Otorinolaringolog

ORL Ušesa

Ordinacija ORL oz. otorinolaringologije je moderna ordinacija, ki se posveča boleznim glave, vratu, žrela in grla, nosu in ušes. Brez čakalnih vrst!

ORL

Otorinolaringolog v Ljubljani

ORL Ušesa

Ordinacija ORL oz. otorinolaringologije je moderna ordinacija, ki se posveča boleznim glave, vratu, žrela in grla, nosu in ušes. Brez čakalnih vrst!

Kaj je ORL ušesa

ORL ušesa je neboleča preiskava pri zdravniku specialistu otorinolaringologije. Zdravnik bo s pomočjo sofisticiranih in najmodernejših pripomočkov pregledal vašo zunanjost in notranjost ušesa, ter tako odkril morebitne nepravilnosti. V kolikor imate težave z ušesi, ali pa imate težave, pri katerih ušesa igrajo pomembno vlogo ne odlašajte, temveč se oglasite v NYD Kliniki. Z veseljem vam bomo pomagali!

ORL Ušesa
ORL Ušesa

ORL ušesa v Ljubljani

Kako poteka pregled pri otorinolaringologu?

Med ORL pregledom ušesa bo zdravnik specialist uporabil posebno orodje, imenovano otoskop, da temeljito pregleda zunanji kanal vašega ušesa in bobnič. Postavil bo konico otoskopa v vaše uho in osvetlil vaš ušesni kanal, vse do bobniča. Nato bo vrtel otoskop v vse smeri, da preveri notranjost vašega ušesa in bobnič. Morda bo uporabil tudi pnevmatski otoskop, instrument, ki ima na koncu plastično žarnico, da bobniču vpihnil zrak. To povzroči premikanje bobniča in vašemu osebnemu zdravniku pomaga preveriti okužbo in nabiranje tekočine za bobničem.

ORL ušesa

Vsak ORL ušesa se začne s pogovorom. Zdravnik sprašuje o bolečinah, šumenju v ušesih, vrtoglavici in težavah s sluhom. Pomembne so lahko tudi zgodnejše bolezni ušes ali motnje sluha v družini. Po pogovoru se običajno najprej opravi otoskopija (pregled z ušesnim ogledalom), po potrebi sledijo nadaljnje preiskave. Pri težavah s sluhom medicina loči med motnjami v prenosu zvočnih valov in motnjami v zaznavi zvokov. Bolečina v ušesu je poleg motenj sluha pogost razlog za pregled ušes. Lahko jih povzroči okužba srednjega ušesa ali sluhovoda ali težave v čeljusti ali vratni hrbtenici. V kolikor si želite vedeti, kakšne težave imate in vzroke za njih, kakor tudi možne načine zdravljenja se v NYD Kliniki lahko posvetujete z zdravnikom specialistom otorinolaringologije.

Pri ORL ušesa se naši zdravniki specialisti otorinolaringologije ukvarjajo z raznimi problemi povezanimi z ušesi, med katerimi so na primer:

Cenik

Prvi specialistični pregled

90€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Čiščenje ušes (samostojno)

50€

Bris ušesa/nosu in mikrobiološke preiskave

80€

Pogosta vprašanja

ORL pregled ušesa vključuje uporabo otoskopa za ogled zunanjega ušesa in bobniča, morda skupaj z drugimi testi, kot so glasbene vilice ali avdiometrija za oceno funkcije sluha. Pomaga pri diagnosticiranju bolezni, kot so okužbe, zamašenost ušes, izguba sluha, tinitus in druge.

Na splošno ORL pregled ušes ni boleč. Ko vstavite otoskop v ušesni kanal, imate lahko čuden občutek, več od tega pa je že prava redkost. O morebitni bolečini je potrebno to nemudoma skomunicirati z zdravnikom.

Na splošno za ORL pregled ušes ni potrebna posebna priprava, vendar je priporočljivo, da se izogibate čiščenju ušes pred pregledom, da preprečite morebitne poškodbe ali prekomerno odstranjevanje voska.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
otorinolaringologija

Ambulanta otorinolaringologije v NYD kliniki je sodobno opremljena in zagotavlja strankam obravnavo po najnovejših standardih. Za odlično delovanje ambulante pa je zaslužen kakovosten kolektiv ambulante, z izkušenimi specialisti otorinolaringologije.

Nejc Steiner

dr. med., spec. otorinolaringologije

Nejc Steiner, dr. med je specialist otorinolaringolog, ki se poglobljeno ukvarja z boleznimi ušesa in baze lobanje.

 

Študiral je na MF v Ljubljani in MF Autonoma de Madrid v Španiji. Specializacijo iz ORL je opravil na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo, UKC Ljubljana, kjer deluje kot vodja oddelka za intenzivno nego.

 

V času svoje kariere se je učil od največjih specialistov tako iz Slovenije kot iz tujine. Udeležil se je izobraževanj iz celotnega sveta, med drugim se je izobraževal v ZDA, Braziliji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Severni Makedoniji, Ukrajini, Poljski in na Kitajskem. Del svoje specializacije je opravil tudi v priznani Univerzitetni bolnišnici AKH na Dunaju.

 

Veliko svojega časa namenja raziskovanju. Je član raziskovalne ekipe, ki je vodilna na področju razvoja plazme bogate s trombociti v Sloveniji. Poleg številnih znanstvenih člankov, raziskav in predavanj na kongresih je v procesu zaključevanja svoje doktorske disertacije.

Kontaktirajte nas