Hiperbarična komora

Hiperbarična komora: Revolucionarna terapija za boljše počutje

Hiperbarična komora je posebej zasnovana komora pod tlakom, ki pacientom omogoča dihanje čistega kisika pri povišanem atmosferskem tlaku. Ta terapija, znana kot hiperbarična kisikova terapija, spodbuja zdravljenje in pomaga pri zdravljenju različnih zdravstvenih stanj z dovajanjem visokih koncentracij kisika v telo.

Terapija v hiperbarični komori deluje tako, da poveča količino kisika v telesu, kar pospešuje celjenje in pomaga pri okrevanju. Okolje pod tlakom v komori omogoča, da se višje ravni kisika raztopijo v krvni plazmi in drugih telesnih tekočinah. Ta povečana dostava kisika izboljša obnovo tkiva, zmanjša vnetje in izboljša celotno oksigenacijo, da podpira proces celjenja.

Pri kliniki NYD smo ponosni na to, da ponujamo celovit nabor vrhunskih zdravstvenih storitev, namenjenih izboljšanju dobrega počutja naših pacientov. Ena takšnih storitev je tretma oziroma terapija v hiperbarični komori, ki je revolucionirale področje zdravljenja. Hiperbarična komora ne ustvarja le okolja s povišanim tlakom, ampak tudi pacientom omogoča dihanje čistega kisika, kar vodi do številnih terapevtskih koristi.

Kaj je hiperbarična komora?

Hiperbarična komora omogoča izvajanje hiperbarične kisikove terapije, ki pacientom omogoča dihanje čistega kisika v komori pod tlakom. Povišan atmosferski tlak v hiperbarični komori olajša raztapljanje kisika v krvni plazmi in drugih telesnih tekočinah, kar povzroči višjo raven kisika v telesu. Povečana dostava kisika poleg sprostitve koristi tudi v proti različnim zdravstvenim stanjem in boleznim, zaradi česar je sama kisikova terapija v hiperbarični komori priljubljena in široko uporabljena metoda.

Hiperbarična komora

Udobje terapije je zagotovljeno

V NYD kliniki smo zavezani k zagotavljanju najvišjega standarda oskrbe našim strankam. Naša hiperbarična komora je skrbno vzdrževane in zasnovana tako, da zagotavljajo maksimalno varnost in udobje. Opremljeni smo z naprednimi sistemi za spremljanje in pod nadzorom naših izkušenih strokovnjakov, dajemo stranki dobro počutje in zadovoljstvo skozi celotno terapijo in proces sprostitve in regeneracije.

Kakšne so prednosti sproščanja in regeneracije v hiperbarični komori?

  1. Pospešeno celjenje: Z dovajanjem presežka kisika terapija v hiperbarični komori pospešuje naravne procese regeneracije telesa. Spodbuja nastajanje novih krvnih žil, kar pospešuje prekrvavitev poškodovanih tkiv in pomaga pri obnovi tkiva. Zaradi tega je neprecenljiva terapija za rane, ki se ne ali se slabše celijo, razjede na diabetičnih stopalih in poškodbe zaradi sevanja.
  2. Zmanjšano vnetje: Dokazano je, da kisikova terapija v hiperbarični komori deluje protivnetno pri različnih stanjih. Povečane ravni kisika izboljšajo imunski odziv telesa, pomagajo zmanjšati otekline in spodbujajo hitrejše okrevanje. Pacienti z vnetnimi stanji, lahko najdejo olajšanje s terapijo v hiperbarični komori.
  3. Izboljšana oksigenacija: Določena stanja lahko povzročijo pomanjkanje kisika na določenih delih telesa. Hiperbarične komore pomagajo premagati to z dovajanjem visokih koncentracij kisika, tudi na območja z ogroženim pretokom krvi. Ta izboljšana oksigenacija pomaga pri okrevanju tkiv, ki jih primanjkuje kisika, kot so tista, ki so jih prizadela možganska kap ali zastrupitev z ogljikovim monoksidom.
Hiperbarična Komora

Hiperbarična komora in sprostitev

Terapija v hiperbarični komori se običajno uporablja za sprostitve, saj deluje pomirjujoče. Prav tako pa blagodejno deluje tudi na rane, ki se slabše celijo, razjede na diabetičnem stopalu, poškodbe zaradi sevanja, zastrupitve z ogljikovim monoksidom in nekaterimi okužbami. Ta vrsta terapije je lahko zelo koristna pri stanjih, povezanih s slabim pretokom krvi, kot sta dekompresijska bolezen in plinska embolija. Vendar pa je specifična primernost terapije v hiperbarični komori različna za vsakega posameznika, zato je priporočljiv posvet z zdravnikom specialistom, ki se spozna na tovrstne terapije, da se ugotovi primernost terapije.

Zakaj je okrevanje s hiperbarično komoro torej boljše

Terapija v hiperbarični komori ponuja široko paleto terapevtskih in sprostitvenih koristi in je postala bistvena sestavina za sodobne medicinske, športne in lepotne centre. S svojo sposobnostjo spodbujanja celjenja, zmanjšanja vnetja in izboljšanja oksigenacije so se terapije v hiperbarični komori izkazale za učinkovite. Pri NYD kliniki s ponosom ponujamo to revolucionarno metodo sproščanja pacientom in uporabnikom, ki jim nudi priložnost, da izkusijo izboljšano počutje in hitrejšo pot do regeneracije telesa.

Preberite več prispevkov:

Osteoporoza je bolezensko stanje, pri katerem pride do nizke mineralne gostote kosti. Nizko mineralno gostoto kosti povzroči spremenjena kostna mikrostruktura, zaradi česar so bolniki nagnjeni k zlomom kosti že ob blagih udarcih in padcih s stojne višine. Več kot 70 % starejših od 80 let zboli za osteoporozo.

Laminektomija je eden najpogostejših operativnih postopkov za sprostitev hrbteničnega kanala, ko pride do njegovega zoženja. Do zoženja lahko pride bodisi zaradi degenerativne stenoze, zloma, spinalnih tumorjev, abscesa ali deformacije.

Gube so sestavni del fiziološkega staranja človeškega telesa. Vse kar pospešuje staranje kože, pospešuje nastanek gub. Izogib prepogostemu sončenju, kajenju in drugim dejavnikom tveganja staranja, lahko vodi v gladko in sijočo kožo brez gub. Obstaja tudi kar nekaj različnih pristopov za glajenje gub. Sem spadajo polnila, tehnike obnavljanja kože in kirurški lifting.

Hernija diska se lahko pojavi v katerem koli delu hrbtenice, največkrat pa se pojavi v spodnjem ledvenem delu hrbta. Glavni simptom hernije diska je bolečina. Ta bolečina je ostra in pekoča. Če hernija diska povzroči utesnitev živčne korenine, bo bolečina sevala po poteku živca.

Hiperbarična komora v Ljubljani

Hiperbarična komora omogoča izvajanje kisikove terapije, ki blagodejno vpliva na vaše telo ter pospeši rehabilitacijo in regeneracijo.

Hiperbarična komora

Hiperbarična komora v Ljubljani

Hiperbarična kisikova komora v naši kliniki v Ljubljani omogoča izvajanje kisikove terapije, ki blagodejno vpliva na vaše telo.

S hiperbarično kisikovo komoro do boljše in hitrejše regeneracije

Hiperbarični kisikov tretma je namenjen preprečevanju in izboljšanju različnih obolenj ter izboljšanju splošnega počutja in sprostitvi. Blagodejno vpliva na vaše telo, pospeši rehabilitacijo in regeneracijo telesa, poveča prekrvaitev, izboljša zmogljivost telesa in pripomore k višji ravni koncentracije. Terapija HBOT je izjemno varen, preprost neinvaziven in neboleč postopek, zaradi tega so vse skrbi odveč.

Hiperbarična komora
Hiperbarična komora
Kisikova terapija

Bolj podrobno o hiperbarični komori in kisikovi terapiji

Tretma kisikove terapije se izvaja v posebaj prilagojenih hiperbaričnih komorah, kjer se s pomočjo NRB maske (maska brez povratnega ventila) vdihuje oziroma diha čisti kisik pod povišanim pritiskom znotraj hiperbarične komore. Doživetje lahko primerjamo s potopom pod vodno gladino, le da pri tem tretmaju prejmemo kar 9,5-krat več kisika, kot pri dihanju v normalnem ozračju.

Vsak “potop” oziroma tretma traja približno 60 minut pri konstantnem pritisku, čemur je potrebno prišteti še cca. 30 minut priprave (razlaga postopka, preoblačenje, itd.). Postopek se lahko ponovi dvakrat v enem dnevi z minimalnim časovnim razmikom 2 ur. Veliko pacientov se med samim tretmajem izjemno sprosti, nekateri pa celo zaspijo. Postopek ima pozitivne učinke na telo in splošno počutje, pomaga pri boljši in hitrejši regeneraciji, ter blagodejno vpliva na lepoto. Hiperbarična komora tako:

Splošno zdravje
Lepota
Šport

Kako se pripraviti na obisk hiperbarične komore?

Ob obisku hiperbarične komore bomo za vas priskrbeli lahka čista oblačila, da se zagotovi najvišja stopnja udobja. Zaradi vaše varnosti v hiperbarično komoro ni dovoljen vnos predmetov, kot so vžigalniki ali naprave na baterije, ki proizvajajo toploto. Morda pa se boste lahko z odgovornim zdravnikom dogovorili za vnos knjige v komoro, v kolikor bi želeli brati in se tako sprostiti. Zdravstvena ekipa vam bo dala navodila za pripravo na zdravljenje s hiperbarično kisikovo komoro.

Cenik hiperbarične komore

1 Terapija v hiperbarični komori

90€

Paket 6 terapij v hiperbarični komori (5+1 brezplačno)

450€

Paket 10 terapij v hiperbarični komori (8+2 brezplačno)

720€

Pogosta vprašanja

Hiperbarična komora je posebej zasnovana komora, ki človeku omogoča dihanje čistega kisika pri tlaku, ki je višji od atmosferskega. Uporablja se pri zdravljenju, imenovanem hiperbarična kisikova terapija (HBOT), kjer povečan pritisk pomaga telesu absorbirati več kisika, kar spodbuja okrevanje v različnih stanjih.

Hiperbarična kisikova terapija (HBOT) deluje tako, da telo izpostavimo visokotlačnemu kisiku v hiperbarični komori. Ko oseba vdihne čisti kisik pod povečanim pritiskom, se ta raztopi v krvnem obtoku v višjih koncentracijah. 

Trajanje potopa oziroma seje v hiperbarični komori se lahko razlikuje glede na specifično stanje, ki ga zdravimo. Običajno ena seansa traja od 60 do 90 minut. Vendar bo skupno število potrebnih sej odvisno od posameznikovega stanja in načrta zdravljenja, ki ga predpiše izvajalec zdravstvenih storitev.

Hiperbarična kisikova terapija je pokazala koristi pri različnih zdravstvenih stanjih. Pomaga lahko pri pospeševanju celjenja ran, zmanjša poškodbe tkiva, ki jih povzroča radioterapija, izboljša okrevanje po določenih operacijah, izboljša simptome, povezane s kroničnimi boleznimi, kot so razjede diabetičnega stopala ali poškodbe tkiva zaradi sevanja, in pomaga pri obvladovanju nekaterih okužb. Sposobnost terapije, da poveča raven kisika v tkivih, lahko podpira celjenje in potencialno izboljša rezultate v teh posebnih scenarijih.

Mnenja naših pacientov

Želite izvedeti več o hiperbarični kisikovi terapiji?

Pokličite nas na 040 229 339 ali rezervirajte vaš prvi termin v hiperbarični komori: