Ultrazvok Srca Ljubljana

Ultrazvok srca lahko vam in vašim zdravnikom pomaga razjasniti celostno sliko vašega motorja za življenje. Tudi dobesedno!

Ultrazvok brez čakalnih vrst

Ultrazvok Srca Ljubljana

Ultrazvok srca lahko vam in vašim zdravnikom pomaga razjasniti celostno sliko vašega motorja za življenje. Tudi dobesedno!

Ultrazvok srca

Ultrazvok srca je neinvazivna diagnostična metoda, ki uporablja zvočne valove za ustvarjanje podrobnih slik srca. Ta postopek omogoča zdravnikom, da vidijo srčne komore, zaklopke in druge strukture srca v realnem času, kar pomaga pri ocenjevanju njegovega delovanja in odkrivanju morebitnih nepravilnosti ali bolezni srca.

Ultrazvok srca na naši kliniki igra ključno vlogo pri odkrivanju in spremljanju srčnih bolezni. Ta neinvazivna metoda omogoča natančno oceno srčnih zaklopk in srčne mišice, kar je bistveno pri diagnosticiranju zaklopkinih bolezni in kardiomiopatij. Ultrazvok je učinkovit tudi pri odkrivanju srčnih pomanjkljivosti in perikardnih bolezni, kot je perikarditis. Poleg tega nam omogoča spremljanje učinkovitosti zdravljenja, zagotavljajoč prilagojeno oskrbo za vsakega pacienta. Ta hitra in neboleča metoda zagotavlja udobno izkušnjo brez komplicirane priprave pacienta na preiskavo.

Nekaj pogostejših srčnih problemov, pri odkrivanju katerih znatno pomaga ultrazvok srca:

Ultrazvok srca
Ultrazvok srca
Ultrazvok

Ultrazvok srca v Ljubljani

Kaj je ultrazvok in kako poteka ultrazvočna preiskava?

V medicini je uporaba ultrazvoka zelo razširjena na večini področij. Uporablja se za diagnostične, lahko pa tudi terapevtske namene (npr. drobljenje ledvičnih kamnov). Uporaba ultrazvoka pri diagnostičnih pregledih ne škoduje človeškemu telesu, z raziskavami niso odkrili škodljivih posledic za organizem. Pri preiskavi pošiljamo visoko frekvenčne ultrazvočne valove v telo, ki se odbijejo od tkiv različno glede na gostoto tkiva. Tako prejemamo iz telesa odbite valove, ki jih računalnik, ki je povezan z ultrazvočno napravo, pretvori v živo sliko.

Hot
Uz srca
Ultrazvok

Cenik

OSNOVNI specialistični kardiološki pregled z EKG

110€

NAPREDNI specialistični kardiološki pregled: EKG in UZ srca

200€

POLNI specialistični kardiološki pregled: EKG, UZ srca in 24-urni Holter EKG

300€

Razširjen osnovni specialistični kardiološki pregled z EKG / Drugo mnenje

140€

Kontrolni specialistični kardiološki pregled

90€

Ultrazvok srca

110€

Ultrazvok vratnih žil

110€

Snemanje EKG z odčitkom kardiologa

60€

Spirometrija za merjenje funkcionalne prostornine pljuč

60€

Pogosta vprašanja

Ultrazvok srca je diagnostični postopek, ki uporablja zvočne valove za ustvarjanje slik srca. Omogoča oceno strukture in funkcije srčnih komor, zaklopk in drugih delov srca, ter pomaga pri odkrivanju srčnih bolezni.

Ultrazvok srca običajno traja med 20 in 30 minut. Trajanje se lahko razlikuje glede na specifične potrebe pregleda in kompleksnost srčnega stanja.

Ultrazvok srca je popolnoma varen in neinvaziven postopek. Ne uporablja ionizirajočega sevanja, kot je to v primeru rentgenskih žarkov, zato je primeren tudi za nosečnice in otroke.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD

Ekipa NYD klinike, ki skrbi za ultrazvočne preiskave je sestavljena iz izkušenih specialistov radiologije. Strankam tako zagotavljamo ustrezno ultrazvočno obravnavo in diagnostiko ter kakovostno izvedbo pregleda.

Kontaktirajte nas