Do sijoče kože z mezoterapijo

Mezoterapija je nekirurška metoda pomlajevanja kože rok, dekolteja, vratu in obraza, s pomočjo naravnih metod.

Pri mezoterapiji s pomočjo izjemno tankih igel pod zgornjo plast kože vnašamo naravno hialuronsko kislino. Kožo tako globinsko negujemo in stimuliramo sintezo kolagena.

Mezoterapija: z aktivnimi sestavinami do sijoče kože

Ste naveličani kože brez sijaja? Kože, ki izgleda utrujena in brez življenja? S pomočjo mezoterapije lahko to težavo preprosto odpravimo. Raziskave kažejo, da kar 56 % žensk videz svoje kože povezuje z njihovo zunanjo lepoto. Ženske, ki imajo kakovostno kožo, se počutijo zdrave in polne energije.

Kaj točno je mezoterapija?​

Mezoterapija ali biorevitalizacija je naravna oblika neinvazivnega pomlajevanja kože rok, dekolteja, vratu in obraza. Uveljavlja se kot uspešna nekirurška metoda pomlajevanja. S pomočjo mezoterapije kožo globinsko negujemo in stimuliramo sintezo kolagena, s tem pa zmanjšamo površinske gube in koži z regeneracijo vrnemo elastičnost, vlažnost in sijaj. Je priljubljen estetski poseg, tako pri moških, kot pri ženskah.

Kakšna je uporabnost mezoterapije?

Uporabljamo jo za pomlajevanje obraza, odpravo podočnjakov in črnih kolobarjev, glajenje gub, odpravo celulita na stegnih in bokih in zdravljenje izpadanja las. S staranjem kože se namreč zmanjša njena prekrvavitev, zaradi česar je oslabljena oskrba s kisikom in hranili, kar onemogoča telesu izločanje toksinov. Zaradi tega se pojavijo znaki prezgodnjega staranja in nezdrav, utrujen videz. Mezoterapija se največkrat uporablja predvsem pri naslednjih težavah:
 • utrujen izgled kože,
 • izguba tona in sijaja,
 • gube in ohlapnost,
 • škodljive posledice izpostavljenosti soncu

Je mezoterapija medicinski postopek?

Mezoterapija je medicinski postopek, pri katerem vbrizgavamo aktivne snovi v kožo s pomočjo izjemno tankih igel. Z mezoterapijo vnašamo hialuronsko kislino, ki za razliko od tiste v polnilih ni prečno vezana. Njene učinke vidimo v glavnem le na povečanju vsebnosti vode v koži oz. vlaženju, ne vpliva pa na nastanek volumna in glajenje globokih gub. Med aktivne snovi uvrščamo:

 • Alopatične: kratke verige hialuronske kisline, vitamini, aminokisline, elementi v sledeh. Aktivne substance vstopajo v procese sinteze kolagena, ki poteka v koži in zmanjšajo oksidativni stres v celicah ter negujejo dermis, tako da mu vnašajo vlago. Sama tehnika infiltracije pa z mikropoškodbami spodbudi kožo k sintezi kolagena ter k obnovi.
 • Homeopatske: različne snovi na osnovi homeopatske medicine.
 • PRP: Platelet rich plasma, ki iz človekovega lastnega seruma predela pacientovo kri s pomočjo hematoloških predpripravljenih postopkov. V Serumu so rastni faktorji ter molekule, katere spodbujajo sintezo kolagena in vaskuarizacijo tkiva.

Pri mezoterapiji vnašamo v kožo vedno samo bioidentične snovi, se pravi tiste, ki se nahajajo v naši koži. Postopek apliciranja preparata za mezoterapijo na osnovi hialuronske kisline ne spreminja obraznih struktur, zato je naš videz naraven in nespremenjen. Gre za glajenje drobnih gubic in ustvarjanje napetega videza kože. Če se izrazimo bolj poljudno – kakor bi v podkožje aplicirali hidratantno kremo.

Kako poteka postopek mezoterapije?

Ker je mezoterapija neinvaziven poseg, lahko trdimo tudi, da je neboleč oziroma je bolečina res minimalna. Poudariti je treba, da je izredno velikega pomena to, da poseg izvaja res izkušen ter primerno izobražen specialist. Pred posegom zdravnik preveri morebitne kontradiktacije, potrebna je dobra anamneza. Z vami se najprej pogovori o težavah ter vaših željah za izboljšanje ter pričakovanih rezultatih. Običajno sledi fotodokumentacija ter pacientovo soglasje za poseg.

Sam postopek mezoterapije ni težaven. Najprej očistimo predel izvajanja ter ga običajno namažemo z anestetično kremo, da zbadanje kože ni tako moteče. Tik pred posegom kožo še razkužimo, nato pa pričnemo z injiciranjem aktivnih sestavin v tisti sloj kože, kjer jih primanjkuje. Po apliciranju kožo ponovno razkužimo. Postopek običajno traja od 30 minut do ene ure. Po posegu se lahko pojavita rdečina in oteklina, ki pa mineta v roku enega dneva. S svojimi vsakdanjimi opravili lahko nadaljujete takoj. Priporočamo hlajenje in masažo obraza, da bo okrevanje čim hitrejše.

Koliko terapij je potrebnih?

Za doseganje optimalnega uspeha je potrebno terapijo večkrat ponoviti; priporočamo tri do pet ponovitev, potem pa obnovitveno terapijo vsakih šest mesecev. Kljub temu se prvi rezultati pokažejo že po prvi terapiji, koža izgleda bolj spočita, napeta in sijoča. 

 

V primeru odpravljanja težav z izpadanjem las priporočamo 6 do 8 terapij zapored v razmiku na en do tri tedne, vzdrževalno terapijo pa določimo glede na stanje lasišča.

Ima mezoterapija stranske učinke?

Kakor omenjeno hujših stranskih učinkov pri postopku mezoterapije ni pričakovati. Če je mezoterapija izvedena pod vodstvom izkušenega strokovnjaka, so stranski učinki minimalni in nenevarni. Lahko se pojavijo naslednje neprijetnosti, ki pa praviloma po nekaj dneh izzvenijo:

 • pekoč občutek takoj po postopku,
 • začasna otopelost nekaterih področij,
 • modrice ali otekline na mestih injiciranja,
 • začasna sprememba barve kože.

Mezoterapija ni priporočljiva v času aktivnega sončenja, najprimernejši je jesensko zimski čas.

Komu odsvetujemo mezoterapijo?

Čeprav je mezoterapija neinvaziven poseg, vseeno obstaja nekaj kandidatov, katerim postopek odsvetujemo. Posega ne izvajamo:

 • v času morebitne nosečnosti ter času dojenja,
 • v primeru alergij ali obutljivosti na aktivne sestavine,
 • v primeru aktivnega avtoimunega obolenja ali infekcij na koži,
 • pri pacientih z nerealnimi pričakovanji o terapiji,
 • pri pacientih z motnjo strjevanja krvi,
 • ob morebitnih poškodbah na mestu zdravljenja,
 • v obdobju 6-12 mesecev po kirurškem posegu na mestu, katerega želimo tretirati.

 

Priporočamo, da se v primeru želje po posegu ali morebitnih dvomov obrnete na strokovno osebje v naši kliniki, ki vam bo poskušalo svetovati ter zadovoljiti vaše potrebe. Veselimo se vašega obiska.

Preberite več prispevkov:

Stresni zlomi nastanejo zaradi mikroskopskih poškodb, ko je kost večkratno izpostavljena velikim obremenitvam. Sčasoma kopičenje takšnih poškodb privede do makrostrukturne okvare in popolnega zloma.

Strokovno se bolečini v ušesu reče otalgija in je pogost pojav v primarni zdravstveni oskrbi s številnimi različnimi vzroki. Otalgija ima lahko izvor v ušesu, takrat ji rečemo primarna otalgija ali izven ušesa, ko ji rečemo sekundarna otalgija. Obsežna anamneza in fizični pregled sta bistvenega pomena za določitev pravega vzroka.

Morda se sliši nemogoče pa vendar je še kako mogoče, da človek za nekaj trenutkov preneha dihati med spanjem. Temu stanju strokovno rečemo spalna apneja. Apneja pomeni začasno prenehanje dihanja. Razširjenost spalne apneje se giblje med 21 do 59 % v splošni populaciji.

Ušesni tumorji se lahko pojavijo na kateremkoli delu ušesa. Lahko je to zunanje uho, tukaj se tumor pojavi v obliki kožnega raka, srednje uho, kjer je najpogostejši glomus tympanicum ali notranje uho, kjer je najpogostejši akustični nevrom.