💥 BREZPLAČEN 30-MINUTNI POSVET IN OBRAVNAVA! 🔥

Izkoristite mesec brezplačnih fizioterapevtskih obravnav, samo v mesecu JUNIJU!

Fizioterapija in rehabilitacija Ljubljana

Kinesio Taping

v NYD kliniki v Ljubljani obravnavamo vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Fizioterapija in rehabilitacija Ljubljana

Kinesio Taping

Ambulanta za fizioterapijo in rehabilitacijo v kliniki NYD v Ljubljani obravnava vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Kinesio taping izboljša kvaliteto rehabilitacije

Metodo kinesio tapinga v fizioterapiji uporabljamo za zdravljenje bolečin, bolezni in poškodb v telesu. Kinesio taping je terapevtska tehnika, ki vključuje nanašanje posebnega elastičnega traku na telo za podporo mišic in sklepov, izboljšanje cirkulacije in zmanjšanje bolečin. Trak je zasnovan tako, da posnema lastnosti človeške kože in omogoča popoln obseg gibanja, hkrati pa zagotavlja nežno podporo. Pogosto so pacienti napoteni na fizioterapijo po zdravniških oz. operativnih posegih, saj se tako skrajša čas rehabilitacije in izboljša proces zdravljenja.

Kinesio taping
Kineziološki trakovi

Kinesio Taping

Ker je kinezio trak fiksiran na kožo, se med premikanjem koža potiska ob podležeče tkivo. Ta stalni dražljaj naj bi uravnaval mišično napetost (toniziranje) tako, da aktivira različne receptorje in sproži prenos signala v centralni živčni sistem. Poleg receptorjev za dotik so med temi receptorji tudi receptorji za bolečino, temperaturni receptorji in receptorji, ki telesu sporočajo, kje v prostoru se na primer nahajajo okončine (proprio receptorji). Draženje, ki ga povzroča kinezio trak, naj bi tudi zmanjšalo bolečino in izboljšalo pretok krvi. Trak tudi podpira in razbremeni poškodovano mišico, ligament ali sklep. Kinezio trak se uporablja pri različnih poškodbah, da skrajša čas okrevanja in zmanjša bolečino – pogosto skupaj z drugo terapijo. Kinesio taping pomaga pri naslednjih bolečinah ali težavah:

Kinesio taping
Kinesio taping

Cenik vseh fizioterapevtskih storitev

Fizioterapevtska obravnava (do 30 min)

50€

Fizioterapevtska obravnava (do 60 min)

70€

Fizioterapevtska obravnava (do 90 min)

90€

Paket 6 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 6 tednov (5+1 brezplačno)

350€

Paket 10 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 10 tednov (8+2 brezplačno)

560€

Popust na Fizioterapevtsko obravnavo ob napotitvi specialistov NYD klinike

10%

Odgovori fizioterapevta na vaša vprašanja

Kineziološki taping je terapevtska tehnika, ki vključuje nanašanje posebnega elastičnega traku na telo za podporo mišic in sklepov, izboljšanje cirkulacije in zmanjšanje bolečin. Trak je zasnovan tako, da posnema lastnosti človeške kože in omogoča popoln obseg gibanja, hkrati pa zagotavlja nežno podporo.

Kineziološki trak deluje tako, da rahlo privzdigne kožo, kar lahko pomaga izboljšati krvni in limfni obtok, zmanjšati otekline in ublažiti bolečino. Zagotavlja tudi podporo mišicam in sklepom, izboljšuje propriocepcijo in spodbuja pravilne vzorce gibanja. Elastičnost traku omogoča, da se premika s telesom in zagotavlja podporo brez omejevanja gibanja.

Kineziološki taping lahko nudi različne prednosti, vključno z lajšanjem bolečin, izboljšano stabilnostjo mišic in sklepov, izboljšano atletsko zmogljivostjo in pospešenim okrevanjem po poškodbah. Pomaga lahko tudi pri zmanjševanju otekline in vnetja, podpira pravilno držo in zagotavlja podporo med telesno aktivnostjo. Vendar je pomembno, da se o pravilni uporabi posvetujete z zdravstvenim delavcem in ugotovite, ali je kineziološki taping primeren za vaše specifične potrebe.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
področje fizioterapije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju fizioterapije klinike NYD, imajo s takšnimi terapijami in tretmaji strokovne izkušnje. Sami posegi so izvedeni varno in profesionalno, saj lahko le tako zagotovimo strankam najboljše rezultate.

Maja Berčič

diplomirana fizioterapevtka

Maja Berčič je mlada in energična fizioterapevtka, ki svoje delo opravlja z veliko predanostjo in profesionalnostjo. Z dodiplomskim študijem je pridobila trdno osnovo znanja, ki ga redno izpopolnjuje z udeležbo na strokovnih seminarjih in izobraževanjih. Specializirana je za rehabilitacijo po poškodbah in kirurških posegih mišično-skeletnega sistema. Njeno delo temelji na celostnem pristopu, saj posveča pozornost tako fizičnemu kot tudi psihološkemu stanju posameznika.

 

Izkušnje je pričela nabirati že v času študija, ko je izvajala individualne fizioterapevtske obravnave in športne masaže v fitnesih. Takrat je postala tudi licencirana osebna trenerka, s čimer je nadgradila svoje znanje pri oblikovanju terapevtskih vadbenih programov.

 

Z opravljanjem pripravništva v UKC Ljubljana in kasnejšo zaposlitvijo tam je nadgrajevala svoje znanje s področja fizioterapije s stalnimi izobraževanji s področja manualne terapije in spremljanjem najnovejših metod in raziskav na področju fizioterapije. Leta 2021 je s svojim delom nadaljevala v privatnih fizioterapevtskih ambulantah in se v začetku leta 2023 priključila ekipi NYD klinike.

 

Maja je v preteklosti bila profesionalna odbojkašica. Tudi sama je doživela številne izzive, ovire in tudi poškodbe na svoji poti, s čimer je pridobila globoko razumevanje svojih pacientov pri rehabilitaciji po poškodbah ali pri odpravljanju akutnih ter kroničnih bolečin. S svojo izkušnjo, kako se spoprijeti s poškodbami in ponovno pridobiti funkcijo, pacientom zagotavlja motivacijsko in empatično okolje, v katerem se počutijo razumljene in podprte na njihovi rehabilitacijski poti.

Kontaktirajte nas