Ultrazvok Dojk Ljubljana

Samoplačniški ultrazvok dojk je varna, neinvazivna in široko uporabljena metoda za odkrivanje nepravilnosti in sprememb dojk.

Samoplačniški ultrazvok brez čakalnih vrst

Ultrazvok Dojk Ljubljana

Ultrazvočna diagnostika omogoča različne preglede telesa. Samoplačniški ultrazvok dojk je varna, neinvazivna in široko uporabljena metoda za odkrivanje nepravilnosti in sprememb dojk.

Ultrazvok je neboleča, varna in hitra preiskava, ki jo najpogosteje uporabljamo pri opazovanju sprememb v trebuhu, mehkih tkivih ob sklepih, dojkah, testisih, žilah in podobno. Pri tej preiskavi ni takšnega sevanja kot pri rentgenski diagnostiki, zato je uporaba ultrazvoka primerna tudi za otroke in nosečnice.

Ultrazvok dojk
Ultrazvok dojk
Ultrazvok dojk

Ultrazvok dojk Ljubljana

Kako poteka ultrazvok dojke?

Najprej boste morali sprostiti zgornji del telesa, da se lahko opravi ultrazvočna diagnostika, ki poda sliko v realnem času. Med pregledom samim boste morali ležati na hrbtu – z dvignjenimi ali pokrčenimi rokami za glavo. Posledično je dojka sploščena in zvočni valovi bolje prodrejo v tkivo.
Zdravnik specialist bo pretvornik premazal z ultrazvočnim gelom in ga bo nato premikal po površini dojke pod različnimi koti. Na povezanem monitorju se bo videlo tkivo dojke in pripadajoče bezgavke v pazduhi. Celoten pregled običajno ne traja dlje kot pol ure.

Hot

Samoplačniški ultrazvok dojk

Ultrazvok dojk je primeren za vse ženske, pa vendar se bolj pogosto uporablja pri nekoliko mlajših bolnicah. Te imajo pogosto zelo gosto tkivo dojke. Pogosto je z rentgenskim slikanjem dojk (mamografijo) težko oceniti spremembe v tkivu dojk. Pri ultrazvočnem pregledu dojk (mamasonografiji) pa lahko zdravnik bolje prepozna morebitne spremembe. Poleg tega ta metoda pregleda dojk ne vključuje izpostavljenosti sevanju, kot je pacientka izpostavljena pri mamografiji (rentgenskem pregledu) dojk. Zato je ultrazvok dojk prednostna obravnava tudi med nosečnostjo in dojenjem.
S starostjo se gostota tkiva mlečne žleze običajno zmanjša. Pri starejših se takšna obravnava uporablja kot dodatna diagnostična metoda za boljšo oziroma večjo jasnost slike in končnih izvidov o splošnih spremembah dojk, kakor tudi rakavih spremembah dojk.

Ultrazvok dojk
Ultrazvok dojk

Cenik

Ultrazvok dojk

90€

80€ v oktobru

Ultrazvok stene prsnega koša

100€

Ultrazvok pljuč in plevralnega prostora

100€

Pogosta vprašanja

Ultrazvok dojk je medicinski slikovni test, ki uporablja zvočne valove za izdelavo podrobnih slik tkiva dojk. Običajno se uporablja za oceno nepravilnosti dojk, odkritih med kliničnim pregledom. Zdravnikom pomaga oceniti bulice, ciste ali druge spremembe dojk in ugotoviti, ali so potrebni dodatni diagnostični testi ali postopki.

Med ultrazvokom dojk zdravnik specialist radiologije nanese gel na predel dojk in s pomočjo pretvornika oddaja zvočne valove. Pretvornik zbira odmeve zvočnih valov in ustvarja slike v realnem času na monitorju. To je neboleč in neinvaziven postopek, ki običajno traja približno 15 do 30 minut.

Za ultrazvok dojk običajno ni potrebna posebna priprava. Vsekakor pa je priporočljivo, da na dan pregleda nosite udobna in enostavno snemljiva oblačila. Izogibajte se nanašanju krem, losjonov ali pudrov na predel prsi pred posegom, saj lahko motijo ​​ultrazvočno sliko.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD

Ekipa NYD klinike, ki skrbi za ultrazvočne preiskave je sestavljena iz izkušenih specialistov radiologije. Strankam tako zagotavljamo ustrezno ultrazvočno obravnavo in diagnostiko ter kakovostno izvedbo pregleda.

Kontaktirajte nas