Posegi z laserjem

Lasersko povečanje ustnic - LipLase

Si želite boljših in polnejših ustnic, vendar se preveč bojite igel? Fotonina brezigelna terapija LipLase™ je kot nalašč za vas.

Brezigelna laserska terapija za povečanje ustnic

Polnejše ustnice že od nekdaj povezujemo z mladostjo in privlačnostjo.

 

Idealne ustnice morajo imeti naslednje značilnosti: polnost in volumen, pravilno ravnovesje med zgornjimi in spodnjimi ustnicami ter dobro izražen rob vermilija. Vendar se mnogi ne zavedajo, da na velikost ustnic običajno vplivata genetika in izguba kolagena zaradi staranja.

 

Na srečo obstajajo rešitve, ki nam pomagajo doseči bolj napete in polne ustnice po naravni poti, kot je LipLase™.

 

Čeprav v NYD kliniki ponujamo različna polnila za ustnice, se številni pacienti s strahom pred iglami odločijo za LipLase™, da bi dosegli podobne rezultate za povečanje volumna ustnic.

 

LipLase™ je nekirurško in neinvazivno povečanje ustnic, ki z lasersko energijo spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina za notranje in zunanje ustnice. Prav tako izboljša Kupidov lok in ustnicam daje zaokroženo, poudarjeno obliko.

V nasprotju z obstoječimi postopki za povečanje ustnic, pri katerih je treba v kožo vbodati igle, pri LipLase ni nobenih igel.

Kakšna je razlika med Liplase™ in polnili za ustnice?

Fotona LipLase™ je neinvaziven postopek, ki pacientu z laserjem kot alternativo injekcijam omogoča bolj polne in žametne ustnice. Rezultati postopka so bolj naravni in diskretni, saj se kolagen v ustnicah spodbudi in oživi.

 

Polnila za ustnice delujejo tako, da se v ustnice vbrizga raztopina, rezultati pa so takojšnji, saj so ustnice takoj čutiti in videti veliko bolj napolnjene in polne. Vendar pa polnilo sčasoma razpade in ga telo presnovi.

 

Zaradi tega so rezultati trajni le štiri do šest mesecev in zahtevajo vzdrževalne terapije. Številni pacienti so navdušeni nad rezultati polnil, vendar se jim zdi vzdrževanje naporno in drago.

 

Fotona LipLase po drugi strani namesto vbrizgavanja raztopine v kožo uporablja laser, ki spodbuja in pospešuje naravno proizvodnjo kolagena v telesu.

 

Rezultati po laserskem tretmaju so vidni, vendar niso tako izraziti kot po tretmaju s polnilom za ustnice. Vseeno bodo pacienti v štirih do šestih mesecih opazili, da so njihove ustnice mehkejše, svetlejše in bolj polne.

Kako deluje Liplase?

Pri terapiji Fotona LipLase uporabljamo Fotonin laser Er:YAG, ki spodbuja tvorbo novega kolagena v ustnicah.

S skrbno prilagojenimi prehodi se optična energija prenaša v posameznih podsekundnih dolgih zaporedjih impulzov, da se prepreči segrevanje. V 6-7 pulzih površinsko tkivo v ustnicah sproži proizvodnjo novega kolagena, zaradi česar so ustnice bolj napete in polne.

Pacienti, ki želijo globljo stimulacijo kolagena, lahko izkoristijo laserski način PIANO, pri katerem se zdravljenje izvaja intraoralno na sluznici ustnic. Tako dosežemo globlja kožna tkiva.

 

Po izvedeni terapiji lahko pričakujete rezultate v treh fazah:

 • 1. faza: Nekaj otečenosti se pojavi takoj po terapiji in traja približno teden dni. Takojšnje povečanje obsega. 
 • 2. faza: Na površini ustnic se lahko pojavi nekaj luščenja, vendar je to normalno in bo trajalo največ 48 ur po terapiji. Pacienti bodo dobili potrebna vlažilna olja, da bi preprečili večjo količino luščenja.
 • 3. faza: pride do neokolageneze, kar pomeni razvoj novega kolagena.
  Čeprav lahko pacienti opazijo znatno izboljšanje takoj po odhodu iz sobe, se bodo rezultati po predpisanem številu seans še naprej izboljševali.

Prednosti laserskega povečevanja ustnic Liplase™

 • Hidrirane in bolj polne ustnice
 • Spodbuja tvorbo kolagena
 • V telo ne vnaša nobenih tujih snovi (kot so dermalna polnila).
 • Zgladi gube okoli ust
 • Poveča obseg ustnic
 • Naravni rezultati
 • Vidni rezultati že po prvi terapiji

Cenik LipLase

Lasersko pomlajevanje ustnic - Liplase™

150€

Popust ob nakupu paketa 3 ali več laserskih terapij

20%

Popust ob nakupu paketa 6 ali več laserskih terapij

30%

Pogosta vprašanja

Laserska terapija žilic na obrazu običajno traja 10-15 minut. Običajno je potrebnih od 60 do 120 laserskih impulzov. 

Ne, LipLase nima stranskih učinkov, ki bi lahko povzročili izgubo občutka v ustnicah.

Okrevanja ni in pacienti lahko takoj po posegu nadaljujejo z vsakodnevnimi dejavnostmi.

V okviru nege po posegu pacientom svetujemo, da uporabljajo balzam za ustnice SPF 50 in se naslednjih 24 ur izogibajo uporabi šminke.

Pri večini pacientov so rezultati vidni takoj po prvi terapiji.

Vsaka terapija traja 15 minut.

 

Za najboljše rezultate priporočamo 6 tretmajev, pri čemer so prvi trije tretmaji v razmaku dveh tednov, preostali trije pa v razmaku enega meseca kot vzdrževanje. Rezultati lahko trajajo do 12 mesecev.

Fotona LipLase je varen postopek z minimalnimi stranskimi učinki ali celo brez njih.

Poseg je praktično neboleč, brez anestezije ali sredstev za omrtvičenje. Zaradi laserske energije boste po ustnicah morda čutili le nekaj toplote, ki pa bo po terapiji izginila.

Mnenja naših pacientov

Kontaktirajte nas