Pediatrija samoplačniško

Pediatrični pregled v Ljubljani

Pediatrični pregledi s svetovanjem zagotovijo celovito zdravstveno oskrbo ter skrbijo za ustrezno rast in razvoj vaših novorojenčkov, otrok in maldostnikov.

Pediatrija
Pediatrija samoplačniško​

Pediatrični pregled Ljubljana

Pediatrični pregledi s svetovanjem zagotovijo celovito zdravstveno oskrbo ter skrbijo za ustrezno rast in razvoj vaših novorojenčkov, otrok in mladostnikov.

S pediatrijo poskrbimo za vaše najmlajše

Pediatrija je veja medicine, ki se osredotoča na zdravstveno varstvo dojenčkov, otrok in mladostnikov. Vključuje diagnostiko, zdravljenje in preprečevanje bolezni, obolenj in poškodb, ki prizadenejo mlade posameznike, običajno od rojstva do 18. leta starosti. Pediatri prav tako pozorno spremljajo rast in razvoj posameznika, da je ta čim bolj pravilen in uravnotežen.

Pediatrija
Pediatrija
Pediatrija

Storitve naše pediatrične ambulante

Pediatri so odgovorni za spremljanje rasti in razvoja otrok, diagnosticiranje in zdravljenje običajnih otroških bolezni ter obvladovanje kroničnih bolezni. Obravnavajo tudi vprašanja, povezana s prehrano, vedenjem in čustvenim počutjem. Poleg je pogosto sodelovanje z drugimi zdravstvenimi delavci, da se zagotovi splošno zdravje in dobro počutje mladih pacientov.

Pediatrična oskrba zajema širok spekter medicinskih disciplin, vključno s splošno pediatrijo, pediatričnimi subspecialnostmi, kot so pediatrična gastroenterologinja, hepatologija in nutricionistika, pediatrična nefrologija in številne druge. Pediatri lahko tudi svetujejo staršem in skrbnikom o vprašanjih, povezanih z varnostjo in preventivno oskrbo otrok.

Testiranje za intoleranco

V NYD Kliniki izvajamo tudi gastroenterološka testiranja. Gastroenterologija je veda, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni prebavil – požiralnika, želodca, črevesja, jeter in trebušne slinavke. Med pregledi se lahko uporablja tudi najsodobnejša oprema za endoskopsko diagnostiko prebavil, ki jo zagotavlja naša ambulanta. Pri gastroenterologiji obravnavamo težave, kot so: bolečine v trebuhu, nenapredovanje na telesni teži, dispeptične težave, kronične driske, odkrivamo in obravnavamo celiakijo. Prav tako pa lahko pri pacientih ugotavljamo različne intolerance njihovih prebavil.

Zdravniki specialisti v NYD Kliniki izvajajo teste za intoleranco na:

Ter teste za: 

Odgovori zdravnika na vaša vprašanja

Priporočljivo je, da otroka redno vodite k pediatru na redne preglede in cepljenja. Poleg tega se morate posvetovati s pediatrom, če vaš otrok kaže znake bolezni, kot so vročina, kašelj, nenavaden izpuščaj, težave z dihanjem ali pomembne spremembe v vedenju ali apetitu. Redni obiski pri pediatru pomagajo spremljati rast, razvoj in splošno zdravje vašega otroka.
Pediatri so specializirani za posebne zdravstvene potrebe otrok in imajo obsežno usposabljanje ter izkušnje pri diagnosticiranju in zdravljenju otroških bolezni in stanj. Poznajo fizični, čustveni in socialni razvoj otroka in lahko zagotovijo zdravstveno varstvo, primerno starosti. Pediatri imajo tudi otroku prijazen pristop, ki otrokom omogoča lažjo komunikacijo in prijetno počutje med samimi zdravniškimi obiski. Z obiskom pediatra zagotovite, da bo vaš otrok prejel specializirano oskrbo, prilagojeno njegovim potrebam.
Priporočljivo je, da otroka začnete voziti k pediatru kmalu po rojstvu, z rednimi pregledi v določenih časovnih intervalih. Ti obiski omogočajo natančno spremljanje rasti, razvoja in splošnega zdravja ter zagotavljajo osnovna  svetovanje za dobro počutje vašega otroka.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
področje pediatrije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju pediatrije klinike NYD, imajo s takšnimi pregledi in posveti strokovne izkušnje. Pregledi in posveti so izvedeni varno in profesionalno, saj lahko le tako zagotovimo strankam najboljše rezultate.

Eva Miler Mojškerc

dr. med. spec. pediatrije in gastroenterologije

Kontaktirajte nas