NYD poliklinika

Najnovejši prispevki

Prispevki NYD poliklinike iz področja medicine, estetike in kozmetike, ki jih sestavljajo naši strokovnjaki.

NYD poliklinika

Najnovejši prispevki

Preberite najnovejše informacije s področja zdravja in estetike ter sledite trendom.

Prispevki NYD poliklinike iz področja medicine, fizioterapije in estetike, ki jih sestavljajo naši strokovnjaki.

Med atleti na stezi je sindrom iliotibialnega trakta ena najpogostejših poškodb zaradi prekomerne uporabe le-tega. Od tod se je pojavil tudi zelo znan sinonim za tovrstno diagnozo: “tekaško koleno” (angl. “runner’s knee”), a to ne pomeni, da je njegova pojavnost samo pri tekačih, vendar jo lahko dostikrat zasledimo tudi pri

Glavna razlika med stanjema je ta, da trigger finger povzročajo spremembe na tetivah, Dupuytrenovo kontrakturo pa povzročijo spremembe na mehkem tkivu. V našem članku se lahko dodobra seznanite o razlikah med obemi stanji.

Sprožilni prst ali (bolj znano) trigger finger je patološko stanje, ki ga zaznamuje boleče in omejeno gibanje prizadetega prsta. Preberite več v našem članku o trigger finger-ju.

Ali občutite globoko bolečino v zadnjici, ki se širi po zadnji strane noge do stopala? Pogosto gre za t.i. piriformis sindrom. Preberite več v našem članku.

Osteoartroza je pogosta med slovenci, a obstajajo dobre tehnike zdravljenja in rehabilitacije za pomoč. Preberite več v tem članku.

Poškodbe gležnja bodo veliko bolj moteče in naporne, če si ne preberete tega članka. Preberite katere poškodbe obstajajo in kako ukrepati.

Utesnitveni sindrom rame se da tudi preprečiti oziroma ga oskrbeti. Želite vedeti, kaj pri tem lahko storite sami? Preberite si članek o skriti bolečini rame.

Sindrom karpalnega kanala je pogosta novodobna težava, ki se pogosto pojavlja prav zaradi izpostavljenosti zapestja med uporabo digitalnih naprav.

Zdrav način življenja združuje generacije. Dopustite, da to poveže tudi vas in vaše bližnje!

Hiperbarična komora je izjemno dobra za vas in vaše zdravje. Ugotovite zakaj, skozi naš članek o prednostih takšnih terapij!

Najboljši ultrazvok je lahko izveden le z vrhunsko tehnologijo, kot SAMSUNG HS60. Prepričajte se o njegovi nedvoumni učinkovitosti!

Naj vas bolečina v peti ne preganja tudi v sanjah. Ukrepajte takoj, še bolje pa je ravnati preventivno. Poučite se o tem v našem članku.

Naj vas bolečina v peti ne preganja tudi v sanjah. Ukrepajte takoj, še bolje pa je ravnati preventivno. Poučite se o tem v našem članku.

Izvedite kako se sedi pravilno in tako prizanesite svojemu telesu.

Izvedite vse o vzrokih in možnih rešitvah za kalcinacijo v rami, in se tako izognite morebitnim groznim bolečinam.

Bolečina v spodnjem delu hrbta je glavni vzrok za bolečino, invalidnost in odsotnost z dela pri posameznikih po vsem svetu. Gre za pogosto razširjen simptom med ljudmi vseh starosti.

Fizioterapija z laserjem ni le popularna novost, temveč tudi efektivna metoda zdravljenja, ki jo pozdravljajo najboljši fizioterapevti.

Korekcija ušesnih mečic še zdaleč ni tako zakomplicirana kot si verjetno predstavljate. Preberite si več o nebolečem posegu v NYD Kliniki!

Korekcija ušesnih mečic še zdaleč ni tako zakomplicirana kot si verjetno predstavljate. Preberite si več o nebolečem posegu v NYD Kliniki!

Tecar terapija je oblika fizioterapije, ki uporablja posebno vrsto energije za spodbujanje naravnih procesov zdravljenja telesa. Izvejte več v našem članku o TECAR terapiji.

Odkrijte svet medicinskih laserjev z našim strokovnim vodnikom. Naučite se, kaj jih loči od kozmetičnih laserjev in kako vam lahko koristijo!

Udarni valovi kot revolucionarna tehnika zdravljenja pomagajo pri najrazličnejših zdravstvenih stanjih. Izvejte več o njihovih prednostih, postopku in izvajanju terapije v okviru NYD klinike.

Prerez podjezične vezi, kaj je in kako vpliva na zdravje vaših ust. Strokovna nega in zdravljenje, ki jih ponuja NYD Klinika. Naročite se na svoj termin še danes!

Hiperbarična komora je izjemno dobra za vas in vaše zdravje. Ugotovite zakaj, skozi naš članek o prednostih takšnih terapij!

Ustavite prekomerno potenje s pomočjo Botulina, ki vsa bo razvajal leta. Potenje zmanjša tudi do 75% in omogoči bolj udoben vsakdan.

Hiperbarična komora z ustvarjanjem visokotlačnega okolja s čistim kisikom omogoča boljšo regeneracijo in rehabilitacijo. Preizkusite!

Ultrazvok dojk odločilno pripomore k zgodnji identifikaciji morebitnih nepravilnosti dojk in tako pomaga pri preprečevanju slabih posledic.

Odkrijte funkcije fascije v fizioterapiji, njeno možno neravnovesje, ter kako jo izboljšati.

Fizioterapija se uporablja za zdravljenje bolečin, bolezni in poškodb v telesu. Pogosto so pacienti napoteni na fizioterapijo po zdravniških oz. operativnih posegih, saj se tako skrajša čas rehabilitacije.

Kineziološki trakovi niso le modni dodatek. So eden od pristopov fizioterapevtskega zdravljenja, ki lahko uspešno pomagajo pri preprečevanju poškodb in pri pospeševanju okrevanja.

Do brezhibne kože z laserskim odstranjevanjem pigmentacije. Izvedite več o postopku, prednostih in negi po zdravljenju. Zagotovite si sijočo polt, ki si jo želite.

Manualna terapija se uporablja za zdravljenje bolečin in poškodb telesa. Pogosto se pacienti prijavijo na manualno terapijotudi po zdravniških oz. operativnih posegih, saj ta izboljša rehabilitacijo.

Z laserskim odstranjevanjem dlak do dolgotrajno gladke kože brez dlačic. Primerno tako za ženske, kot za moške.

S pomočjo vitaminske infuzije oziroma IV vitaminske terapije okrepite svoj imunski sistem ter življenju povrnete lahkotnost ter svežino.

Ortopedska kirurgija je del ortopedije, kjer se uporabljajo različne tehnike in postopki, da bi pacientom pomagali povrniti funkcijo in zmanjšali bolečino.

Ste naveličani kože, ki izgleda utrujeno? Kože, ki je brez sijaja, izgublja napetost ter gladkost? Kemični piling je v zadnjem času izredno priljubljena metoda čiščenja kože.

Ortopedija je je veja medicine, ki se ukvarja z boleznimi in poškodbami gibal, zdravnik specialist, ki se s tem ukvarja pa je ortoped.

Ultrazvok je nepogrešljiva preiskava v sodobni medicini, ki odkriva defekte, odstopanja in različna obolenja in spremembe v telesu.

S pomladnimi žarki pogosto pride tudi spomladanska utrujenost in klasičen sindrom izgorelosti, s katerim se vsako leto spopada veliko ljudi.

Odkrijte kako lahko medicinska akupunktura pomaga pri zdravljenju različnih težav in bolezni ter kako izbrati ustreznega specialista.