Ortoped v Ljubljani

Pregeldi kolka pri ortopedu

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortoped v Ljubljani

Pregled kolka pri ortopedu

Ortopedski pregled, obravnava poškodb, pregled športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortopedski pregledi kolka

Na pregled kolka se odpravimo, ko opazimo bolečino, omejeno gibljivost ali druge težave v predelu kolčnega sklepa. Bolečina ali nelagodje v kolku lahko izvira iz različnih vzrokov, kot so poškodbe, obraba sklepa, vnetja ali degenerativne spremembe. Pregled pri ortopedu omogoča natančno diagnozo težav in postavitev ustreznega načrta zdravljenja. Zgodnja diagnoza in zdravljenje lahko preprečita nadaljnje zaplete in poslabšanje stanja. Če opazite kakršne koli nenavadne simptome ali težave s kolkom, je priporočljivo čim prej poiskati strokovno pomoč.

Pregledi kolka pri ortopedu
Ortopedski pregled
Pregledi kolka

Specialistični pregledi kolka pri ortopedu v Ljubljani

Kako se pripraviti na pregled pri ortopedu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Hot

Pregledi kolka pri ortopedu

Poškodbe kolka so pogoste in se lahko pojavijo v zaradi različnih dejavnikov. Pri mlajših ljudeh so poškodbe kolka pogosto posledica športnih aktivnosti, prometnih nesreč ali padcev pri visoki hitrosti. Z zmanjševanjem kostne gostote in s staranjem se poveča tudi verjetnost zlomov kolka, zlasti pri starejših osebah. Padci v domačem okolju so glavni vzrok za zlome kolka pri osebah, starejših od 65 let. Poleg tega lahko dolgotrajne obremenitve in ponavljajoče se aktivnosti privedejo do obrabe kolčnega sklepa in drugih degenerativnih sprememb. Pomembno je razumeti, da je kolčni sklep eden izmed največjih in najbolj obremenjenih sklepov v telesu, zato je njegova pravilna oskrba in zaščita ključna za preprečevanje poškodb.

 

Pogoste težave s kolkom so:

Pregledi kolka
Pregledi kolka

Cenik

Prvi specialistični pregled

100€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Aplikacija zdravila v sklep - blokada sklepa

60€

Punkcija sklepa

60€

Infiltracija sklepa

60€

Infiltracija hialuronske kisline

250€

PRP v ortopediji - Infiltracija trombocitne plazme

250€

Pogosta vprašanja

Ortoped bo opravil fizikalni pregled kolka, ocenil gibljivost, simetrijo in morebitne bolečine. Za natančnejšo diagnozo se lahko zahteva rentgen ali MRI kolka.

Oblecite udobna oblačila, ki omogočajo dostop do kolka. S seboj prinesite vso medicinsko dokumentacijo, rentgenske slike in seznam trenutno jemanih zdravil

Fizikalni pregled kolka je običajno neboleč, čeprav lahko določeni manevri povzročijo nelagodje, če je kolčni sklep prizadet ali vnet. Ortoped bo vedno skušal zmanjšati morebitno bolečino med pregledom.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas