💥 BREZPLAČEN 30-MINUTNI POSVET IN OBRAVNAVA! 🔥

Izkoristite mesec brezplačnih fizioterapevtskih obravnav, samo v mesecu JUNIJU!

Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Manualna Terapija

v NYD kliniki v Ljubljani obravnavamo vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Manualna Terapija

Ambulanta za fizioterapijo in rehabilitacijo v kliniki NYD v Ljubljani obravnava vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Z manualno terapijo do hitrejšega okrevanja

Metodo manualne fizioterapije uporabljamo za zdravljenje bolečin, bolezni in poškodb v telesu. Manualna terapija je praktičen pristop, ki ga uporabljajo  fizioterapevti, za diagnosticiranje in zdravljenje mišično-skeletnih stanj. Vključuje tehnike, kot so mobilizacija sklepov, manipulacija mehkih tkiv in raztezanje za izboljšanje obsega gibanja, zmanjšanje bolečine in obnovitev funkcije. Pogosto so pacienti napoteni na fizioterapijo po zdravniških oz. operativnih posegih, saj se tako skrajša čas rehabilitacije. S širokim naborom vaj, pripomočkov ter tehnik boste  okrepili mišice, obnovili gibljivost sklepov in tako izboljšali proces zdravljenja ali rehabilitacije.

Manualna terapija
Manualna terapija

Manualna Terapija

Manualna terapija je metoda telesne gibalne terapije. Izvajajo jo za to posebej usposobljeni fizioterapevti in je namenjena izboljšanju gibljivosti mišic in sklepov ter lajšanju bolečin. Za manualno terapijo so značilne nekatere mobilizacijske tehnike, kot je raztezanje ali ravnanje okončin in sklepov z uporabo trakcijskih dražljajev (trakcijska terapija, ekstenzijska terapija).

 

Manualna terapija temelji na spoznanju, da vretenca, ki se premikajo, na primer zaradi neobičajne obremenitve, dražijo okoliške živce in tako lahko sprožijo boleče blokade. Tehnike manualne terapije so namenjene odpravi teh blokad.

Manualna terapija lahko pomaga pri najrazličnejših funkcionalnih motnjah na področju mišično-skeletnega sistema. Skupna področja uporabe so:

FASCIQ
Manualna terapija

Cenik vseh fizioterapevtskih storitev

Fizioterapevtska obravnava (do 30 min)

50€

Fizioterapevtska obravnava (do 60 min)

70€

Fizioterapevtska obravnava (do 90 min)

90€

Paket 6 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 6 tednov (5+1 brezplačno)

350€

Paket 10 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 10 tednov (8+2 brezplačno)

560€

Popust na Fizioterapevtsko obravnavo ob napotitvi specialistov NYD klinike

10%

Odgovori fizioterapevta na vaša vprašanja

Manualna terapija je praktičen pristop, ki ga uporabljajo usposobljeni zdravstveni delavci, kot so fizioterapevti ali kiropraktiki, za diagnosticiranje in zdravljenje mišično-skeletnih stanj. Vključuje tehnike, kot so mobilizacija sklepov, manipulacija mehkih tkiv in raztezanje za izboljšanje obsega gibanja, zmanjšanje bolečine in obnovitev funkcije.

Tehnike manualne terapije na splošno niso namenjene povzročanju bolečin. Vendar pa se lahko med zdravljenjem ali po njem pojavi nekaj nelagodja ali blage bolečine zaradi manipulacije tkiv in sklepov. Pomembno je, da terapevtu sporočite svoje morebitno nelagodnje, saj lahko ustrezno prilagodi svoje tehnike.

Manualna terapija lahko zagotovi različne koristi, vključno z lajšanjem bolečin, izboljšano gibljivostjo sklepov, večjo prožnostjo, izboljšano mišično funkcijo in izboljšanimi splošnimi vzorci gibanja. Prav tako lahko pomaga zmanjšati mišično napetost, spodbuja sprostitev in pomaga pri procesu okrevanja pri številnih mišično-skeletnih stanjih.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
področje fizioterapije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju fizioterapije klinike NYD, imajo s takšnimi terapijami in tretmaji strokovne izkušnje. Sami posegi so izvedeni varno in profesionalno, saj lahko le tako zagotovimo strankam najboljše rezultate.

Maja Berčič

diplomirana fizioterapevtka

Maja Berčič je mlada in energična fizioterapevtka, ki svoje delo opravlja z veliko predanostjo in profesionalnostjo. Z dodiplomskim študijem je pridobila trdno osnovo znanja, ki ga redno izpopolnjuje z udeležbo na strokovnih seminarjih in izobraževanjih. Specializirana je za rehabilitacijo po poškodbah in kirurških posegih mišično-skeletnega sistema. Njeno delo temelji na celostnem pristopu, saj posveča pozornost tako fizičnemu kot tudi psihološkemu stanju posameznika.

 

Izkušnje je pričela nabirati že v času študija, ko je izvajala individualne fizioterapevtske obravnave in športne masaže v fitnesih. Takrat je postala tudi licencirana osebna trenerka, s čimer je nadgradila svoje znanje pri oblikovanju terapevtskih vadbenih programov.

 

Z opravljanjem pripravništva v UKC Ljubljana in kasnejšo zaposlitvijo tam je nadgrajevala svoje znanje s področja fizioterapije s stalnimi izobraževanji s področja manualne terapije in spremljanjem najnovejših metod in raziskav na področju fizioterapije. Leta 2021 je s svojim delom nadaljevala v privatnih fizioterapevtskih ambulantah in se v začetku leta 2023 priključila ekipi NYD klinike.

 

Maja je v preteklosti bila profesionalna odbojkašica. Tudi sama je doživela številne izzive, ovire in tudi poškodbe na svoji poti, s čimer je pridobila globoko razumevanje svojih pacientov pri rehabilitaciji po poškodbah ali pri odpravljanju akutnih ter kroničnih bolečin. S svojo izkušnjo, kako se spoprijeti s poškodbami in ponovno pridobiti funkcijo, pacientom zagotavlja motivacijsko in empatično okolje, v katerem se počutijo razumljene in podprte na njihovi rehabilitacijski poti.

Kontaktirajte nas