Kardiolog v Ljubljani

Holter monitoring

Ta neinvazivna metoda omogoča neprekinjeno spremljanje srčnega ritma za obdobje 24 do 48 ur.

Pregledi
Kardiolog v Ljubljani

Holter monitoring

Ta neinvazivna metoda omogoča neprekinjeno spremljanje srčnega ritma za obdobje 24 do 48 ur.

Kaj je Holter monitoring?

V kliniki NYD nudimo vrhunsko kardiološko storitev Holter monitoringa. Holter monitor je majhna, prenosna naprava, ki jo pacient nosi med svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi, saj omogoča neprekinjeno spremljanje srčnega ritma za obdobje 24 do 48 ur. Ta napredna tehnologija nam omogoča zaznavanje nepravilnosti v srčnem ritmu, ki jih običajni EKG morda ne zazna. Holter monitoring je ključen za diagnosticiranje aritmij, ocenjevanje simptomov, kot so omotica, palpitacije ali omedlevica, in za spremljanje učinkovitosti zdravljenja srčnih bolezni. V NYD stremimo k zagotavljanju natančne in celovite kardiološke oskrbe, ki jo omogoča Holter monitoring, s čimer prispevamo k boljšemu zdravju in kakovosti življenja naših pacientov.

Holter monitoring
EKG
Holter monitoring

Holter monitoring v Ljubljani

Kaj lahko pričakujem pri Holter monitoringu?

Na Holter monitoringu pri nas lahko pričakujete preprost, a temeljit postopek. Ob vašem prihodu bo naš usposobljeni kardiološki tehnik nežno pritrdil elektrode na vašo kožo, ki bodo povezane z majhno, prenosno napravo, imenovano Holter monitor. Ta naprava bo neprekinjeno beležila vaš srčni ritem za obdobje 24 do 48 ur. Med tem časom lahko nadaljujete z večino svojih običajnih dnevnih aktivnosti. Pomembno je, da se izogibate vodi in močnim fizičnim aktivnostim, ki bi lahko vplivale na napravo. Po zaključku monitoringa se vrnete v našo kliniko, kjer odstranimo napravo in analiziramo podatke. Naši strokovnjaki bodo nato skrbno pregledali rezultate in vam podali podrobno razlago o vašem srčnem zdravju ter po potrebi priporočili nadaljnje korake.

Hot

Zakaj je Holter monitoring dober in uporaben?

Holter monitoring je izjemno dober in uporaben diagnostični postopek, ki ga v naši kliniki uporabljamo za natančno spremljanje srčnega ritma pacienta v realnem času. Ta metoda je še posebej koristna, saj omogoča zaznavanje nepravilnosti v srčnem ritmu, ki se morda ne pojavijo med kratkotrajnim pregledom, kot je standardni EKG. Holter monitor beleži aktivnost srca skozi daljše obdobje, običajno 24 do 48 ur, kar nam omogoča, da ujamemo in analiziramo epizode nenavadnega srčnega ritma, ki so lahko ključne za pravilno diagnozo. Ta metoda je še posebej uporabna pri ocenjevanju simptomov, kot so omotica, palpitacije ali nenadne omedlevice, in pri spremljanju učinkovitosti zdravljenja srčnih obolenj. Holter monitoring je neinvaziven, varen in udoben za pacienta, kar omogoča natančno spremljanje srčnega zdravja brez prekinitve vsakodnevnih aktivnosti.

 

Nekaj pogostih stanj, ki jih ugotavljamo in nadziramo s Holter monitoringom:

Holter monitoring

Cenik

24-urno snemanje krvnega tlaka s Holter napravo in analiza posnetka

110€

24-urno snemanje srčnega ritma s Holter EKG napravo in analiza posnetka

110€

Pogosta vprašanja

Holter monitoring je diagnostični postopek, ki zabeleži električno aktivnost vašega srca za 24 do 48 ur. Majhna, prenosna naprava, pritrjena na telo, neprekinjeno spremlja srčni ritem, kar pomaga pri odkrivanju nepravilnosti, ki jih običajni EKG morda ne zazna.

Pred Holter monitoringom se izogibajte uporabi losjonov ali olj na koži, saj lahko to vpliva na prileganje elektrod. Prav tako se pripravite na nošenje naprave ves čas, tudi med spanjem, in se izogibajte aktivnostim, ki bi lahko poškodovale napravo.

Holter monitoring je popolnoma varen in neinvaziven. Ne povzroča bolečin ali resnih stranskih učinkov. Glavna nevšečnost je lahko le nelagodje zaradi nošenja naprave in omejitev pri določenih aktivnostih, kot je tuširanje.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Kardiologija

Področje kardiologije se ukvarja z boleznimi srca in ožilja. Vrhunsko podkovana ekipa NYD klinike za kardiologijo bo po najboljših močeh zagotavljala izjemno obravnavo in pomoč prav vsakemu pacientu.

Kontaktirajte nas