💥 BREZPLAČEN 30-MINUTNI POSVET IN OBRAVNAVA! 🔥

Izkoristite mesec brezplačnih fizioterapevtskih obravnav, samo v mesecu JUNIJU!

Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Visokoenergijski laser

v NYD kliniki v Ljubljani obravnavamo vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Visokoenergijski laser

Ambulanta za fizioterapijo in rehabilitacijo v kliniki NYD v Ljubljani obravnava vse vrste poškodb ter kroničnih in akutnih bolečin, ki nastanejo zaradi operativnih posegov, načina življenja ali aktivnosti. 

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Terapevtski visokoenergijski laser

Visoko intenzivna laserska terapija (HILT) je metoda zdravljenja, ki uporablja najnovejšo lasersko tehnologijo razreda 4 za povzročanje fotobiostimulacije v celicah, kar vodi do želenih sprememb v celicah. Za razliko od hladne laserske terapije lahko HILT doseže globje v celice in zdravi okoliška območja za daljši učinek.

Visokoenergijski laser
Visokoenergijski laser
Fizioterapija

Visokoenergijski laser - kako pomaga?

Visokoenergijski laser deluje preko protivnetnih, anti-edemskih in analgetičnih mehanizmov, ki pomagajo pri regeneraciji živčnih celic in izboljšanju komunikacije z možgani. Takšna vrsta terapije je koristna pri pogojih, kot so osteoartritis, revmatizem mehkih tkiv, športne poškodbe, diabetična nevropatija in več. Lahko tudi zmehča brazgotinsko tkivo, da omogoči več gibanja in globoko prodre v notranje organe, da spremeni ali ponastavi “spomin” na kronično bolečino. Postopek je na splošno neboleč in ga opisujejo kot topel in pomirjujoč občutek. Terapijo  mora izvajati za to usposobljen strokovnjak, da se zagotovi pravilno izvajanje. Učinki so lahko opazni že po prvi seji, trajanje seje in pogostost pa sta odvisna od narave zdravljene bolezni. Akutna stanja lahko zahtevajo 1-5 sej, medtem ko lahko kronična stanja potrebujejo do 6-12 sej.

Visokoenrgijski laser pomaga pri naslednjih zdravstvenih stanjih:

Cenik vseh fizioterapevtskih storitev

Fizioterapevtska obravnava (do 30 min)

50€

Fizioterapevtska obravnava (do 60 min)

70€

Fizioterapevtska obravnava (do 90 min)

90€

Paket 6 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 6 tednov (5+1 brezplačno)

350€

Paket 10 fizioterapevtskih obravnav za obdobje 10 tednov (8+2 brezplačno)

560€

Popust na Fizioterapevtsko obravnavo ob napotitvi specialistov NYD klinike

10%

Odgovori fizioterapevta na vaša vprašanja

HILT je neinvaziven, neboleč medicinski postopek, ki uporablja močne laserske žarke za prodor v tkiva, stimulacijo regeneracije celic, zmanjšanje vnetja in lajšanje bolečin. Učinkovitost se razlikuje glede na stanje in individualni odziv.

HILT se pogosto uporablja za mišično-skeletna zdravstvena stanja in poškodbe, kot so artritis, bolečine v hrbtu in tendonitis. Pomaga tudi pri celjenju ran in regeneraciji živcev. Vedno se posvetujte z zdravstvenim strokovnjakom za osebno svetovanje.

HILT je na splošno varen postopek brez posebnih stranskih učinkov.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
področje fizioterapije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju fizioterapije klinike NYD, imajo s takšnimi terapijami in tretmaji strokovne izkušnje. Sami posegi so izvedeni varno in profesionalno, saj lahko le tako zagotovimo strankam najboljše rezultate.

Maja Berčič

diplomirana fizioterapevtka

Maja Berčič je mlada in energična fizioterapevtka, ki svoje delo opravlja z veliko predanostjo in profesionalnostjo. Z dodiplomskim študijem je pridobila trdno osnovo znanja, ki ga redno izpopolnjuje z udeležbo na strokovnih seminarjih in izobraževanjih. Specializirana je za rehabilitacijo po poškodbah in kirurških posegih mišično-skeletnega sistema. Njeno delo temelji na celostnem pristopu, saj posveča pozornost tako fizičnemu kot tudi psihološkemu stanju posameznika.

 

Izkušnje je pričela nabirati že v času študija, ko je izvajala individualne fizioterapevtske obravnave in športne masaže v fitnesih. Takrat je postala tudi licencirana osebna trenerka, s čimer je nadgradila svoje znanje pri oblikovanju terapevtskih vadbenih programov.

 

Z opravljanjem pripravništva v UKC Ljubljana in kasnejšo zaposlitvijo tam je nadgrajevala svoje znanje s področja fizioterapije s stalnimi izobraževanji s področja manualne terapije in spremljanjem najnovejših metod in raziskav na področju fizioterapije. Leta 2021 je s svojim delom nadaljevala v privatnih fizioterapevtskih ambulantah in se v začetku leta 2023 priključila ekipi NYD klinike.

 

Maja je v preteklosti bila profesionalna odbojkašica. Tudi sama je doživela številne izzive, ovire in tudi poškodbe na svoji poti, s čimer je pridobila globoko razumevanje svojih pacientov pri rehabilitaciji po poškodbah ali pri odpravljanju akutnih ter kroničnih bolečin. S svojo izkušnjo, kako se spoprijeti s poškodbami in ponovno pridobiti funkcijo, pacientom zagotavlja motivacijsko in empatično okolje, v katerem se počutijo razumljene in podprte na njihovi rehabilitacijski poti.

Kontaktirajte nas