Ortoped v Ljubljani

Ortopedski pregled zapestja

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortoped v Ljubljani

Ortopedski pregled zapestja

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Problemi z zapestjem

V kliniki NYD se zavedamo pomembnosti zapestja za vaše vsakodnevne aktivnosti. S pomočjo najnaprednejših diagnostičnih orodij in metod odkrivamo in rešujemo zdravstvene težave zapestja. Pregled običajno vključuje fizično oceno, slikovne diagnostične postopke in podroben pogovor z bolnikom o simptomih. Naš cilj je ne le diagnosticirati vašo težavo, temveč tudi razumeti vaše edinstvene potrebe in zagotoviti najučinkovitejše zdravljenje. V NYD si želimo, da bi vam pomagali vaše zapestje vrniti k polni funkcionalnosti.

Ortopedski pregled zapestja
Ortopedski pregled
Pregled zapestja

Specialistični pregledi zapestja pri ortopedu v Ljubljani

Kako se pripraviti na pregled pri ortopedu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Kako poteka ortopedski pregled zapestja?

Ko se odločite za ortopedski pregled zapestja v naši kliniki, vas čaka celovit in strokovno voden postopek. Na začetku bo ortoped z vami opravil pogovor o vaših simptomih, morebitnih prejšnjih poškodbah in zgodovini zdravljenja. Nato bo sledil fizični pregled, med katerim bo zdravnik preveril gibljivost, moč in občutljivost vašega zapestja. Dodatno gotovost in natančnost diagnoze ter zdravljenja pa se lahko zagotavlja tudi z uporabo ultrazvoka za jasno sliko težave. Na podlagi vseh pridobljenih informacij bo ortoped podal svoje mnenje in predlagal nadaljnje korake zdravljenja. Naš cilj je, da se po pregledu počutite informirani in zaupate v našo ekipo strokovnjakov.

 

Med najpogosteje obravnavane težave zapestja sodijo:

Zapestje zdravljenje
Ortopedski pregled zapestja

Cenik

Prvi specialistični pregled

100€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Aplikacija zdravila v sklep - blokada sklepa

60€

Punkcija sklepa

60€

Infiltracija sklepa

60€

Infiltracija hialuronske kisline

250€

PRP v ortopediji - Infiltracija trombocitne plazme

250€

Pogosta vprašanja

Ortopedski pregled zapestja večinoma traja nekje od 20 do 40 minut, odvisno od posameznikove situacije, kar lahko podrobno preverimo tudi s pomočjo ultrazvoka.

Med pregledom zapestja se izvajajo testi za preverjanje gibljivosti in občutljivosti. Večinoma so neboleči, vendar lahko nekateri manevri povzročijo nelagodje. Obvestite ortopeda, če občutite bolečino.

Ortopedski pregled zapestja je priporočljiv, če imate bolečine, oteklino, omejeno gibljivost ali druge simptome, ki motijo normalno delovanje zapestja. Pregled lahko razkrije morebitne poškodbe ali bolezni.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas