Hiperbarična komora v Ljubljani

Kisikove terapije

Hiperbarična komora omogoča izvajanje kisikove terapije, ki blagodejno vpliva na vaše telo ter pospeši rehabilitacijo in regeneracijo.

Hiperbarična komora

Hiperbarična komora v Ljubljani

Kisikove terapije

Hiperbarična komora v naši kliniki v Ljubljani omogoča izvajanje kisikove terapije, ki blagodejno vpliva na vaše telo.

S hiperbarično kisikovo komoro do boljše in hitrejše regeneracije

Hiperbarični kisikov tretma je namenjen preprečevanju in izboljšanju različnih obolenj ter izboljšanju splošnega počutja in sprostitvi. Blagodejno vpliva na vaše telo, pospeši rehabilitacijo in regeneracijo telesa, poveča prekrvaitev, izboljša zmogljivost telesa in pripomore k višji ravni koncentracije. Terapija HBOT je izjemno varen, preprost neinvaziven in neboleč postopek, zaradi tega so vse skrbi odveč.

Hiperbarična komora
Hiperbarična komora
Kisikova terapija

Bolj podrobno o hiperbarični komori in kisikovi terapiji

Tretma kisikove terapije se izvaja v posebaj prilagojenih hiperbaričnih komorah, kjer se s pomočjo NRB maske (maska brez povratnega ventila) vdihuje oziroma diha čisti kisik pod povišanim pritiskom znotraj hiperbarične komore. Doživetje lahko primerjamo s potopom pod vodno gladino, le da pri tem tretmaju prejmemo kar 9,5-krat več kisika, kot pri dihanju v normalnem ozračju.

 

Vsak “potop” oziroma tretma traja približno 60 minut pri konstantnem pritisku, čemur je potrebno prišteti še cca. 30 minut priprave (razlaga postopka, preoblačenje, itd.). Postopek se lahko ponovi dvakrat v enem dnevi z minimalnim časovnim razmikom 2 ur. Veliko pacientov se med samim tretmajem izjemno sprosti, nekateri pa celo zaspijo. Postopek ima pozitivne učinke na telo in splošno počutje, pomaga pri boljši in hitrejši regeneraciji, ter blagodejno vpliva na lepoto. Hiperbarična komora tako:

Odgovori zdravnika na vaša vprašanja

Hiperbarična komora je posebej zasnovana komora, ki človeku omogoča dihanje čistega kisika pri tlaku, ki je višji od atmosferskega. Uporablja se pri zdravljenju, imenovanem hiperbarična kisikova terapija (HBOT), kjer povečan pritisk pomaga telesu absorbirati več kisika, kar spodbuja okrevanje v različnih stanjih.

Hiperbarična kisikova terapija (HBOT) deluje tako, da telo izpostavimo visokotlačnemu kisiku v hiperbarični komori. Ko oseba vdihne čisti kisik pod povečanim pritiskom, se ta raztopi v krvnem obtoku v višjih koncentracijah. 

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD:
področje hiperbarične komore

Strokovnjaki, ki delujejo na področju rehabilitacije in regeneracije kisikove terapije klinike NYD, imajo s takšnimi terapijami in tretmaji dolgoletne strokovne izkušnje. Njihovo nepogrešljivo znanje strankam zagotavlja izjemno obravnavo.

Kontaktirajte nas