Ortoped v Ljubljani

Protibolečinska in protivnetna blokada

Ortopedski posegi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortoped v Ljubljani

Protibolečinska in protivnetna blokada

Ortopedski posegi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Zakaj protibolečinska in protivnetna blokada?

Protibolečinska in protivnetna blokada v ortopediji je medicinski postopek, pri katerem se zdravila, običajno lokalni anestetiki ali kortikosteroidi, injicirajo neposredno v prizadeto območje, kot je sklep ali bližnje tkivo. Ta zdravila delujejo tako, da blokirajo prenos bolečinskih signalov in zmanjšujejo vnetje, s čimer takoj lajšajo bolečino in nelagodje.

 

Blokade so posebej koristne pri akutnih bolečinah ali kroničnih vnetjih v sklepih in drugih ortopedskih strukturah.

Protivnetna blokada
Ortopedski pregled
Protivnetna blokada

Več o protibolečinski in protivnetni blokadi

V ortopediji so protibolečinske in protivnetne blokade ključne metode za hitro in učinkovito lajšanje bolečin ter zmanjševanje vnetij. Te blokade delujejo neposredno na prizadeto območje, zagotavljajo takojšnjo olajšavo in omogočajo pacientom, da se hitreje vrnejo k svojim vsakodnevnim aktivnostim. Poleg tega lahko preprečujejo potrebo po močnih oralnih protibolečinskih zdravilih, ki imajo lahko stranske učinke. Na naši kliniki uporabljamo najsodobnejše tehnike in snovi za zagotavljanje varnih in učinkovitih protibolečinskih in protivnetnih blokad.


Protibolečinsko in protivnetno blokado se najpogosteje (zaradi količine poškodb in drugih zdravstvenih stanj) dela za:

Kako se pripraviti na poseg pri ortopedu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Hot
Protibolečinska blokada
Protibolečinska blokada

Cenik

Prvi specialistični pregled

100€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Aplikacija zdravila v sklep - blokada sklepa

60€

Punkcija sklepa

60€

Infiltracija sklepa

60€

Infiltracija hialuronske kisline

250€

PRP v ortopediji - Infiltracija trombocitne plazme

250€

Pogosta vprašanja

To je medicinski postopek, kjer se zdravila, kot so lokalni anestetiki ali kortikosteroidi, injicirajo neposredno v prizadeto območje, da bi blokirali bolečino in zmanjšali vnetje.

Učinki blokade se lahko razlikujejo od osebe do osebe. Nekateri občutijo takojšnjo olajšavo, ki lahko traja tedne ali mesece, medtem ko pri drugih učinek postopoma izzveni.

Ko se postopek izvaja s strani izkušenega strokovnjaka, so ta tveganja minimalna.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas