Ultrazvok rame Ljubljana

Ultrazvočna diagnostika ramena je rutinska preiskava, saj se pri veliko ljudeh pojavljajo bolečine v ramenih. Predvsem po udarcih in poškodbah.

Ultrazvok brez čakalnih vrst v Ljubljani

Ultrazvok rame Ljubljana

Ultrazvočna diagnostika ramena je rutinska preiskava, saj se pri veliko ljudeh pojavljajo bolečine v ramenih. Predvsem po udarcih in poškodbah.

Samoplačniški ultrazvok ramena in drugih sklepov

Ultrazvok je neboleča, varna in hitra preiskava, ki jo najpogosteje uporabljamo pri opazovanju sprememb v trebuhu, mehkih tkivih ob sklepih, dojkah, testisih, žilah in podobno. Ultrazvok ramena in drugih sklepov je zelo pogosta preiskava, saj pomaga pri diagnosticiranju težav s sklepi in ustreznega načina zdravljenja. Pri tej preiskavi ni takšnega sevanja kot pri rentgenski diagnostiki, zato je uporaba ultrazvoka primerna tudi za otroke in nosečnice.

Ultrazvok ramena
Ultrazvok ramena
Ultrazvok ramena

Ultrazvok ramena v Ljubljani

Kaj je ultrazvok in kako poteka ultrazvočna preiskava?

V medicini je uporaba ultrazvoka zelo razširjena na večini področij. Uporablja se za diagnostične, lahko pa tudi terapevtske namene (npr. drobljenje ledvičnih kamnov). Uporaba ultrazvoka pri diagnostičnih pregledih ne škoduje človeškemu telesu, z raziskavami niso odkrili škodljivih posledic za organizem. Pri preiskavi pošiljamo visoko frekvenčne ultrazvočne valove v telo, ki se odbijejo od tkiv različno glede na gostoto tkiva. Tako prejemamo iz telesa odbite valove, ki jih računalnik, ki je povezan z ultrazvočno napravo, pretvori v živo sliko.

Hot

Ultrazvok Ramena

Ultrazvok ramena je neinvazivna in neboleča metoda preiskave rame, zaradi česar se jo poslužuje mnogo ljudi. Obstaja več razlogov, zakaj je samoplačniški ultrazvočni pregled rame dober izbor za vsakogar. Najpogostejši razlog za ultrazvok rame je bolečina v rami, ultrazvok rame pa je hiter, razmeroma poceni in dinamičen način pregleda rotatorne manšete in je še posebej uporaben pri diagnosticiranju udarca v ramo, nestabilnosti rame in motenj rotatorne manšete. Bolečina v rami je zelo pogosta in ultrazvok se redno uporablja za ugotavljanje vzrokov, vendar so čakalne dobe za ultrazvok v javnih zdravstvenih domovih pogosto daljše in se zato stranke odločajo za samoplačniški ultrazvok, da bi dobili hitro diagnozo in nadaljnje zdravljenje.

V NYD Kliniki vam seveda omogočamo tudi pregled oziroma preiskavo rame z ultrazvokom, in sicer lahko izbirate med:

Ultrazvok ramena
Ultrazvok ramena

Cenik

Ultrazvok enega sklepa (komolec, rama, koleno, gleženj, zapestje, kolk, dlan, stopalo...)

90€

Ultrazvok dveh enakih sklepov

150€

Pogosta vprašanja

Ultrazvok ramena je diagnostični postopek slikanja, ki uporablja zvočne valove za ustvarjanje slik struktur v ramenskem sklepu. Zdravnikom pomaga oceniti kite, vezi, mišice in druga mehka tkiva rame. Običajno se uporablja za diagnosticiranje stanj, kot so raztrganine rotatorne manšete, tendonitis, burzitis in udarec v ramo.

Med ultrazvokom ramena se na predel rame nanese gel, pretvornik pa se premika po koži. Pretvornik oddaja zvočne valove, ki se odbijajo od ramenskih struktur in ustvarjajo slike v realnem času na monitorju. To je neinvaziven in neboleč postopek, ki običajno traja približno 15 do 30 minut.

Za ultrazvok ramena običajno ni potrebna posebna priprava. Morda boste morali obleči ohlapno srajco ali srajco brez rokavov, da omogočite lažji dostop do predela ramen. Pomembno je, da zdravniku specialistu poveste za kakršnekoli bolečine ali nelagodje med obravnavo, da ta lahko prilagodi obravnavo na način, da bolečin in neprijetnosti ne bo.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD

Ekipa NYD klinike, ki skrbi za ultrazvočne preiskave je sestavljena iz izkušenih specialistov radiologije. Strankam tako zagotavljamo ustrezno ultrazvočno obravnavo in diagnostiko ter kakovostno izvedbo pregleda.

Kontaktirajte nas