Prekomerno potenje

Preprečite prekomerno potenje z botulinom

Rezultati trajajo približno 5 mesecev, včasih tudi dlje.

Prekomerno potenje ali hiperhidroza je pogosta težava, ki jo ljudje pogosto jemljejo kot nekaj, s čimer se morajo sprijazniti. V NYD Kliniki smo tukaj, da vam povemo, da obstajajo rešitve. Ena izmed najučinkovitejših in vedno bolj priljubljenih je preprečevanje potenja je tretma z botulinom.

Botulin: Ni samo za gubice

Botulin ni znan le po svoji uporabi v estetski medicini za zmanjševanje gubic in linij na obrazu, ampak tudi za zdravljenje pretiranega potenja, saj blokira signale živcev, ki spodbujajo znojne žleze.

Postopek je hiter, z minimalnim nelagodjem, in omogoča, da se vrnete k svojim običajnim aktivnostim takoj po obisku. Če se borite s pretiranim potenjem in iščete rešitev, nas kontaktirajte ali obiščite našo kliniko v Ljubljani. Omogočite si svobodo, ki jo prinaša učinkovito preprečevanje potenja z botulinom.
Prekomerno potenje

Odpravite potenje še pred poletjem!

Botulin se lahko uporablja za hiperhidrozo (prekomerno potenje). Z botulinom lahko zmanjšate potenje v povprečju za 75 %. Ko se vreme segreje, se čezmerno potenje pojavi na različnih delih telesa, lahko ga sproži tudi stres. Poseg je neboleč, saj pred aplikacijo botulin toksina zdravljeno področje s kremo anesteziramo. Postopek traja približno 20 minut. Okrevanje ni potrebno, po posegu pa lahko nadaljujete z vsakodnevnimi opravili. Učinkovati začne že po 4 dneh, polni učinek pa nastopi po približno 2 tednih.

Prednosti tretmaja proti prekomernem potenju

  1. Z lahkoto nadzorujte potenje
  2. Minimalno invazivno in nekirurško zdravljenje
  3. Zelo malo naknadne nege
  4. Rezultati trajajo mesece
  5. Nič več skrbi zaradi prekomernega potenja

    Ne pozabite, da je vaše telo neverjetno in individualno.

Nega po posegu z botulinom

Kot pri vseh drugih kozmetičnih posegih priporočamo, da se vsaj 24 ur izogibate vadbi. Dobra naknadna nega lahko resnično poveča rezultate vašega zdravljenja. Dobro je, da se čim bolj sprostite in vzdržujete normalen srčni utrip. Izogibajte se dotikanju ali fizičnemu pritisku na injicirano mesto. Telesna aktivnost poveča pretok krvi po telesu. To lahko tudi poveča vaše možnosti, da toksini dosežejo področja, ki ste jih pravkar vbrizgali, kar zmanjša učinkovitost vašega postopka. Po posegu priporočamo počitek in sprostitev.

Kako torej omejiti prekomerno potenje?

Do problema je potrebno pristopiti na pravi način. Predele telesa, kjer je prekomerno potenje najbolj opazno pojavlja obdelamo s pomočjo Botulina, ki tako omogoča do 75% manj potenja na tretiranem predelu. Ta postopek reševanja prekomernega potenja ne potrebuje posebne rehabilitacije, zato se lahko že kmalu po postopku vrnete k svojim vsakodnevni opravilom in drugim dejavnostim. V kolikor želite izjemno obravnavo s strani NYD klinike nas obiščite še pred poletjem, med poletjem pa uživajte na morju!

Preberite več prispevkov:

Kožni rak je najpogostejši rak pri ljudeh. Maligni melanom je najnevarnejša oblika kožnega raka, ki se razvije iz celic kože, specializiranih za tvorbo melanina.

Akne oziroma mozolji predstavljajo eno izmed najpogostejših kroničnih vnetnih bolezni kože. So stanje, ko se lasni mešički pod kožo zamašijo.

Atopijski dermatitis je najpogostejša ne nalezljiva kronična vnetna bolezen kože. Ponavadi se začne že v otroštvu s suho in srbečo kožo.

Dermatolog svetuje: Nega kože pozimi – Nasveti za čudovito in …