Ortoped v Ljubljani

Pregeldi kolena pri ortopedu

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortoped v Ljubljani

Pregled kolena pri ortopedu

Ortopedski pregled, obravnava poškodb, pregled športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortopedski pregledi kolena

Poškodbe kolena pri najrazličnejših aktivnostih v človekovem vsakdanu so izjemno pogoste. Eden izmed razlogov tiči tudi v tem, da je koleno kot eden glavnih sklepov, obremenjenih med gibanjem z nogami, pogosto in redno izpostavljeno silam, ki pa zanj niso ugodne. Ob nepravem gibu, za katerega se uporabi preveč sile pa se lahko koleno tudi (resno) poškuduje. V NYD Kliniki obravnavamo poškode kolen zelo resno, saj vemo kako dragocena je zmožnost hoje za posameznika. Oglasite se pri nas in pomagali vam bomo rešiti vaš problem!

Pregled kolena
Ortopedski pregled
Pregled kolena

Specialistični pregledi kolena pri ortopedu v Ljubljani

Kako se pripraviti na pregled pri ortopedu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Pregledi kolena pri ortopedu

Na začetku je poudarek na podrobnem pogovoru s pacientom o anamnezi in vzrokih. Sledi natančen klinični pregled s kontrolo gibanja, da se ugotovi natančen obseg funkcionalne okvare. V mnogih primerih uporabljamo tako imenovane slikovne postopke; ti so v pomoč pri utrditvi diagnoze. Na voljo so ultrazvok (sonografija), rentgen, slikanje z magnetno resonanco (MRT) ali računalniška tomografija (CT). Nekatere izmed naštetih uslug lahko izvedete kar v NYD kliniki, za hitrejšo celostno obravnavo. Nato izdelamo koncept terapije, ki je individualno prilagojen pacientu in se na začetku osredotoča na širok spekter možnosti konzervativnega zdravljenja. To bo običajno učinkovito in varno zdravljenje za večino težav s kolenom.

Pogoste težave s kolenom so:

Pregled kolena pri ortopedu
Pregled kolena pri ortopedu

Cenik

Prvi specialistični pregled

100€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Aplikacija zdravila v sklep - blokada sklepa

60€

Punkcija sklepa

60€

Infiltracija sklepa

60€

Infiltracija hialuronske kisline

250€

PRP v ortopediji - Infiltracija trombocitne plazme

250€

Pogosta vprašanja

Ortoped bo opravil fizikalni pregled kolena, ocenil gibljivost, stabilnost in prisotnost bolečine. Morda bo zahteval dodatne diagnostične teste, kot so rentgen ali MRI, da bi bolje razumel problem.

Oblecite se tako, da bo koleno lahko dostopno za pregled. Prinesite vso prejšnjo medicinsko dokumentacijo, rentgenske slike in seznam zdravil, ki jih jemljete.

 

Pregled kolena običajno traja od 20 do 30 minut, odvisno od kompleksnosti problema in potrebe po dodatnih testih.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas