Ortoped v Ljubljani

Punkcija sklepa

Ortopedski posegi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortoped v Ljubljani

Punkcija sklepa

Ortopedski posegi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Zakaj je punkcija sklepa dobra?

Punkcija sklepa je dobra, ker omogoča odstranitev odvečne tekočine iz sklepa, kar lahko zmanjša bolečino in oteklino. Prav tako omogoča vnos zdravil neposredno v sklep, kar lahko pripomore k hitrejšemu lajšanju simptomov. Punkcija je tudi diagnostično orodje, saj omogoča analizo sklepne tekočine in prepoznavanje vzrokov za vnetje ali druge težave v sklepu.

Punkcija sklepa
Ortopedski pregled
Punkcija sklepa

Specialistični posegi punkcije sklepov pri ortopedu v Ljubljani

Kako se pripraviti na poseg pri ortopedu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Hot

Več o punkciji sklepov

V NYD kliniki ponujamo punkcijo sklepa kot enega ključnih postopkov za diagnozo in zdravljenje težav s sklepi. Gre za medicinski poseg, kjer s tanko iglo odstranimo tekočino iz sklepa ali vanj vnašamo zdravilo. Punkcija je koristna za analizo vzrokov bolečine, odstranitev odvečne tekočine ali neposredno aplikacijo zdravil v prizadet sklep. S pomočjo ultrazvočnega vodstva zagotavljamo natančnost in udobje med postopkom, ki pacientom pogosto prinese takojšnje olajšanje simptomov. Vaše zdravje je pri nas v najboljših rokah!

 

Najpogostejše stvari, ki se zdravijo ali izvajajo s pomočjo punkcije sklepa so:

Punkcija sklepa
Punkcija sklepa

Cenik

Prvi specialistični pregled

100€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Aplikacija zdravila v sklep - blokada sklepa

60€

Punkcija sklepa

60€

Infiltracija sklepa

60€

Infiltracija hialuronske kisline

250€

PRP v ortopediji - Infiltracija trombocitne plazme

250€

Pogosta vprašanja

Punkcija sklepov se izvaja za diagnostične namene, odstranjevanje odvečne tekočine ali vnašanje zdravil neposredno v sklep, da bi zmanjšali bolečino, oteklost in vnetje.

Večina pacientov občuti le majhno spremembo ob vbodu igle, a je za večino to povsem nemoteče. V kolikor pa se bojite igel ali vam je ob tem neprijetno, pa lahko, med postopkom uporabimo lokalni anestetik, da se zmanjša morebitno nelagodje.

Večina punkcij sklepov poteka brez zapletov. 

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas