Otorinolaringolog

ORL Nosu

Ordinacija ORL oz. otorinolaringologije je moderna ordinacija, ki se posveča boleznim glave, vratu, žrela in grla, nosu in ušes. Brez čakalnih vrst!

ORL

Otorinolaringolog v Ljubljani

ORL nosu in obnosnih votlin

Ordinacija ORL oz. otorinolaringologije je moderna ordinacija, ki se posveča boleznim glave, vratu, žrela in grla, nosu in ušes. Brez čakalnih vrst!

Kaj je ORL nosu

ORL nosu je neboleča preiskava pri zdravniku specialistu otorinolaringologije. Zdravnik bo s pomočjo sofisticiranih in najmodernejših pripomočkov pregledal vašo zunanjost in notranjost nosu, ter tako odkril morebitne nepravilnosti. V kolikor imate težave z dihanjem, izenačevanjem ali nosom na splošno, ne odlašajte, temveč se oglasite v NYD Kliniki. Z veseljem vam bomo pomagali!

ORL nosa
ORL nosu
ORL nosu

ORL nosu v Ljubljani

Kako poteka pregled pri otorinolaringologu?

ORL nosu je način pregledovanja nosne votline ali z nosnim spekulumom, ali pa tudi s posebno optično napravo, imenovano endoskop, ki se jo prav tako uporablja za odkrivanje in preprečevanje bolezni. To je neboleč, varen in zelo učinkovit postopek. Pomaga oceniti stanje sinusov, odkriti in urediti krvne žile, ki so povzročile krvavitev iz nosu, polipe, ki so nastali v sluznicah in obnosnih membranah, vozle, tumorje itd.

Hot

ORL nosu

ORL Nosu je neinvazivna in neboleča preiskava, ki jo izvajajo visko usposobljeni zdravniki specialisti otorinolaringologije. Nos je pomemben del dihalnega sistema, ki nam poleg ust omogoča vdihovanje in izdihovanje – vdihavanje kisika in izdihovanje ogljikovega monoksida. Prispeva tudi k drugim pomembnim funkcijam, kot sta sluh in okušanje. Zaradi svoje osrednje lege je nos tudi osrednja točka obraza in lahko v marsičem igra pomembno vlogo pri naši identiteti, samozavesti in podobi telesa. Iz tega razloga bo specialist otorinolaringologije pogosto pravi strokovnjak za delovanje in zdravje vašega nosu. Če želite ponovno zadihati samozavestno zadihati svež zrak, brez neprijetnosti se oglasite na posvetu v naši ORL ambulatni, kjer vam bo strokovna ekipa z dr. med. Nejcem Steinerjem na čelu pomagala odpraviti težave z nosom.

Pri ORL nosu se naši zdravniki specialisti  ukvarjajo z raznimi problemi povezanimi z nosom, najpogostejši med njimi pa so naslednji:

Cenik

Prvi specialistični pregled

90€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Bris ušesa/nosu in mikrobiološke preiskave

80€

Pogosta vprašanja

ORL nosu vključuje pregled zunanjega in notranjega nosu z orodjem, imenovanim nosni spekulum. Zdravnik lahko za podrobnejši pregled uporabi tudi fleksibilni ali tog endoskop. Preverijo nepravilnosti, kot so krvavitve, zamašenost nosu, polipi, vnetja ali odstopanja.

Pregled nosu običajno ni boleč. Lahko pa se pojavi nekaj nelagodja, zlasti med endoskopskimi posegi. Za zmanjšanje neugodja se pogosto uporabljajo lokalni anestetiki.

Za ORL nosu niso potrebne posebne priprave. Če je načrtovana endoskopija, vam bo zdravnik morda pred tem naročil, da se postite ali se izogibate nekaterim zdravilom.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
otorinolaringologija

Ambulanta otorinolaringologije v NYD kliniki je sodobno opremljena in zagotavlja strankam obravnavo po najnovejših standardih. Za odlično delovanje ambulante pa je zaslužen kakovosten kolektiv ambulante, z izkušenimi specialisti otorinolaringologije.

Nejc Steiner

dr. med., spec. otorinolaringologije

Nejc Steiner, dr. med je specialist otorinolaringolog, ki se poglobljeno ukvarja z boleznimi ušesa in baze lobanje.

 

Študiral je na MF v Ljubljani in MF Autonoma de Madrid v Španiji. Specializacijo iz ORL je opravil na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo, UKC Ljubljana, kjer deluje kot vodja oddelka za intenzivno nego.

 

V času svoje kariere se je učil od največjih specialistov tako iz Slovenije kot iz tujine. Udeležil se je izobraževanj iz celotnega sveta, med drugim se je izobraževal v ZDA, Braziliji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Severni Makedoniji, Ukrajini, Poljski in na Kitajskem. Del svoje specializacije je opravil tudi v priznani Univerzitetni bolnišnici AKH na Dunaju.

 

Veliko svojega časa namenja raziskovanju. Je član raziskovalne ekipe, ki je vodilna na področju razvoja plazme bogate s trombociti v Sloveniji. Poleg številnih znanstvenih člankov, raziskav in predavanj na kongresih je v procesu zaključevanja svoje doktorske disertacije.

Kontaktirajte nas