Specialistični urološki pregledi

Urologija

V NYD kliniki lahko v sklopu urološke ambulante opravite celovite preventivne preglede urogenitalnih organov.

Urologija je namenjena preprečevanju in pravilnemu zdravljenju nastalih urogenitalnih bolezni s preprečevanjem in zgodnjim odkrivanjem zdravstvenih težav, ki prizadenejo tako moško kot žensko populacijo.

Urologija v NYD kliniki

Urološka ambulanta v NYD kliniki se osredotoča na preventivo urološkega zdravja pri moških in ženskah. Na področju zdravja moških se ambulanta ukvarja predvsem z boleznimi prostate, kot so prostatitis, benigna hiperplazija prostate in rak prostate.

 

Možna je tudi ultrazvočna diagnostika sečil s pregledom ledvic, volumetrična ocena velikosti prostate in ocena količine rezidualnega urina po uriniranju. Nudimo tudi diagnostiko in zdravljenje okužb sečil, kot so cistitis, pielonefritis, prostatitis in orhiepididimitis, ter inkontinenca pri ženskah.

Storitve v samoplačniški urološki ambulanti

Prvi korak pri preprečevanju bolezni ter ohranjanju zdravja sečil in reproduktivnega sistema moških so preventivni urološki pregledi in diagnostični posegi. V NYD kliniki jih izvajamo hitro, podrobno in z minimalnimi nevšečnostmi za pacienta.

Kaj je urologija?

Urologija je veja medicine, ki se ukvarja s preprečevanjem, diagnosticiranjem in zdravljenjem bolezni moškega in ženskega sečnega trakta, torej sečil. Sem spadajo bolezni sečevodov, sečnice, mehurja in ledvic. Urologija se ukvarja tudi z boleznimi moških reproduktivnih organov - prostate in mod - ter moških genitalij.

 

Poleg diagnostike in zdravljenja je v urologiji velik poudarek na preprečevanju in zgodnjem odkrivanju urogenitalnih težav, ki zelo pogosto prizadenejo oba spola, z namenom njihovega pravočasnega zdravljenja. Zato so priporočljivi redni letni urološki pregledi, zlasti pri moških po 45. letu.

Cenik pregledov

Prvi specialistični urološki pregled

90€

Razširjen specialistični urološki pregled/drugo mnenje

120€

Kontrolni specialistični urološki pregled

60€

Ultrazvok sečil (ledvici, sečni mehur in prostata)

80€

Meritev postmikcijskega zastanka (ob UZ sečil)

20€

Uroflow (meritev pretoka urina)

50€

Menjava urinskega katetra

40€

Cenik laboratorijskih preiskav in testiranj

PSA hitro testiranje

30€

SelectMDX testiranje z interpretacijo

490€

S-PSA (celokupni ali prosti)

30€

Testoster. (celokupni ali prosti)

30€

FSH / LH / Prolaktin (vsak)

15€

Pogosta vprašanja

Ali urologi zdravijo tako moške kot ženske?

Da. Urologi zdravijo moške in ženske vseh starosti.

Katera so pogosta stanja, ki jih zdravijo urologi?

Pri moških: težave s prostato, zaskrbljenost zaradi raka na prostati, težave pri odvajanju urina, okužbe sečil, ledvični kamni, kri v urinu, kri v spermi, impotenca (erektilna disfunkcija), prezgodnji/zapozneli izliv, nizek libido, boleča ejakulacija, neplodnost, otekline/bule na testisih, boleč / ukrivljen penis ob erekciji, poškodba penisa/testisa, retenca urina (zastoj urina), urinska inkontinenca.

Pri ženskah: urinska inkontinenca, stresna inkontinenca, težave pri odvajanju vode, ponavljajoče se okužbe vode (sečil), kri v urinu, ledvični kamni.

Kateri so pogosti vzroki za urološke težave?

Med pogostimi vzroki za urološke težave so kajenje, prekomerno uživanje alkohola in kofeina. K urološkim težavam lahko prispevajo tudi nezdrava prehrana in slabe gibalne navade ter prekomerna uporaba diuretikov (snovi, ki odstranjujejo vodo iz telesa).

Kdaj naj obiščem urologa?

Urologa obiščite, če imate naslednje težave:

  • Spremembe pri uriniranju, na primer pogosta potreba po uriniranju ali boleče uriniranje.
  • Težave pri uriniranju ali druge težave, kot je moten ali krvav urin.
  • Težave pri doseganju ali vzdrževanju erekcije.
  • Nizek libido in težave s plodnostjo.

Ekipa NYD:
področje urologije

Urološka ambulanta v NYD kliniki zagotavlja pacientom obravnavo na najvišjem nivoju. Za odlično delovanje ambulante pa je zaslužen kakovosten kolektiv ambulante, z izkušenimi specialisti urologije.

Kontaktirajte nas

Mnenja naših pacientov