Ortoped v Ljubljani

Ortopedski pregled rame

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortoped v Ljubljani

Ortopedski pregled rame

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Kaj je pregled rame?

Med našimi ključnimi ortopedskimi pregledi je tudi pregled rame, ki je izredno pomemben za pravilno diagnosticiranje in zdravljenje morebitnih poškodb ali bolezni. Vsak pacient je deležen individualnega pristopa, s čimer zagotavljamo, da so vaše potrebe v središču našega zdravljenja. V kliniki NYD se zavedamo, kako ključna je rama za vaše vsakodnevno življenje, zato je naš cilj zagotoviti, da ste po pregledu na poti k popolnemu okrevanju in optimalni funkcionalnosti

Ortopedski pregled ramena
Ortopedski pregled
Ortopedski pregled ramena

Specialistični pregledi rame pri ortopedu v Ljubljani

Kako se pripraviti na pregled pri ortopedu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Kaj lahko pričakujem na pregledu rame?

Ko obiščete našo kliniko za ortopedski pregled rame, lahko pričakujete temeljit in strokoven pristop. Na začetku se bo ortoped pogovoril z vami o vaših simptomih, zgodovini poškodb in morebitnih prejšnjih zdravljenjih. Sledil bo fizični pregled, med katerim bo zdravnik preveril gibljivost, moč in občutljivost vaše rame. Morda bodo potrebne tudi slikovne diagnostične metode, kot je ultrazvok, da bi dobili jasnejšo sliko notranjih struktur vaše rame. Na podlagi zbranih informacij bo ortoped postavil diagnozo in vam predlagal najboljše možne terapevtske možnosti. Naša ekipa je tu, da vam zagotovi podporo in vas vodi skozi celoten proces, od prvega pregleda do okrevanja.

 

Nekateri izmed pogostejših problemov rame s katerimi se ukvarja ortoped so:

Ortopedski pregled ramena
Ortopedski pregled ramena

Cenik

Prvi specialistični pregled

80€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

100€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Aplikacija zdravila v sklep - blokada sklepa

60€

Punkcija sklepa

60€

Infiltracija sklepa

60€

Patohistološke preiskave

100€

Infiltracija hialuronske kisline

250€

Pogosta vprašanja

Ortopedski pregled rame običajno traja med 20 in 40 minut, odvisno od kompleksnosti primera in potrebe po dodatnih diagnostičnih postopkih, kot je ultrazvok.

Večinoma ne. Medtem ko se lahko nekateri testi gibljivosti in občutljivosti zaznavajo kot nekoliko nelagodni, je pregled načeloma neboleč. V primeru hude bolečine obvestite svojega ortopeda.

Ortopedski pregled rame je priporočljiv, če imate bolečine, oteklino, omejeno gibljivost ali druge simptome, ki vplivajo na normalno delovanje vaše rame. Pomaga pri diagnosticiranju morebitnih poškodb ali bolezni.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas