💥 BREZPLAČEN 30-MINUTNI POSVET IN OBRAVNAVA! 🔥

Izkoristite mesec brezplačnih fizioterapevtskih obravnav, samo v mesecu JUNIJU!

Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Terapija Z Udarnimi Globinskimi Valovi

v NYD kliniki v Ljubljani obravnavamo vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Terapija Z Udarnimi Globinskimi Valovi (ESWT)

Ambulanta za fizioterapijo in rehabilitacijo v kliniki NYD v Ljubljani obravnava vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Z udarnimi globinskimi valovi do boljšega okrevanja

Terapijo z udarnimi globinskimi valovi (ESWT) uporabljamo za zdravljenje bolečin, bolezni in poškodb v telesu. ESWT udarni valovi se uporabljajo za zdravljenje kalcinacije sklepov. Terapija sama je neinvazivna metoda zdravljenja, ki uporablja akustične valove za spodbujanje celjenja in zmanjšanje bolečine pri mišično-skeletnih obolenjih. Običajno se uporablja za zdravstvena stanja, kot so plantarni fasciitis, tendinopatije in kalcificirani tendonitis. Udarni valovi spodbujajo regeneracijo tkiva, povečajo pretok krvi in ​​zmanjšajo vnetje. Nadgradite svojo rehabilitacijo z najnovejšimi metodami, kot je tudi ESWT.

Udarni valovi
Udarni valovi

Terapija Z Udarnimi Globinskimi Valovi

Če ste utrpeli poškodbo kite, komolca ali stegenske mišice, vam bo zdravnik morda priporočil terapijo z udarnimi valovi. Preden se odrečete tej tehniki, ki zveni boleče, je morda v tolažbo vedeti, da je tehnika neinvazivna in za večino pacientov neboleča. Udarni valovi – znani tudi kot ekstrakorporalna terapija z udarnimi valovi – se izvaja z direktnim stikom s kožo na predelu kite ali mišice s pomočjo majhne ročne naprave, ki z oddajanjem valov blagodejno vpliva na prizadeto mesto. Tipične bolečine, pri katerih je  terapija z udarnimi globinskimi valovi izjemno uporabna in priljubljena so:

Udarni valovi
Udarni valovi

Cenik vseh fizioterapevtskih storitev

Fizioterapevtska obravnava (do 30 min)

50€

Fizioterapevtska obravnava (do 60 min)

70€

Fizioterapevtska obravnava (do 90 min)

90€

Paket 6 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 6 tednov (5+1 brezplačno)

350€

Paket 10 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 10 tednov (8+2 brezplačno)

560€

Popust na Fizioterapevtsko obravnavo ob napotitvi specialistov NYD klinike

10%

Odgovori fizioterapevta na vaša vprašanja

Terapija z udarnimi globinskimi valovi ESWT ali ekstrakorporalna terapija z udarnimi valovi je neinvazivna metoda zdravljenja, ki uporablja akustične valove za spodbujanje celjenja in zmanjšanje bolečine pri mišično-skeletnih obolenjih. Običajno se uporablja za stanja, kot so plantarni fasciitis, tendinopatije in kalcificirani tendonitis. Udarni valovi spodbujajo regeneracijo tkiva, povečajo pretok krvi in ​​zmanjšajo vnetje.

Med terapijo ESWT lahko bolniki občutijo blago nelagodje ali občutek pritiska na zdravljenem območju, pa vendar je to izjemno redek pojav, zaradi možnosti prilagajanja jakosti valov. Intenzivnost udarnih valov je mogoče prilagoditi, da se zagotovi, da je zdravljenje sprejemljivo in učinkovito za vsakega posameznika. Udarni valovi tako niso boleči ob usposobljenosti zdravnika.

Trajanje terapije z udarnimi valovi (ESWT) je odvisno od specifičnega stanja, ki se zdravi, in odziva posameznika. Nekateri posamezniki lahko občutijo izboljšanje že po prvi seji, drugi pa morda potrebujejo več sej v obdobju nekaj tednov. Pomembno je, da sledite priporočenemu načrtu zdravljenja in se posvetujete z zdravstvenim delavcem za natančno oceno napredka.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
področje fizioterapije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju fizioterapije klinike NYD, imajo s takšnimi terapijami in tretmaji strokovne izkušnje. Sami posegi so izvedeni varno in profesionalno, saj lahko le tako zagotovimo strankam najboljše rezultate.

Maja Berčič

diplomirana fizioterapevtka

Maja Berčič je mlada in energična fizioterapevtka, ki svoje delo opravlja z veliko predanostjo in profesionalnostjo. Z dodiplomskim študijem je pridobila trdno osnovo znanja, ki ga redno izpopolnjuje z udeležbo na strokovnih seminarjih in izobraževanjih. Specializirana je za rehabilitacijo po poškodbah in kirurških posegih mišično-skeletnega sistema. Njeno delo temelji na celostnem pristopu, saj posveča pozornost tako fizičnemu kot tudi psihološkemu stanju posameznika.

 

Izkušnje je pričela nabirati že v času študija, ko je izvajala individualne fizioterapevtske obravnave in športne masaže v fitnesih. Takrat je postala tudi licencirana osebna trenerka, s čimer je nadgradila svoje znanje pri oblikovanju terapevtskih vadbenih programov.

 

Z opravljanjem pripravništva v UKC Ljubljana in kasnejšo zaposlitvijo tam je nadgrajevala svoje znanje s področja fizioterapije s stalnimi izobraževanji s področja manualne terapije in spremljanjem najnovejših metod in raziskav na področju fizioterapije. Leta 2021 je s svojim delom nadaljevala v privatnih fizioterapevtskih ambulantah in se v začetku leta 2023 priključila ekipi NYD klinike.

 

Maja je v preteklosti bila profesionalna odbojkašica. Tudi sama je doživela številne izzive, ovire in tudi poškodbe na svoji poti, s čimer je pridobila globoko razumevanje svojih pacientov pri rehabilitaciji po poškodbah ali pri odpravljanju akutnih ter kroničnih bolečin. S svojo izkušnjo, kako se spoprijeti s poškodbami in ponovno pridobiti funkcijo, pacientom zagotavlja motivacijsko in empatično okolje, v katerem se počutijo razumljene in podprte na njihovi rehabilitacijski poti.

Kontaktirajte nas