Ortoped v Ljubljani

Posegi s hialuronsko kislino

Ortopedski posegi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortoped v Ljubljani

Posegi s hialuronsko kislino

Ortopedski posegi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Zakaj na poseg s hialuronsko kislino?

Injekcije hialuronske kisline so učinkovite pri lajšanju simptomov osteoartritisa, saj delujejo kot dodatno mazivo, ki zmanjšuje trenje in obrabo sklepov. S tem se izboljša mobilnost sklepov, zmanjša bolečina in izboljša kakovost življenja pacientov. Ker hialuronska kislina naravno nastaja v telesu, je tveganje za alergijske reakcije ali neželene stranske učinke minimalno, kar postopek naredi varno in učinkovito možnost za mnoge paciente s težavami s sklepi.

Hialuronska kislina
Ortopedski pregled
Posegi s hialuronsko kislino

Specialistični posegi s hialuronsko kislino pri ortopedu v Ljubljani

Kako se pripraviti na poseg pri ortopedu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Več o posegih s hialuronsko kislino

Hialuronska kislina je naravna snov, ki se nahaja v telesu, zlasti v koži, očeh in sklepih. V sklepih deluje kot mazivo in blažilnik, ki sklepom omogoča gladko gibanje ter zmanjšuje trenje med sklepnimi površinami. Na naši kliniki uporabljamo injekcije hialuronske kisline kot terapevtsko možnost za zdravljenje simptomov osteoartritisa in drugih stanj povezanih s sklepi. Injekcije lahko pomagajo obnoviti naravno ravnotežje te snovi v sklepu, kar lahko vodi v izboljšanje mobilnosti in zmanjšanje bolečine. Z najsodobnejšimi tehnikami in strokovnim znanjem zagotavljamo, da bodo vaši sklepi ponovno delovali optimalno.

Pogostejša zdravstvena stanja, ki se lahko zdravijo s hialuronsko kislino so:

Posegi s hialuronsko kislino
Hialuronska kislina

Cenik

Prvi specialistični pregled

80€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

100€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Aplikacija zdravila v sklep - blokada sklepa

60€

Punkcija sklepa

60€

Infiltracija sklepa

60€

Patohistološke preiskave

100€

Infiltracija hialuronske kisline

250€

PRP - Infiltracija trombocitne plazme

350€

Pogosta vprašanja

Injekcije hialuronske kisline se v ortopediji predvsem uporabljajo za zdravljenje simptomov osteoartritisa, lajšanje bolečine in izboljšanje mobilnosti sklepov.

Učinki injekcije hialuronske kisline običajno trajajo med 6 in 12 mesecev, odvisno od posameznika in obsežnosti obrabe sklepa.

Med injekcijo se lahko uporabi lokalni anestetik za zmanjšanje nelagodja. Večina pacientov občuti le rahlo neprijetnost, ki hitro mine.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas