimulacija mišic s COMPEX terapijo je lahko idealno orodje za začetek vaše poti do okrevanja, saj lahko spodbudi mišice k nastajanju, pravilnem delovanju in pridobivanju moči, ne da bi pri tem povzročal bolečino pri poškodbi ali artritisu. Naprave za elektrostimulacijo mišic delujejo tako, da posnemajo impulze, ki jih pošiljajo možgani, zaradi česar se mišica ustrezno odzove (krči in sprošča). Na ta način mišica skozi delovanje okreva in izboljša svojo zmogljivost.

 

Naše strokovno in izvrstno usposobljeno osebje lahko manipulira s frekvenco impulzov, da zagotovi naslednje prednosti elektrostimulacije mišic:

Elektrostimulacija mišic

Cenik vseh fizioterapevtskih storitev

Fizioterapevtska obravnava (do 30 min)

50€

Fizioterapevtska obravnava (do 60 min)

70€

Fizioterapevtska obravnava (do 90 min)

90€

Paket 6 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 6 tednov (5+1 brezplačno)

350€

Paket 10 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 10 tednov (8+2 brezplačno)

560€

Popust na Fizioterapevtsko obravnavo ob napotitvi specialistov NYD klinike

10%

Odgovori fizioterapevta na vaša vprašanja

Elektrostimulacija mišic je terapija, ki uporablja električne impulze za povzročanje mišičnih kontrakcij, kar pomaga povečati mišično moč, izboljša prekrvavitev in pomaga pri rehabilitacijskih procesih.

Da, ob pravilni uporabi in pod strokovnim vodstvom je mišična elektrostimulacija varna. Ne smejo pa ga uporabljati ljudje z določenimi zdravstvenimi težavami, kot so težave s srcem ali epilepsija.

Elektrostimulacija spodbuja rast in razvoj mišic, ne pa tudi izgubljanje maščob. To se ponavadi dela z vadbami in prehrano. Najbolj učinkovito za zdravo postavo pa je kombiniranje rasti in razvoja mišic (tudi z elektrostimulacijo)  z redno vadbo in uravnoteženo prehrano.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
področje fizioterapije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju fizioterapije klinike NYD, imajo s takšnimi terapijami in tretmaji strokovne izkušnje. Sami posegi so izvedeni varno in profesionalno, saj lahko le tako zagotovimo strankam najboljše rezultate.

Maja Berčič

diplomirana fizioterapevtka

Maja Berčič je mlada in energična fizioterapevtka, ki svoje delo opravlja z veliko predanostjo in profesionalnostjo. Z dodiplomskim študijem je pridobila trdno osnovo znanja, ki ga redno izpopolnjuje z udeležbo na strokovnih seminarjih in izobraževanjih. Specializirana je za rehabilitacijo po poškodbah in kirurških posegih mišično-skeletnega sistema. Njeno delo temelji na celostnem pristopu, saj posveča pozornost tako fizičnemu kot tudi psihološkemu stanju posameznika.

 

Izkušnje je pričela nabirati že v času študija, ko je izvajala individualne fizioterapevtske obravnave in športne masaže v fitnesih. Takrat je postala tudi licencirana osebna trenerka, s čimer je nadgradila svoje znanje pri oblikovanju terapevtskih vadbenih programov.

 

Z opravljanjem pripravništva v UKC Ljubljana in kasnejšo zaposlitvijo tam je nadgrajevala svoje znanje s področja fizioterapije s stalnimi izobraževanji s področja manualne terapije in spremljanjem najnovejših metod in raziskav na področju fizioterapije. Leta 2021 je s svojim delom nadaljevala v privatnih fizioterapevtskih ambulantah in se v začetku leta 2023 priključila ekipi NYD klinike.

 

Maja je v preteklosti bila profesionalna odbojkašica. Tudi sama je doživela številne izzive, ovire in tudi poškodbe na svoji poti, s čimer je pridobila globoko razumevanje svojih pacientov pri rehabilitaciji po poškodbah ali pri odpravljanju akutnih ter kroničnih bolečin. S svojo izkušnjo, kako se spoprijeti s poškodbami in ponovno pridobiti funkcijo, pacientom zagotavlja motivacijsko in empatično okolje, v katerem se počutijo razumljene in podprte na njihovi rehabilitacijski poti.

Kontaktirajte nas