Ultrazvok Testisov in Skrotuma Ljubljana

Ultrazvočna diagnostika omogoča različne preglede telesa. Ultrazvoki testisov, skrotuma, sečil in penisa so pogosti in rutinski pregledi, ki so izvedeni profesionalno in diskretno.
Ultrazvok brez čakalnih vrst

Ultrazvok Testisov in Skrotuma Ljubljana

Ultrazvočna diagnostika omogoča različne preglede telesa. Ultrazvoki testisov, skrotuma, sečil in penisa so pogosti in rutinski pregledi, ki so izvedeni profesionalno in diskretno.

UZ pregledi sečil, penisa in testisov

Ultrazvok skrotuma in testisov, kakor tudi sečil, dimelj in penisa je neinvazivna in neboleča diagnostična slikovna preiskava, ki se uporablja za pregledovanje raznih zdravstvenih stanj na omenjenih območjih človeškega telesa in tako razkriva vzroke za težave ter pomaga postaviti pravilno in natančnejšo diagnozo zdravljenja. Pregledi razkrijejo patološke spremembe, kot so krčne žile, ciste, tumorji in drugo. Preiskavo je dobro izvesti v kolikor obstajajo sumi o nepravilnostih ali ob bolečinah na omenjenih področjih.

Ultrazvok testisov in skrotuma
Ultrazvok testisov in skrotuma
Ultrazvok testisov in skrotuma

Ultrazvok dimelj, testisov, sečil, skrotuma in penisa v Ljubljani

Kaj je ultrazvok in kako poteka ultrazvočna preiskava?

V medicini je uporaba ultrazvoka zelo razširjena na večini področij. Uporablja se za diagnostične, lahko pa tudi terapevtske namene (npr. drobljenje ledvičnih kamnov). Uporaba ultrazvoka pri diagnostičnih pregledih ne škoduje človeškemu telesu, z raziskavami niso odkrili škodljivih posledic za organizem. Pri preiskavi pošiljamo visoko frekvenčne ultrazvočne valove v telo, ki se odbijejo od tkiv različno glede na gostoto tkiva. Tako prejemamo iz telesa odbite valove, ki jih računalnik, ki je povezan z ultrazvočno napravo, pretvori v živo sliko.

Hot

Samoplačniški ultrazvok testisov in skrotuma

Ultrazvočno slikanje velja za zelo varno, saj za pridobivanje slike ne uporablja nobenega sevanja. S pomočjo ultrazvoka lahko na monitorju vidimo različne strukture v modih. Zdravnik, ki pregleduje, natančno ve, katere strukture morajo biti kje. Če se na monitorju pojavi struktura, ki je nenavadna za testise, je to lahko znak prisotnosti različnih bolezni. Ultrazvočni pregled testisov lahko razkrije tumorje ali ciste, napolnjene s tekočino. Na ta način je mogoče preveriti tudi celovitost vseh struktur v mošnji. Težave s krvnim obtokom (npr. kot del torzije testisa) lahko odkrijemo tudi z ultrazvočno napravo. Pri otrocih z nepravilno oblikovanimi testisi ali moda, ki se niso popolnoma spustila v mošnjo (nespuščeni testisi), lahko ultrazvočni pregled razjasni trenutno klinično sliko. Ultrazvok penisa je ultrazvok, ki prikazuje pretok krvi v in iz penisa. Če imate ukrivljenost penisa (krivuljo penisa), lahko meri tudi ukrivljenost. Te stvari lahko vašemu zdravniku pomagajo pri odločitvi, katero zdravljenje je za vas najboljše. Za izvedbo ultrazvočnega pregleda sečil se nanese ultrazvočni gel na območje, ki ga želimo pregledati, in majhno plastično sondo počasi premikamo po območju, ki nas zanima. Ta sonda prenaša visokofrekvenčne zvočne valove v vaše telo. Na podlagi odbojev teh zvočnih valov nato ultrazvočni aparat ustvari slike vaših organov.  Prosimo, da se na pregled udeležite s polnim mehurjem in priporočamo, da v dveh urah pred pregledom popijete vsaj en liter negazirane pijače. To nam pomaga, da na slikanju jasneje vidimo mehur.

 

V Kliniki NYD ponujamo naslednje ultrazvečne preiskave v predelu telesa okoli spolovil:

Ultrazvok testisov in skrotuma
Ultrazvok

Cenik

Ultrazvok skrotuma in testisov

80€

Ultrazvok dimelj (kila, bezgavke)

80€

Ultrazvok sečil (ledvici, sečni mehur in prostata)

80€

Ultrazvok penisa

80€

Ultrazvok testisov in trebuha

140€

Ultrazvok dimelj in trebuha

140€

Ultrazvok dimelj in testisov in trebuha

180€

Pogosta vprašanja

Ultrazvok skrotuma in testisov je neboleč diagnostični postopek, ki uporablja zvočne valove za ustvarjanje podrobnih slik mošnje in mod. Pomaga oceniti stanja, kot so bolečine v modih, oteklina, zatrdline ali težave z neplodnostjo. Ultrazvok zagotavlja informacije o velikosti, obliki, pretoku krvi in ​​morebitnih nenormalnostih mošnje in mod.

Ultrazvok mošnje in mod se izvaja za diagnosticiranje različnih stanj, vključno s torzijo mod, epididimitisom, hidrokelo, varikokelo, tumorji mod ali nespuščenimi modi. Pomaga oceniti strukturo, pretok krvi in ​​prisotnost kakršnih koli nepravilnosti v mošnji in testisih, kar pomaga pri natančni diagnozi in ustreznem zdravljenju teh stanj.

Ultrazvok penisa je neboleča tehnika medicinskega slikanja, ki uporablja zvočne valove za ustvarjanje slik penisa. Običajno se uporablja za ocenjevanje stanj, kot so erektilna disfunkcija, Peyroniejeva bolezen, priapizem ali domnevne nenormalnosti penisa. Ultrazvok zagotavlja podrobne informacije o krvnih žilah, tkivih in strukturah v penisu ter pomaga pri diagnozi in načrtovanju zdravljenja.

Ultrazvok penisa se izvaja za oceno različnih stanj, vključno z erektilno disfunkcijo, nepravilnostmi penisa, priapizmom (vztrajno in bolečo erekcijo), Peyroniejevo boleznijo (ukrivljenost penisa) ali sumom na težave s pretokom krvi. Pomaga oceniti strukture in krvne žile v penisu ter pomaga pri diagnozi in ustreznem obvladovanju teh stanj.

Ultrazvok sečil je neinvaziven in neboleč postopek slikanja, ki uporablja zvočne valove za ustvarjanje slik ledvic, mehurja, prostate in drugih struktur v sečnem sistemu. Pomaga oceniti stanja, kot so ledvični kamni, okužbe sečil, ciste, tumorji ali blokade urina. Ultrazvok zagotavlja dragocene informacije o velikosti, obliki in funkciji organov sečil.

Ultrazvok sečil se izvaja za oceno in diagnosticiranje različnih stanj urinarnega sistema. Pomaga oceniti velikost ledvic, prepoznati ledvične kamne ali druge ovire, odkriti nenormalnosti mehurja, oceniti zdravje prostate pri moških in pregledati celotno strukturo in delovanje sečil. Zagotavlja dragocene informacije za diagnozo, načrtovanje zdravljenja in spremljanje stanja sečil.

Ultrazvok dimelj je popolnoma neboleč diagnostični postopek, ki uporablja zvočne valove za ustvarjanje slik dimeljskega področja. Pomaga oceniti stanja, kot so kile, bezgavke, nepravilnosti krvnih žil ali tumorji v predelu dimelj. Ultrazvok zagotavlja podrobne informacije o strukturah in tkivih v dimljah, kar pomaga pri diagnozi in načrtovanju zdravljenja.

Ultrazvok dimelj se izvaja za oceno različnih stanj, ki vplivajo na področje dimelj. Pomaga oceniti kile (kot so dimeljske ali femoralne kile), otekle bezgavke, nepravilnosti krvnih žil (kot so anevrizme ali krvni strdki) ali tumorje. Ultrazvok zagotavlja dragocene informacije za diagnozo, usmerjanje odločitev o zdravljenju in spremljanje napredovanja teh stanj.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD

Ekipa NYD klinike, ki skrbi za ultrazvočne preiskave je sestavljena iz izkušenih specialistov radiologije. Strankam tako zagotavljamo ustrezno ultrazvočno obravnavo in diagnostiko ter kakovostno izvedbo pregleda.

Kontaktirajte nas