Posegi z laserjem

Lasersko odstranjevanje brazgotin in strij

Pri laserskem zdravljenju brazgotin z napravo Fotona Dynamis SP Pro se s frakcijskim laserjem v koži ustvarijo drobne mikropoškodbe, ki spodbujajo nastajanje kolagenskih in elastinskih vlaken, ki pomagajo pri obnovi in pomlajevanju kože.

Domov » Posegi z laserjem » Lasersko odstranjevanje brazgotin in strij

Kako poteka lasersko odstranjevanje brazgotin?

Naš laser Fotona Dynamis SP je zelo učinkovit pri zmanjševanju videza brazgotin in strij. Uporablja tehnologijo neablativnih valov laserja Nd:YAG kot frakcionirano ablativnih valov laserja Er:YAG globoko v dermisni plasti kože, da sproži naravne procese celjenja kože, poveča raven kolagena in obnovi nove, zdrave kožne celice.

 

Sam laserski poseg običajno traja od 30 minut do ene ure, odvisno od velikosti in resnosti brazgotin. Večina pacientov med zdravljenjem občuti minimalno nelagodje, čas za okrevanje pa je zelo kratek ali ga sploh ni.

 

Pomembno je opozoriti, da lasersko zdravljenje lahko učinkovito zmanjša videz brazgotin in strij, ne more pa jih popolnoma odpraviti. Za doseganje optimalnih rezultatov bo morda potrebnih več obiskov.

Katere vrste brazgotin zmanjšujemo z laserjem?

Brazgotine po akah

Te brazgotine so pogosto posledica hudih izbruhov aken, ki prodrejo v globlje plasti kože in močno poškodujejo tkivo.  Laser Fotona Er:YAG se odlikuje po tem, da lahko učinkovito zdravi te različne oblike brazgotin po aknah.  

 

Laserske energije lahko prodre globoko v kožo do globine največ 2,5 mm in spodbudi preoblikovanje kolagenskih vlaken v globljem dermisu, znanem tudi kot retikularni dermis.

 

Laser ima pri brazgotinah po aknah dvojno prednost, vključno s spodbujanjem regeneracije ran in povečano proizvodnjo fibroblastov, kar vodi v povečanje kolagena, elastina in hialuronske kisline.

Keloidne brazgotine

Zdravljenje keloidnih brazgotin je zelo zahtevna naloga, saj se lahko keloidna brazgotina na vsako travmo (kirurško izrezovanje, zamrzovanje..) odzove s še večjo rastjo.

 

Ena od metod uporabe laserja za zdravljenje keloidnih brazgotin je koagulacija krvnih žil, ki hranijo brazgotino. Ta metoda lahko da odlične rezultate, če je postopek zelo selektiven, da se prepreči pregrevanje brazgotinskega tkiva.

 

Strokovna uporaba frakcijskega laserja, ki jo izvajajo naši dermatologi, omogoča boljše ujemanje brazgotin s strukturo in videzom okoliške kože. 

Hipertrofične brazgotine

Hipertrofične brazgotine so nekoliko manj pogoste kot keloidi, zanje pa je značilno, da je brazgotinsko tkivo dvignjeno v primerjavi z ostalo kožo v okolici.

 

Običajno so posledica opeklinskih ran ali drugih toplotnih poškodb, vendar pri tem, kdo jih lahko dobi, igra vlogo tudi genetika.

 

Te vrste brazgotin je mogoče zdraviti s katero koli vrsto laserja – odločitev bo temeljila na drugih dejavnikih. Ti dejavniki vključujejo upoštevanje, kako močno je tkivo dvignjeno in kako veliko je prizadeto območje.

Strije

Strije so dejanska motnja dermisa kože. Nastanejo, ko se koža močno razširi (npr. zaradi hitro povečane telesne teže ali nosečnosti) in se dermis raztegne.

 

Strije lahko nastanejo kjer koli na telesu, najpogosteje pa jih opazimo na trebuhu, prsih, zadnjici, stegnih in rokah.

 

Videz strij je mogoče izboljšati z več seansami z našim laserjem Fotona SP Dynamis.

Koliko stane lasersko zmanjševanje brazgotin?

Manjše področje

200€

Srednje področje

300€

Večje področje

400€

Prednosti laserskega odstranjevanja

Lasersko zdravljenje brazgotin ima številne prednosti in lahko pomaga odpraviti številne kozmetične težave, odpravlja znake naravnega procesa staranja ter izboljšuje tonus in teksturo kože.

 

V primerjavi z drugimi ablativnimi laserji, kot je CO2 laser, ima laser Er:YAG primerljive kozmetične rezultate z manj okrevanja in manj neželenimi učinki, kot so hiperpigmentacije.

 

Z laserjem Er:YAG je mogoče s frakcionirano lasersko tehnologijo zdraviti določene predele kože, kar omogoča bolj ciljno usmerjen pristop k zdravljenju, okoliško tkivo pa ostane nepoškodovano. Študije so pokazale, da se s tem skrajša tudi čas okrevanja, kar omogoča manj neželenih učinkov.

  • Visoko natančna, ciljno selektivno zdravljenje
  • Minimalna preostala toplotna poškodba spodaj ležečega tkiva
  • Manj invazivno kot dermabrazija in kemični piling
  • Kratek čas mirovanja.
  • Prihranite čas

Rezultati

Pogosta vprašanja

Koliko terapij potrebujem?

Število terapij, potrebnih za odstranitev brazgotin oziroma strij, je odvisno od vrste postopka in resnosti brazgotin.

Pri nekaterih postopkih se lahko izboljšave pokažejo že po eni terapiji, pri drugih pa je za optimalne rezultate potrebnih več terapij. Naš dermatolog bo ocenil vašo kožo, preden vam bo priporočil načrt zdravljenja s predvidenim številom terapij. 

 

Ali je lasersko zdravljenje brazgotin varno?

Zdravljenje brazgotin in strij je na splošno varno in učinkovito, če ga izvajajo usposobljeni strokovnjaki. Vendar se lahko odzivi posameznikov razlikujejo in lahko pride do nekaterih tveganj.

Izbira ugledne klinike in upoštevanje navodil za nego po zdravljenju sta ključnega pomena. Naš dermatolog vam bo zagotovil podrobne informacije o morebitnih tveganjih in koristih glede na tip vaše kože in način zdravljenja.

 

Ali laser boli?

Naš laser je opremljen s hladilnim sistemom, ki pomaga zmanjšati nelagodje in zaščititi okoliško tkivo. Zaradi tega je postopek na splošno dobro prenašan, če pa pričakujete nelagodje, lahko s kremo za lokalno omrtvičenje poskrbite, da vam bo ves čas čim bolj udobno.

 

Ali obstajajo stranski učinki?

Po odstranjevanju ni resnih stranskih učinkov ali zapletov, vendar se pri nekaterih pacientih lahko pojavi rdečica in vnetje na zdravljenem območju, ki čez noč umiri. Za hitrejše okrevanje in boljše počutje lahko na področja zdravljenja položite ledene obkladke.

Kako se naročim?

Na lasersko odstranjevanje bragotin in strij se lahko naročite prek telefona na 040 229 339 ali pa si rezervirajte termin prek spleta:

4D - lasersko pomlajevanje obraza

Fotonin 4D Facelift uporablja inovativen protokol v štirih korakih za doseganje sijoče in mladostne polti brez potrebe po invazivnem kirurškem zdravljenju.

LipLase - lasersko povečanje ustnic

LipLase je neinvazivno lasersko zdravljenje, ki spodbuja proizvodnjo kolagena, kar ustvarja bolj poln in pomlajen videz.

VectorLift - laserski dvig obrvi

Si želite boljših in polnejših ustnic, vendar se preveč bojite igel? Fotonina brezigelna terapija LipLase™ je kot nalašč za vas.

Mnenja naših pacientov

Kontaktirajte nas