Ortoped v Ljubljani

Ambulantni pregledi pri ortopedu

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortoped v Ljubljani

Ambulantni pregledi pri ortopedu

Ortopedski pregledi, obravnava poškodb, pregledi športnikov, kirurški in nekirurški posegi za zdravljenje mišično-skeletnega sistema.

Ortopedski pregledi v ambulanti

Ortopedija je široka veda in obranava veliko različnih nepravilnosti človeškega mišično-skeletnega sistema. Za najboljšo obravnavo je potrebno izvesti dobre začetne preglede in postaviti ustrezno diagnozo. V kolikor tega še niste storili za vas v NYD kliniki ponujamo prvi specialistični pregled. V kolikor je bilo to že izvedeno in se leželite prepričati o trenutnem dejanskem stanju nudimo kontrolne specialistične preglede, prav tako pa do nas lahko pridete tudi po drugo mnenje specialista ortopedije.

Ortopedski pregled
Ortopedski pregled
Ortopedski pregled

Specialistični pregledi pri ortopedu v Ljubljani

Kako se pripraviti na pregled pri ortopedu?

Za pregled pri ortopedu se je priporočljivo primerno pripraviti. Najprej zberite vso relevantno medicinsko dokumentacijo, kot so rentgenske slike, MRI, izvidi in poročila prejšnjih zdravnikov. Na dan pregleda oblecite udobna oblačila, ki omogočajo lahek dostop do prizadetega dela telesa. Če nosite ortoze ali pripomočke, jih prinesite s seboj. Zabeležite vse simptome, trajanje bolečine in morebitne sprožilce. Pripravite seznam zdravil, ki jih jemljete, in morebitne alergije. Bodite pripravljeni na fizikalne teste, ki jih bo morda izvedel ortoped. Prihod na pregled vsaj 10 minut prej omogoča dodaten čas za izpolnjevanje obrazcev in sprostitev pred pregledom.

Hot

Specialistični pregledi ortopedske ambulante

Specialistični pregledi pri ortopedu so zelo pogosti med ljudmi, saj ima veliko ljudi probleme bodisi s hrbtenico, koleni, kolki, komolci, gležnji, ali pa raznimi mišičnimi strukturami. Reševanje takšnih problemov je velikokrat kompleksno, od samih začetnih ugotovitev in diagnoze pa je odvisen doberšen del zdravljenja, zaradi česar je ključno izbrati zdravnika specialista ki mu zaupate, da mu boste lahko povedali vse o nastanku problema, simptomih, ter vseh drugih relevantnih informacij za same ugotovitve in zdravljenja. Pametno je izvajati tudi kontrolne specialistične preglede, na katerih se oceni vaše trenutno stanje ter napredek, ki ste ga v vmesnem času dosegli. V kolikor se izvajajo redni kontrolni pregledi se lahko zdravljenje maksimalno prilagaja posameznikovim željam in potrebam in je tako potek zdravljenja optimalen. Ker pa so naši pacienti velikokrat že izrazili željo po pridobitvi drugega mnenja specialista pa smo v NYD kliniki ponudili tudi to storitev, saj lahko tako pripomoremo k boljši in bolj celostni obravnavi vsakega pacienta!

Pri NYD Kliniki ponujamo in izvajamo:

Ortopedski pregled
Ortopedski pregled

Cenik

Prvi specialistični pregled

100€

Razširjen specialistični pregled / Drugo mnenje

120€

Kontrolni specialistični pregled

60€

Pogosta vprašanja

 

Na prvem specialističnem pregledu pri ortopedu se pogovorite o svojih simptomih in zdravstveni zgodovini. Ortoped bo opravil fizikalni pregled prizadetega območja, morda bo zahteval dodatne diagnostične teste, kot so rentgen ali MRI. Na podlagi zbranih informacij bo ortoped predlagal načrt zdravljenja ali nadaljnje korake. Prinesite vso prejšnjo medicinsko dokumentacijo in zdravila, ki jih jemljete.

Na kontrolnem specialističnem pregledu pri ortopedu se oceni napredek vašega zdravljenja ali rehabilitacije. Ortoped bo pregledal prizadeto območje, postavil vprašanja o vašem počutju in morebitnih spremembah. Glede na ugotovitve se lahko prilagodi načrt zdravljenja, predpišejo nova zdravila ali terapije ali priporočijo dodatne teste.

Da, iskanje drugega mnenja specialista ortopedije je lahko koristno za potrditev diagnoze, pridobivanje dodatnih informacij o možnostih zdravljenja ali ko se odločate za pomembne medicinske posege. Drugo mnenje vam lahko pomaga pri sprejemanju informiranih odločitev glede vašega zdravja.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
Ortopedska kirurgija

Področje ortopedije in ortopedske kirurgije se ukvarja tako z kirurškimi, kot tudi nekirurškimi posegi. Specialisti ortopedske kirurgije klinike NYD pa skrbijo za strokovno izvedbo posvetov in pregledov na celotnem področju ortopedije.

Kontaktirajte nas