Sistematski pregled & managerski pregled Ljubljana

Preventivni pregledi

Preventivni pregled lahko človeškemu zdravju služi še bolje kot kurativni, saj lahko morebitno neželjeno zdravstveno situacijo preprečimo na podlagi kazalnikov s preventivnega pregleda.

Pregledi

Sistematski & managerski pregled Ljubljana

Preventivni managerski pregledi

Preventivni diagnostični pregledi v zdravstvu so sklop postopkov, katerih cilj je zgodnje odkrivanje ali preprečevanje bolezni in drugih morebitnih zdravstvenih težav. 

Raziščite vaše zdravstveno stanje

Preventivni diagnostični pregledi lahko vključujejo različne teste, ocene in svetovanja, ki so namenjeni ocenjevanju in izboljšanju splošnega zdravja posameznika. Lahko se odločite za osnovni paket, za napredni paket, ali pa za polni paket. Vsi so generalno namenjeni enakemu cilju zgodnjega odkrivanja zdravstvenih stanj in bolezni ter preventive, razlikujejo pa se po obsegu informacij in preiskav.

EKG
Protibolečinska ambulanta
Pregledni stol in pregledna luč

Ambulanta za preventivne, sistematske in managerske preglede v Ljubljani

Nabor paketov diagnostičnih pregledov za Vas

⭐️⭐️⭐️

Polni paket

 • Diagnostični laboratorij: Določitev vnetnih procesov, Raven sladkorja v krvi, Raven maščob v krvi, Stanje jeter, Stanje ledvic, Stanje trebušne slinavke, Morebitna slabokrvnost in zaloge železa, Pregled urina, Stanje srca, Elektrolitsko mineralno ravnovesje, Hormoni, Tumorski označevalci, Koncentracija vitamina-D
 • Kardiološki internistični pregled: EKG, UZ srca
 • Ultrazvočna diagnostika: UZ trebuha in trebušnih organov (jetra, vranica, sečni mehur, ledvici, prostata, rodila, trebušna slinavka, trebušne žile, žolčnika in žolčnih vodov), UZ vratu (ščitnica, žleza slinavka, bezgavke), UZ sečil (ledvici, sečni mehur in prostata), UZ dimelj (kila, bezgavke), UZ skrotuma in testisov, UZ vratnih žil (Doppler)
 • Ožilje nog: UZ arterij obeh spodnjih okončin (Doppler)
 • Dermatološki pregled: Specialistični pregled pri dermatologu
 • Ortopedski pregled: Specialistični ortopedsko travmatološki pregled
 • Fizioterapevtska obravnava: Ocena funkcijskega stanja pri fizioterapevtu
 • Splošni zdravniški pregled: Specialistični splošni pregled, antropomerične meritve in zaključno mnenje

⭐️⭐️

Napredni paket

 • Diagnostični laboratorij: Določitev vnetnih procesov, Raven sladkorja v krvi, Raven maščob v krvi, Stanje jeter, Stanje ledvic, Stanje trebušne slinavke, Morebitna slabokrvnost in zaloge železa, Pregled urina, Stanje srca, Elektrolitsko mineralno ravnovesje
 • Kardiološki internistični pregled: EKG
 • Ultrazvočna diagnostika: UZ trebuha in trebušnih organov (jetra, vranica, sečni mehur, ledvici, prostata, rodila, trebušna slinavka, trebušne žile, žolčnika in žolčnih vodov), UZ vratu (ščitnica, žleza slinavka, bezgavke)
 • Dermatološki pregled: Specialistični pregled pri dermatologu
 • Fizioterapevtska obravnava: Ocena funkcijskega stanja pri fizioterapevtu
 • Splošni zdravniški pregled: Specialistični splošni pregled, antropomerične meritve in zaključno mnenje

⭐️

Osnovni paket

 • Diagnostični laboratorij: Določitev vnetnih procesov, Raven sladkorja v krvi, Raven maščob v krvi, Stanje jeter, Stanje ledvic, Stanje trebušne slinavke, Morebitna slabokrvnost in zaloge železa, Pregled urina
 • Kardiološki internistični pregled: EKG
 • Ultrazvočna diagnostika: UZ trebuha in trebušnih organov (jetra, vranica, sečni mehur, ledvici, prostata, rodila, trebušna slinavka, trebušne žile, žolčnika in žolčnih vodov)
 • Fizioterapevtska obravnava: Ocena funkcijskega stanja pri fizioterapevtu
 • Splošni zdravniški pregled: Specialistični splošni pregled, antropomerične meritve in zaključno mnenje

Kako se pripraviti na preventivni zdravstveni pregled?

Zaželjeno je, da pacient nosi udobne in lahko snemljive obleke, za določene teste je zaželjeno, da pacient pride na tešče. Zauživanje alkohola pred pregledom ni priporočljivo. S seboj naj ima pacient poleg zdravstvene izkaznice tudi morebitni seznam zdravil, ki jih redno jemlje, ter ostale informacije, ki bi zdravniku lahko prišle prav med pregledom samim.

Ultrazvok
ORL ambulanta
Preventivni pregled

Preventivni, sistematski in managerski pregledi v Ljubljani

Kateri menedžerski pregled je pravi za vas?

Preventivni pregled vključuje zbiranje informacij o zdravstveni zgodovini, fizični pregled, možne diagnostične teste in svetovanje o zdravem življenjskem slogu. S poglobljenimi analizami in preiskavami, povezanimi z življenjskim slogom lahko zdravnik pridobi najpomembnejše podrobnosti in informacije o vašem zdravstvenem stanju. Med podrobnejše ocene lahko sodijo različne preiskave, v NYD kliniki pa med drugim v sklopu preventivnega pregleda izvajamo tudi  možne krvne, urinske in druge teste, za boljšo celostno sliko o pacientu. Prav tako je pri vseh pregledih lahko del postopka tudi ultrazvočni pregled pacienta. Vsak pregled je lahko prilagojen glede na starost, spol, tveganja in druge dejavnike. Izbira paketa za preventivni pregled pa je odvisna od tega kako veliko želite vedeti o zdravju svojega telesa. Večina pacientov ponavadi tehta med naprednim in polnim paketom za preventivni pregled, saj ponujata večje količine informacij.

Poglejmo, zakaj so ti pregledi dobri in za kaj točno služijo

Preventivni in ostali pregledi

Preventivni pregledi v zdravstvu so namenjeni odkrivanju in preprečevanju morebitnih zdravstvenih težav še preden se le-te tudi razvijejo v resne bolezni ali problematična zdravstvena stanja S preventivno naravnanim načinom spremljanja zdravja pacienti prihranijo mnogo bolečin, živcev, časa in denarja, zaradi česar se jih poslužuje vedno več posameznikov. Sistematski pregled bi lahko smatrali kot preventivni pregled, saj se velikokrat izvaja na podoben način in s podobnimi preiskavami, kot so preiskave krvi, urina in drugi parametri, ki pa jih prav tako zajema tudi preventivni pregled, zaradi česar pacienti večkrat izvedejo preventivni pregled. Podoben pregled je tudi managerski pregled, kjer lahko posamezniki opravijo tudi nekaj specifičnih testov, prilagojenih za njihovo poslovanje. Preventivni pregled, pa lahko po potrebi zajema tudi takšne teste in se ga prilagodi na željeni način. Zato je paket s polnim pregledom po obsegu informacij za posameznika ponavadi najboljša opcija, hkrati pa se lahko dopolnjuje z različnimi razširitvami.

Cenik

Preventivni diagnostični pregled - Osnovni paket

299€

Preventivni diagnostični pregled - Napredni paket

599€

Preventivni diagnostični pregled - Polni paket

1299€

Pogosta vprašanja

Preventivni pregledi v zdravstvu so postopki in ocene, ki so namenjeni odkrivanju in preprečevanju morebitnih zdravstvenih težav še preden se razvijejo v resne bolezni ali stanja

Sistematski pregled je vrsta preventivnega pregleda, ki ga zdravstveni strokovnjaki uporabljajo za celovito oceno posameznikovega zdravja. Ti pregledi so običajno načrtovani in standardizirani, kar pomeni, da vključujejo določen nabor testov in ocen, ki se izvajajo pri vseh pacientih.

Managerski pregled, znan tudi kot pregled za menedžerje ali vodstveni pregled, je specializiran zdravstveni pregled, ki je namenjen osebam na vodilnih ali managerskih položajih v organizacijah. Ta pregled je pogosto bolj celovit in prilagojen potrebam in tveganjem, ki so povezana z vodstvenimi položaji.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
preventivni pregledi

Ambulanta za preventivne, sistematske in managerske preglede je sestavljena iz večih izjemnih zdravnikov specialistov, ki skupaj zagotavljajo celovito storitev na izbranih pregledih.

Kontaktirajte nas