💥 BREZPLAČEN 30-MINUTNI POSVET IN OBRAVNAVA! 🔥

Izkoristite mesec brezplačnih fizioterapevtskih obravnav, samo v mesecu FEBRUARJU!

Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Zdravljenje modric, podplutb in hematomov

Modrice, podplutbe in hematomi so pogoste vrste poškodb, ki se lahko hitro pripetijo vsakomur. Njihovo zdravljenje pa lahko zelo pospešimo.

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO
Fizioterapija in rehabilitacija v Ljubljani

Zdravljenje modric,
podplutb in hematomov

Modrice, podplutbe in hematomi so pogoste vrste poškodb, ki se lahko hitro pripetijo vsakomur. Njihovo zdravljenje pa lahko zelo pospešimo.

PRIJAVI SE NA BREZPLAČNO PRVO OBRAVNAVO

Modrice, podplutbe in hematomi

Modrica je preprosto rdeč do moder videz na vaši koži, ki je posledica puščanja krvi znotraj telesa. Lahko je tudi boleča ob pritisku ali dotiku, saj gre večinoma za podkožno poškodbo. Srce črpa vašo kri po telesu. Začne se v velikih arterijah in nato gre v majhne kapilare, kjer se v tkivih izmenjujejo plini. Nato se kri po žilah vrne v srce. Če se katera od teh žil predre, lahko kri priteče v tkivo. Ko se to zgodi v vaši koži, vidite kri kot modrico. V primerih, ko pride do nekoliko večjega obsega krvavitve lahko govorimo o podplutbi, v primeru še večje podkožne krvavitve pa govorimo o hematomu.

Modrice
Modrice
Modrice

Zdravljenje modric in hematomov z visokoenergijskim laserjem

Modrice, podplutbe in hematomi so lahko zelo nadležni predvsem iz estetskega vidika. Poleg kvarjenja estetskega izgleda pa so lahko tudi vir bolečine (ob pritisku), kar povzroča še dodatno nelagodje. Zaradi tega se lahko s specialistično opremo v obliki visokoenergijskega laserja takšne zdravstvene težave tudi zdravi. Z Zdravljenjem se pospeši čas okrevanja in izginotja modrice, podplutbe ali hematoma. Nekateri laserji uporabljajo posebno valovno dolžino ali barvo svetlobe, ki jo absorbira kri. Modrica je preprosto kri v koži. Ker je kri v vaši koži, je na zunanji površini vašega telesa in jo lahko laser zlahka doseže. Svetloba laserja zadene kri v modrici. Laser razbije nakopičeno kri in tekočino, ki povzročata razbarvanje. Pogosto boste opazili takojšnjo spremembo barve. Modrica tako ponavadi postane svetlejša. Običajno je potrebnih le nekaj zdravljenj. Lasersko zdravljenje vaših modric ni nič boleče lahko pa občutite malo toplote med samim tretmajem. Prav tako ne boste potrebovali časa za okrevanje. Pravzaprav lasersko zdravljenje skrajša čas okrevanja vaših modric.

Visokoenrgijski laser pomaga pri naslednjih zdravstvenih stanjih:

Primerjava hitrosti zdravljenja

Že po enem zdravljenju in počakanem enem dnevu boste opazili znatno bledenje modrice. V 24 urah boste morda videli majhno modrico. Globlje in temnejše podplutbe se bodo z laserskimi tretmaji odpravile dvakrat do trikrat hitreje. Temna podplutba lahko traja do tri tedne, da se odpravi po naravni poti, z uporabo visokoenergijskega laserja pa boste verjetno dosegli, da izzveni v treh do petih dneh.

Prej / potem - slike

Zdravljenje modric
Prej
Zdravljenje hematomov
Potem

Cenik laserskega odstranjevanja modric, podpludb in hematomov

Lasersko odstranjevanje modric in podpudb (do 30 min)

100€

Lasersko odstranjevanje modric in podpudb (do 60 min)

180€

Popust ob nakupu paketa 3 ali več terapij

20%

Popust ob nakupu paketa 6 ali več terapij

30%

Odgovori fizioterapevta na vaša vprašanja

Modrice, podplutbe in hematome lahko zdravimo z visokoenergijskim laserjem, ki prodre pod kožo in vidno kri (modrico/hematom) razdre in tako pripomore h hitrejšemu okrevanju.

Zdravljenje z visokoenergijskim laserjem je za pacienta neboleče, ter ne zahteva obdobja za okrevanje. K opravilom se lahko vrnete nemudoma.

Zdravljenje modric, podplutb in hematomov z visokoenergijskim laserjem občutno pripomore k okrevanju prizadetega predela telesa že po prvem obisku terapije. Vsak nadaljnji obisk pa lahko še dodatno pripomore k celjenju. Nekatere modrice lahko tako izginejo že po 24 urah, večji hematomi in podplutbe pa se pozdravijo tudi do 3x hitreje.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
področje fizioterapije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju fizioterapije klinike NYD, imajo s takšnimi terapijami in tretmaji strokovne izkušnje. Sami posegi so izvedeni varno in profesionalno, saj lahko le tako zagotovimo strankam najboljše rezultate.

Maja Berčič

diplomirana fizioterapevtka

Maja Berčič je mlada in energična fizioterapevtka, ki svoje delo opravlja z veliko predanostjo in profesionalnostjo. Z dodiplomskim študijem je pridobila trdno osnovo znanja, ki ga redno izpopolnjuje z udeležbo na strokovnih seminarjih in izobraževanjih. Specializirana je za rehabilitacijo po poškodbah in kirurških posegih mišično-skeletnega sistema. Njeno delo temelji na celostnem pristopu, saj posveča pozornost tako fizičnemu kot tudi psihološkemu stanju posameznika.

 

Izkušnje je pričela nabirati že v času študija, ko je izvajala individualne fizioterapevtske obravnave in športne masaže v fitnesih. Takrat je postala tudi licencirana osebna trenerka, s čimer je nadgradila svoje znanje pri oblikovanju terapevtskih vadbenih programov.

 

Z opravljanjem pripravništva v UKC Ljubljana in kasnejšo zaposlitvijo tam je nadgrajevala svoje znanje s področja fizioterapije s stalnimi izobraževanji s področja manualne terapije in spremljanjem najnovejših metod in raziskav na področju fizioterapije. Leta 2021 je s svojim delom nadaljevala v privatnih fizioterapevtskih ambulantah in se v začetku leta 2023 priključila ekipi NYD klinike.

 

Maja je v preteklosti bila profesionalna odbojkašica. Tudi sama je doživela številne izzive, ovire in tudi poškodbe na svoji poti, s čimer je pridobila globoko razumevanje svojih pacientov pri rehabilitaciji po poškodbah ali pri odpravljanju akutnih ter kroničnih bolečin. S svojo izkušnjo, kako se spoprijeti s poškodbami in ponovno pridobiti funkcijo, pacientom zagotavlja motivacijsko in empatično okolje, v katerem se počutijo razumljene in podprte na njihovi rehabilitacijski poti.

Kontaktirajte nas