Otorinolaringolog

Otroški ORL

Ordinacija ORL oz. otorinolaringologije je moderna ordinacija, ki se posveča boleznim glave, vratu, žrela in grla, nosu in ušes. Brez čakalnih vrst!

ORL

Otorinolaringolog v Ljubljani

Otroški ORL

Ordinacija ORL oz. otorinolaringologije je moderna ordinacija, ki se posveča boleznim glave, vratu, žrela in grla, nosu in ušes. Brez čakalnih vrst!

Kaj je otroški ORL

Otroški ORL je vrsta nebolečih preiskav pri zdravniku specialistu otorinolaringologije. Ker so naši in vaši najmlajši še bolj nervozni pri zdravnikih smo pri otroškem ORL izjemno pozorni tudi na to, da je za njih obisk pri zravniku čim lepša in lagodna izkušnja. Zdravnik bo s pomočjo sofisticiranih in najmodernejših pripomočkov pregledal otrokovo zunanjost in notranjost ušesa, nosu, žrela in grla ter tako odkril morebitne nepravilnosti. V kolikor ima otrok težave z ušesi, grlom ali nosom, ali pa ima težave, pri katerih imajo te pomembno vlogo ne odlašajte, temveč se oglasite v NYD Kliniki. Z veseljem vam bomo pomagali!

Otroški ORL
ORL Ušesa
ORL

Otroški ORL v Ljubljani

Kako poteka pregled pri otorinolaringologu?

Otroški ORL pregled deluje na enak način, kot pri odraslih osebah, le da je celoten postopek nekoliko bolj prijeten za otroke. Med pregledom bo zdravnik specialist uporabljal različne pripomočke kot na primer lesena spatula za jezik, specialistična naglavna svetilka, otoskop, in druge, da je pregled temeljit in celovit. Edino tako bo ORL specialist lahko zagotovil izjemno obravnavo tako za pregled ušes in nosu, kakor tudi žrela in grla. Zdravnik specialist bo vašemu osebnemu zdravniku pomagal preveriti splošno zdravje otroka ali pa specifično zdravstveno situacijo oz. težavo.

Otroški ORL

Ker je imunski sistem otrok še v fazi dozorevanja, je v mladosti več okužb, ki se kažejo v vnetem grlu, kašlju in izcedku iz nosu. Zaradi otrokove anatomije se lahko okužba hitro razširi na ušesa in povzroči boleče vnetje srednjega ušesa. Pogoste so tudi motnje sluha. Zlasti pri dojenčkih in majhnih otrocih te pogosto ostanejo dolgo časa neodkrite. V večini primerov postanejo morebitne težave opazne šele, ko jezikovni razvoj opazno zaostane. V primeru ponavljajočega se tonzilitisa je lahko indicirana odstranitev mandljev. Včasih, na primer pri smrčanju in težavah z nočnim dihanjem, je potrebna le delna odstranitev. Ta postopek je razmeroma nizko tvegan in malo boleč ter se običajno hitro pozdravi.
Specialisti medicine ušes, grla in nosu so specialisti za vse bolezni in težave na ORL področju. Za to nimajo le specialističnega znanja, temveč imajo tudi posebne pregledovalne instrumente in opremo ter znajo uporabiti potrebno terapijo.

Pri otroškem ORL se naši zdravniki specialisti otorinolaringologije ukvarjajo z vsemi ORL problemi, ki se pojavljajon pri otrocih. Med te poleg drugih sodijo tudi:

Cenik

Prvi specialistični pregled

90€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Čiščenje ušes (samostojno)

50€

Bris ušesa/nosu in mikrobiološke preiskave

80€

Pogosta vprašanja

Otroški ORL pregled vključuje pregled ušes, nosu in grla za morebitne nepravilnosti. Običajno se uporabljajo orodja, kot so otoskop za ušesa, osvetljena cevka za nos in lesena spatula za jezik in grlo. Pregled je prilagojen otrokom prijazno.

Sam pregled ni boleč. Pri vstavitvi otoskopa ali osvetljene cevi lahko pride do kratkega nelagodja, vendar bolečine ni.

Posebna priprava običajno ni potrebna. Vendar lahko razlaga, kaj lahko pričakujete, pomaga pomiriti morebitne skrbi. Za določene postopke vam bo zdravnik morda dal posebna navodila.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
otorinolaringologija

Ambulanta otorinolaringologije v NYD kliniki je sodobno opremljena in zagotavlja strankam obravnavo po najnovejših standardih. Za odlično delovanje ambulante pa je zaslužen kakovosten kolektiv ambulante, z izkušenimi specialisti otorinolaringologije.

Nejc Steiner

dr. med., spec. otorinolaringologije

Nejc Steiner, dr. med je specialist otorinolaringolog, ki se poglobljeno ukvarja z boleznimi ušesa in baze lobanje.

 

Študiral je na MF v Ljubljani in MF Autonoma de Madrid v Španiji. Specializacijo iz ORL je opravil na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo, UKC Ljubljana, kjer deluje kot vodja oddelka za intenzivno nego.

 

V času svoje kariere se je učil od največjih specialistov tako iz Slovenije kot iz tujine. Udeležil se je izobraževanj iz celotnega sveta, med drugim se je izobraževal v ZDA, Braziliji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Severni Makedoniji, Ukrajini, Poljski in na Kitajskem. Del svoje specializacije je opravil tudi v priznani Univerzitetni bolnišnici AKH na Dunaju.

 

Veliko svojega časa namenja raziskovanju. Je član raziskovalne ekipe, ki je vodilna na področju razvoja plazme bogate s trombociti v Sloveniji. Poleg številnih znanstvenih člankov, raziskav in predavanj na kongresih je v procesu zaključevanja svoje doktorske disertacije.

Kontaktirajte nas