Ortopedija in travmatologija brez čakalnih vrst

Ortopedski pregledi v Ljubljani

Ortopedski pregledi, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortopedska kirurgija brez čakanja

Ortopedski pregledi v Ljubljani

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ambulanta ortopedije

Ortopedska kirurgija ali ortopedija je veja medicine, ki se ukvarja s stanji, ki vključujejo mišično-skeletni sistem. Ortopedi uporabljajo kirurška in nekirurška sredstva za zdravljenje mišično-skeletnih poškodb, bolezni hrbtenice, športnih poškodb, degenerativnih bolezni, okužb, tumorjev in prirojenih motenj.

Travmatologija je veja medicine, ki se osredotoča na zdravljenje in rehabilitacijo poškodb, ki jih povzročijo nesreče, padci, šport ali nasilje. Zajema ortopedijo, urgentno medicino in kirurgijo za zagotavljanje celovite oskrbe pacientov s poškodbami, pri čemer uporablja napredno diagnostiko in vrsto zdravljenj za spodbujanje okrevanja in ponovno vzpostavitev delovanja.

Ortopedija

Ambulantni Pregledi

Ortopedija

Ambulantni Posegi

Specialistični pregled

Posvet z izkušenim ortopedskim specialistom ali travmatologom, ki bo natančno pregledal vaše zdravstveno stanje, opravil pregled in upošteval vaše simptome. Ta pregled je bistvenega pomena za določitev pravilne diagnoze in za načrtovanje zdravljenja za vaše specifične potrebe.

 

Specialist vas lahko napoti tudi na dodatne diagnostične teste ali storitve, kot so magnetna resonanca ali ultrazvočni pregled, ki pomagajo pri vizualizaciji vašega stanja in pri odločanju o najboljši strategiji zdravljenja.

Aplikacije zdravil in punkcije sklepov

Te minimalno invazivne terapije se pogosto uporabljajo za lajšanje bolečin in vnetij, ki jih povzročajo različne ortopedske bolezni ali poškodbe.

Zdravljenje s hialuronsko kislino

Hialuronska kislina je naravno prisotna snov v telesu, ki pomaga pri mazanju sklepov in ohranjanju elastičnosti tkiva. Z vbrizgavanjem dodatne hialuronske kisline v prizadete sklepe pomagamo izboljšati gibljivost in zmanjšati bolečino, kar je še posebej koristno za paciente, ki trpijo za artritisom ali drugimi degenerativnimi stanji sklepov.

Zdravljenje z lastno krvno plazmo

Napredna terapija, ki izkorišča naravno sposobnost telesa za zdravljenje. Terapija vključuje vbrizgavanje koncentrirane količine pacientovih lastnih trombocitov, pridobljenih iz pacientove krvi v prizadeto območje, kar pospešuje celjenje in obnovo tkiva. Postopek je koristen za zdravljenje poškodb kit, ligamentov in sklepov.

Pogosta vprašanja

Ortoped ali ortopedski kirurg je zdravnik specialist, ki diagnosticira in zdravi bolezni, povezane z mišično-skeletnim sistemom, vključno s kostmi, sklepi, vezmi, kitami in mišicami.

Obiščite ortopeda, če imate kronične ali akutne mišično-skeletne težave, kot so bolečine v sklepih, bolečine v hrbtu, poškodbe ali stanja, kot sta artritis ali osteoporoza.

Ne, ortopedi nudijo tudi nekirurško zdravljenje, kot so fizikalna terapija, obvladovanje bolečin in zdravila. Operacija pride v poštev, kadar te možnosti niso učinkovite.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas