💥 BREZPLAČEN 30-MINUTNI POSVET IN OBRAVNAVA! 🔥

Izkoristite mesec brezplačnih fizioterapevtskih obravnav, samo v mesecu JUNIJU!

Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Tecar Terapija

v NYD kliniki v Ljubljani obravnavamo vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Tecar Terapija

Ambulanta za fizioterapijo in rehabilitacijo v kliniki NYD v Ljubljani obravnava vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

S tecar terapijo do hitrejšega okrevanja

Tecar terapijo uporabljamo za zdravljenje bolečin, bolezni in poškodb v telesu. Tecar terapija je terapevtska tehnika, ki uporablja elektromagnetno energijo za spodbujanje celjenja tkiva in lajšanje bolečin. Vključuje uporabo specializiranih elektrod na prizadetem območju, ki ustvarjajo energijo za spodbujanje celične aktivnosti, izboljšanje cirkulacije in pospešitev naravnega procesa celjenja telesa. Pacienti to terapijo pogosto koristijo po zdravniških oz. operativnih posegih, saj se tako skrajša čas rehabilitacije.

Tecar
Tecar
Tecar

Tecar Terapija

Diatermija, bolj znana kot Tecar terapija je terapevtska tehnika, ki uporablja električni tok s frekvencami v MF (srednjefrekvenčnem) radijskem pasu. Energijo prenaša globoko, skozi tkiva človeškega telesa, kar sproži biostimulativni učinek.
To je terapija, ki jo običajno izvaja fizioterapevt pri bolnikih z različnimi boleznimi, ki zahtevajo zdravljenje na področju rehabilitacije, športa in celo kozmetike. Tecar terapija se uporablja pri zdravljenu in rehabilitiranju:

Cenik vseh fizioterapevtskih storitev

Fizioterapevtska obravnava (do 30 min)

50€

Fizioterapevtska obravnava (do 60 min)

70€

Fizioterapevtska obravnava (do 90 min)

90€

Paket 6 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 6 tednov (5+1 brezplačno)

350€

Paket 10 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 10 tednov (8+2 brezplačno)

560€

Popust na Fizioterapevtsko obravnavo ob napotitvi specialistov NYD klinike

10%

Odgovori fizioterapevta na vaša vprašanja

Tecar terapija je terapevtska tehnika, ki uporablja elektromagnetno energijo za spodbujanje celjenja tkiva in lajšanje bolečin. Vključuje uporabo specializiranih elektrod na prizadetem območju, ki ustvarjajo energijo za spodbujanje celične aktivnosti, izboljšanje cirkulacije in pospešitev naravnega procesa celjenja telesa.

Tecar terapija je lahko koristna pri različnih mišično-skeletnih obolenjih, vključno s športnimi poškodbami, tendonitisom, artritisom, nategi mišic in zvini ligamentov. Lahko se uporablja tudi za rehabilitacijo po operaciji, zmanjšanje vnetja, izboljšanje regeneracije tkiva in izboljšanje okrevanja po poškodbah mehkih tkiv.

Tecar terapija na splošno velja za varno, če jo izvajajo usposobljeni strokovnjaki (fizioterapevti). Zdravljenje je neinvazivno in ga večina posameznikov dobro prenaša. Pomembno je, da se posvetujete z s svojim fizioterapevtom ali zdravnikom, da oceni vaše specifično stanje in ugotovi, ali je tecar terapija primerna za vas.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
področje fizioterapije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju fizioterapije klinike NYD, imajo s takšnimi terapijami in tretmaji strokovne izkušnje. Sami posegi so izvedeni varno in profesionalno, saj lahko le tako zagotovimo strankam najboljše rezultate.

Maja Berčič

diplomirana fizioterapevtka

Maja Berčič je mlada in energična fizioterapevtka, ki svoje delo opravlja z veliko predanostjo in profesionalnostjo. Z dodiplomskim študijem je pridobila trdno osnovo znanja, ki ga redno izpopolnjuje z udeležbo na strokovnih seminarjih in izobraževanjih. Specializirana je za rehabilitacijo po poškodbah in kirurških posegih mišično-skeletnega sistema. Njeno delo temelji na celostnem pristopu, saj posveča pozornost tako fizičnemu kot tudi psihološkemu stanju posameznika.

 

Izkušnje je pričela nabirati že v času študija, ko je izvajala individualne fizioterapevtske obravnave in športne masaže v fitnesih. Takrat je postala tudi licencirana osebna trenerka, s čimer je nadgradila svoje znanje pri oblikovanju terapevtskih vadbenih programov.

 

Z opravljanjem pripravništva v UKC Ljubljana in kasnejšo zaposlitvijo tam je nadgrajevala svoje znanje s področja fizioterapije s stalnimi izobraževanji s področja manualne terapije in spremljanjem najnovejših metod in raziskav na področju fizioterapije. Leta 2021 je s svojim delom nadaljevala v privatnih fizioterapevtskih ambulantah in se v začetku leta 2023 priključila ekipi NYD klinike.

 

Maja je v preteklosti bila profesionalna odbojkašica. Tudi sama je doživela številne izzive, ovire in tudi poškodbe na svoji poti, s čimer je pridobila globoko razumevanje svojih pacientov pri rehabilitaciji po poškodbah ali pri odpravljanju akutnih ter kroničnih bolečin. S svojo izkušnjo, kako se spoprijeti s poškodbami in ponovno pridobiti funkcijo, pacientom zagotavlja motivacijsko in empatično okolje, v katerem se počutijo razumljene in podprte na njihovi rehabilitacijski poti.

Kontaktirajte nas