Ortoped v Ljubljani

Trombocitna plazma - PRP

Ortopedski posegi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortoped v Ljubljani

Posegi s trombocitno plazmo - PRP

Ortopedski posegi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Zakaj PRP - Trombocitna plazma?

Poseg s PRP – trombocitno plazmo je dober, ker izkorišča naravne zdravilne sposobnosti telesa, spodbuja regeneracijo tkiva in pospešuje celjenje. Ker se uporablja pacientova lastna krvna plazma, je tveganje za alergijske reakcije ali zavrnitve minimalno. PRP je minimalno invaziven, kar pomeni manjše tveganje za zaplete in krajše obdobje okrevanja v primerjavi s tradicionalnimi kirurškimi posegi. Ta metoda je tudi odlična alternativa za tiste, ki želijo izogniti operacijam ali uporabi sintetičnih zdravil.

PRP - Trombocitna plazma
Ortopedski pregled
Trombocitna plazma

Specialistični posegi s trombocitno plazmo (PRP) pri ortopedu v Ljubljani

Kako se pripraviti na poseg pri ortopedu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Več o posegih s trombocitno plazmo (PRP)

PRP, ali trombocitna plazma, je naravna terapevtska metoda, pri kateri se iz pacientove krvi pridobi koncentrat trombocitov. Ta koncentrat je bogat z rastnimi faktorji, ki spodbujajo celjenje in obnovo poškodovanih tkiv. Postopek poteka tako, da se vzame vzorec pacientove krvi, ki se nato obdela v centrifugi, da se loči plazma z visoko koncentracijo trombocitov. Ta plazma se nato injicira nazaj v prizadeto območje telesa, kar spodbuja naravne regenerativne procese. PRP je še posebej priljubljen v ortopediji, saj nudi minimalno invazivno možnost zdravljenja številnih poškodb in degenerativnih stanj.

Pogostejša zdravstvena stanja, ki se lahko zdravijo s trombocitno plazmo so:

PRP
Trombocitna plazma

Cenik

Prvi specialistični pregled

100€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Aplikacija zdravila v sklep - blokada sklepa

60€

Punkcija sklepa

60€

Infiltracija sklepa

60€

Infiltracija hialuronske kisline

250€

PRP v ortopediji - Infiltracija trombocitne plazme

250€

Pogosta vprašanja

PRP terapija izkorišča koncentrat trombocitov iz pacientove krvi, ki je bogat z rastnimi faktorji. Ti faktorji spodbujajo celjenje in regeneracijo poškodovanih tkiv.

Večina pacientov stranskih učinkov niti nima, če pa se pojavijo pa so le-ti blagi, kot so oteklina, rdečica ali občutljivost na mestu injiciranja. Resni zapletov praktično ni, vendar je pomembno upoštevati navodila za oskrbo po posegu.

Rezultati se lahko razlikujejo glede na posameznikovo stanje in resnost poškodbe. Nekateri pacienti občutijo izboljšanje v nekaj tednih, medtem ko drugi potrebujejo več mesecev.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas