Ortoped v Ljubljani

Ortopedski pregled hrbtenice

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Nevrokirurg v Ljubljani

Ortopedski pregled hrbtenice

V ambulanti za obolenja in probleme s hrbtenico se hrbtenični kirurg posveti vašemu zdravljenju hrbtenice in živčnega sistema. 

Kako nad bolečine v hrbtenici?

Obravnava bolečin v hrbtenici je eden bolj podrobnih procesov zdravljenja, saj je hrbtenica edinstven, a zelo kompleksen podporni steber človeškega telesa. Ortopedski pregled hrbtenice je ključni postopek, ki nam omogoča prepoznavanje in zdravljenje številnih težav, ki lahko vplivajo na vašo kakovost življenja. Obravnavamo vse od diskus hernije pa do spinalne stenoze in tudi zlomov vretenc. Našim specialistom ortopedije, hrbteničnim kirurgom so na voljo najsodobnejši pripomočki in tehnologija za odkrivanje in zdravljenje takšnih težav.

Pregled hrbtenice
Ortopedski pregled
zdravljenje hrbtenice

Specialistični pregledi hrbtenice pri ortopedu v Ljubljani

Kako se pripraviti na pregled pri nevrokirurgu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Obravnava hrbtenice pri ortopedu v NYD-u

Prvi ortopedski pregled hrbtenice v NYD Kliniki si boste zapomnili po izjemni individualni obravnavi. Najprej bo ortoped z vami opravil podroben pogovor z vami o vaših simptomih, zgodovini bolezni in morebitnih prejšnjih zdravljenjih. Sledil bo temeljit fizični pregled, med katerim bo zdravnik preverjal vašo držo, gibljivost hrbtenice ter morebitne občutljive točke ali bolečine. Ponavadi pacienti že s seboj prinesejo kakšne izvide ali slike, kar nam lahko zelo pomaga, seveda pa imamo v NYD kliniki tudi sami razne pripomočke za ustvarjanje jasnih slik vašega stanja telesa kot na primer ultrazvok. Ortoped vam bo nato predstavil svoje ugotovitve, postavil diagnozo in skupaj z vami razpravljal o možnostih nadaljnjega zdravljenja. Naša ekipa je tu, da vam ponudi informacije, podporo in usmerjanje skozi celoten proces.

 

V NYD kliniki se pogosto srečujemo z naslednjimi problemi, povezanimi s hrbtenico pacientov:

 

Bolečina v hrbtenici
Pregled hrbtenice

Cenik

Prvi specialistični pregled

100€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Aplikacija zdravila v sklep - blokada sklepa

60€

Punkcija sklepa

60€

Infiltracija sklepa

60€

Infiltracija hialuronske kisline

250€

PRP v ortopediji - Infiltracija trombocitne plazme

250€

Pogosta vprašanja

Ortopedski pregled hrbtenice običajno traja 20 minut, odvisno od kompleksnosti primera in potrebe po dodatnih diagnostičnih postopkih, kot so slikovne metode.

Pregled hrbtenice pri ortopedu je večinoma neboleč. Vendar pa lahko testiranje določenih območij povzroči rahlo nelagodje. V primeru bolečine med pregledom obvestite svojega ortopeda.

Ortopedski pregled hrbtenice je priporočljiv pri bolečinah v hrbtu, omejeni gibljivosti, državnih nepravilnostih ali drugih simptomih, ki vplivajo na normalno delovanje hrbtenice. Pregled pomaga pri ugotavljanju vzrokov in ustrezni terapiji.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska in hrbtenična kirurgija

Področje ortopedije in hrbtenične kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije in nevrokirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na področju ortopedije hrbtenice in nevrokirurgije.

Kontaktirajte nas