Zdravniški pregledi

Splošno zdravje

Pregledi

Diagnostični zdravniški pregledi in posegi

Ambulantni pregled pri zdravniku specialistu

Nabor zdravniških ambulant

Pregledi

Osebni zdravnik

Otorinolaringolog

Ultrazvok abdomna

Ultrazvok

Pregledi

Ortoped

Pediatrija

Pediater

Kardiološki pregled

Kardiolog

Specialistični pregledi v NYD kliniki

Kot človekovem zdravju predana klinika imamo znotraj svojega širokega nabora storitev tudi najrazličnejše preglede in storitve s področja splošnega zdravja, ki se jih poslužuje veliko naših strank in pacientov. Osebnega zdravnika lahko koristite tako preventivno kot tudi kurativno, kar velja tudi za ultrazvok. Storitve otorinolaringologa ter ortopeda pa se največkrat iščejo za reševanje obstoječih težav (kurativa). Kratke opise posamezne storitve najdete v nadaljevanju. V kolikor pa vas zanima še več in bi se na izbrano storitev tudi naročili stopite v kontakt z nami, ali pa opravite vse kar preko spletnih strani storitev.

Osebni zdravnik

NYD klinika ponuja samoplačniške preglede osebnega zdravnika v ambulanti družinske oziroma splošne medicine. Naša ekipa specialistov izvaja posvete, preglede in razna testiranja ter odvzeme vzorcev za laboratorijske preiskave. Strankam zagotavljamo kratke čakalne vrste, preglede pa izvajajo vrhunski, priznani specialisti.

Otorinolaringolog

Otorinolaringolog je medicinski specialist, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni, poškodb in prirojenih nepravilnosti ušes, nosu in grla. V otorinolaringološki ambulanti izvajamo preglede in preiskave s področja nosu, ušes in grla.

Ultrazvok

Ultrazvok je neboleča, varna in hitra preiskava, ki jo najpogosteje uporabljamo pri opazovanju sprememb v trebuhu, mehkih tkivih ob sklepih, dojkah, testisih, žilah in podobno. Pri tej preiskavi ni takšnega sevanja kot pri rentgenski diagnostiki, zato je uporaba ultrazvoka primerna tudi za otroke in nosečnice.

Ortoped

Ortopedska kirurgija ali ortopedija je veja medicine, ki se ukvarja s stanji, ki vključujejo mišično-skeletni sistem. Ortopedi uporabljajo kirurška in nekirurška sredstva za zdravljenje mišično-skeletnih poškodb, bolezni hrbtenice, športnih poškodb, degenerativnih bolezni, okužb, tumorjev in prirojenih motenj.

Pediater

Pediatrija je veja medicine, ki se osredotoča na zdravstveno varstvo dojenčkov, otrok in mladostnikov. Vključuje diagnostiko, zdravljenje in preprečevanje bolezni, obolenj in poškodb, ki prizadenejo mlade posameznike, običajno od rojstva do 18. leta starosti. Pediatri prav tako pozorno spremljajo rast in razvoj posameznika, da je ta čim bolj pravilen in uravnotežen.

Kardiolog

Kardiologija je medicinska veja, osredotočena na diagnozo, zdravljenje in preprečevanje bolezni srca in ožilja. Srce je ključni organ, ki poganja celotno telo z oskrbo s kisikom in hranilnimi snovmi, zato je skrb za njegovo zdravje nujna. Klinika NYD se ponaša z vrhunsko kardiološko ekipo, kjer visoko usposobljeni strokovnjaki uporabljajo najsodobnejše tehnologije za prepoznavanje in zdravljenje srčnih težav.

Pogosta vprašanja

Osebni zdravnik ali splošni zdravnik, je zdravnik specialist, ki zagotavlja celovito zdravstveno oskrbo posameznikov vseh starosti. Osebni zdravniki so odgovorni za vodenje preventivne oskrbe, diagnosticiranje in zdravljenje običajnih bolezni ter usklajevanje specializirane oskrbe, kadar je to potrebno. Imeti osebnega zdravnika omogoča stalno, osebno zdravstveno oskrbo in spodbuja dober odnos med zdravnikom in pacientom, ki temelji na zaupanju in neprekinjenosti oskrbe.

Zdravnik specialist ORL ali otorinolaringolog je specializiran za diagnosticiranje in zdravljenje bolezni, povezanih z ušesi, nosom in grlom. Običajno zdravijo bolezni, kot so vnetje ušes, sinusitis, tonzilitis, alergije, izguba sluha, motnje glasu in zamašenost nosu.

Ultrazvok je tehnika medicinskega slikanja, ki uporablja visokofrekvenčne zvočne valove za ustvarjanje slik notranjosti telesa v realnem času. Med postopkom se uporablja majhna naprava, imenovana pretvornik, za oddajanje zvočnih valov, ki se odbijajo od notranjih struktur in povzročajo odmev. Te odmeve zajame pretvornik in jih računalnik pretvori v vizualne slike. Ultrazvok je neinvaziven, neboleč in se običajno uporablja za pregled organov, tkiv in krvnega pretoka.

Ortopedi so zdravniki specialisti, ki se osredotočajo na diagnosticiranje in zdravljenje mišično-skeletnih stanj. Zdravijo široko paleto stanj, vključno z zlomi, zvini, nategi, artritisom, športnimi poškodbami, boleznimi hrbtenice in deformacijami. Ortopedi uporabljajo različne metode zdravljenja, kot so zdravila, fizikalna terapija, opornice idr., da pomagajo ublažiti bolečino, izboljšati delovanje in obnoviti mobilnost. Njihovo strokovno znanje je v zagotavljanju celovite nege za kosti, sklepe, mišice, vezi in kite po celem telesu.

Kardiologija je medicinska specializacija, ki se osredotoča na diagnozo, zdravljenje in preprečevanje bolezni srca in ožilja.

Priporočljivo je, da otroka redno vodite k pediatru na redne preglede in cepljenja. Poleg tega se morate posvetovati s pediatrom, če vaš otrok kaže znake bolezni, kot so vročina, kašelj, nenavaden izpuščaj, težave z dihanjem ali pomembne spremembe v vedenju ali apetitu. Redni obiski pri pediatru pomagajo spremljati rast, razvoj in splošno zdravje vašega otroka.

Mnenja naših pacientov

Prostori oddelka

V naših prostorih najdete novodobne ambulante z vrhunsko medicinsko opremo in izurjenim kadrom. Prostori so bili pred kratkim obnovljeni in vam tako nudijo najboljše estetsko in fizično ugodje. 

Kontaktirajte nas