Posegi z laserjem

Lasersko odpravljanje smrčanja - Nightlase

NightLase® je neinvazivna in nekirurška laserska terapija za izboljšanje kakovosti  spanja.

 

Odpravlja simptome spalne apneje in zmanjšuje glasnost smrčanja z nežnim, lasersko povzročenim učinkom zategovanja (krčenja) tkiva mehkega neba.

Boljši spanec za vas in vašega partnerja

Ali se vaš partner pritožuje, da je zaradi vašega smrčanja izgubil spanec, ali se morda celo umakne v drugo spalnico, da bi lahko nemoteno spal?

Morda se iz tega norčujemo ali celo zanikamo, da se to dogaja, a resnica je, da je smrčanje resnična težava v mnogih spalnicah. Na srečo se vam s tem ni treba več sprijazniti.

 

Z lasersko terapijo NightLase® lahko vi in vsi, ki si ponoči z vami delijo sobo, spet dobro naspijo. NightLase® je neinvaziven postopek, pri katerem se z laserjem napnejo tkiva na zadnji strani grla, s čimer se učinkovito zmanjša smrčanje.

Zakaj smrčimo?

Smrčanje se pojavi, ko je med spanjem oviran pretok zraka skozi usta in/ali nos. To se zgodi iz več razlogov, na primer:

 

 • Ovirani nosni prehodi
  To lahko povzročijo začasne težave, kot so sezonske alergije, prehlad ali okužba sinusov. Lahko je tudi trajnejše stanje, če imate izbočen nosni septum ali nosne polipe.
 • Slab mišični tonus
  Mišice grla in jezika lahko med spanjem postanejo preveč sproščene, zaradi česar se sesedajo in padajo nazaj v dihalne poti.
 • Odvečno tkivo v grlu
  To je pogosto pri ljudeh s prekomerno telesno težo. Tako kot imate lahko odvečno maščobo in tkivo na zunanji strani telesa, lahko prekomerna telesna teža povzroči nastanek odvečnega tkiva v grlu.
 • Podaljšano mehko nebo in/ali uvula
  Mesnato, prožno tkivo na zadnji strani grla se imenuje mehko nebo, viseče mehko tkivo v zadnjem delu grla pa se imenuje uvula. Če je katera od teh tkiv predolgo, lahko povzroči, da je odprtina med nosom in zadnjim delom grla preozka.

45 % moških in 30 % žensk se sooča z rednimi pojavi smrčanja.

Kako deluje Nightlase?

Ko zaspite, se mišice na zadnji strani grla sprostijo. Zaradi te sprostitve se mišice, ki držijo odprte dihalne poti, skrčijo in delno ovirajo pretok zraka. Ko zrak potuje mimo ovire, povzroči vibracije in ustvari zvok – smrčanje.

 

NightLase® z lasersko svetlobo skrči tkiva v zadnjem delu ustne votline in ustvari širši prehod za zrak.

 

Pri postopku NightLase® se z lasersko svetlobo sveti na mehko nebo, uvulo, dno jezika in zadnji del grla. To povzroči, da se kolagen v tkivih skrči in postane manj ohlapen ter omogoči tvorbo novega, čvrstejšega kolagena.

Rezultat so bolj čvrsta tkiva in mišice v ustih, grlu in dihalnih poteh, kar pomaga odpreti pretok zraka in nam omogoča boljše dihanje ter kakovostnejši spanec.

Animacija prikazuje, kako laserska svetloba sčasoma napne tkivo in odpre dihalne poti

Prednosti terapije Nightlase

 • Izboljša kakovost spanja
 • Visoka stopnja uspešnosti pri zmanjševanju smrčanja
 • Neboleč in nekirurški postopek
 • Opazno zmanjšanja smrčanja že v nekaj dneh
 • Hiter postopek - cca. 20 minut
 • Brez okrevanja - takoj po postopku lahko nadaljujete z opravki

Rezultati - prej in potem

Pogosta vprašanja

Raziskave¹ ²  kažejo, da je 80% pacientov zelo zadovoljnih s terapijo in poročajo o znatnem zmanjšanju smrčanja.

¹ Storchi, I.F., Parker, S., Bovis, F. et al. Outpatient erbium:YAG (2940 nm) laser treatment for snoring: a prospective study on 40 patients. Lasers Med Sci 33, 399–406 (2018). https://doi.org/10.1007/s10103-018-2436-6

² Frelich, H., Ścierski, W., Marków, M. et al. Minimally invasive erbium laser treatment for selected snorers. Lasers Med Sci 34, 1413–1420 (2019). https://doi.org/10.1007/s10103-019-02731-6

Da in ne. Prednosti terapije Nightlase® lahko ohranite z vzdrževalnimi obiski. Učinki terapije običajno trajajo od 6 do 14 mesecev.

Ugotavljamo, da večina pacientov potrebuje vzdrževalne terapije enkrat na leto. O tem, kdaj ste pripravljeni, boste odločali vi in vaš partner, s katerim si delite posteljo. Pri pogostem obiskovanju vzdrževalnih terapij ni znanih stranskih učinkov.

Za doseganje najboljših rezultatov priporočamo 3-4 terapije na vsake 2 tedna.

Pri tem tretmaju ni nobenih tveganj, saj je toplota, ki jo ustvarja laser, usmerjena in nadzorovana ter spodbuja le proizvodnjo kolagena.

Nekateri pacienti so poročali, da jih je po tretmaju rahlo bolelo grlo, vendar lahko za lajšanje bolečin uporabijo zdravila proti bolečinam, ki so na voljo brez recepta.

Nightlase terapija v povprečju traja 15 minut.

Cenik

Lasersko odpravljanje smrčanja - Nightlase™

220€

Popust ob nakupu paketa 3 ali več laserskih terapij

20%

Popust ob nakupu paketa 6 ali več laserskih terapij

30%

Poslovite se od nadležnega smrčanja

Naročite se na brezplačen posvet in se z našimi specialisti posvetujte o številnih prednostih laserskega zmanjševanja smrčanja.

Mnenja naših pacientov

Kontaktirajte nas