Ultrazvok

Pregled z ultrazvokom

Ordinacija za ultrazvok omogoča različne preglede. Najbolj pogosti so UZ mehkih tkiv, trebuha, ščitnice, vratu, dojk, testisov in skrotuma.

Ultrazvok

Pregled z ultrazvokom

Ordinacija za ultrazvok omogoča različne preglede. Najbolj pogosti so UZ mehkih tkiv, trebuha, ščitnice, vratu, dojk, testisov, ožilja in skrotuma.

Ultrazvočna ambulanta

Ultrazvok je neboleča, varna in hitra preiskava, ki jo najpogosteje uporabljamo pri opazovanju sprememb v trebuhu, mehkih tkivih ob sklepih, dojkah, testisih, žilah in podobno. Pri tej preiskavi ni takšnega sevanja kot pri rentgenski diagnostiki, zato je uporaba ultrazvoka primerna tudi za otroke in nosečnice.

Ultrazvočne preiskave in pregledi

Kaj je ultrazvok in kako poteka ultrazvočna preiskava?

V medicini je uporaba ultrazvoka zelo razširjena na večini področij. Uporablja se za diagnostične, lahko pa tudi terapevtske namene (npr. drobljenje ledvičnih kamnov). Uporaba ultrazvoka pri diagnostičnih pregledih ne škoduje človeškemu telesu, z raziskavami niso odkrili škodljivih posledic za organizem. Pri preiskavi pošiljamo visoko frekvenčne ultrazvočne valove v telo, ki se odbijejo od tkiv različno glede na gostoto tkiva. Tako prejemamo iz telesa odbite valove, ki jih računalnik, ki je povezan z ultrazvočno napravo, pretvori v živo sliko.

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD

Ekipa NYD klinike, ki skrbi za ultrazvočne preiskave je sestavljena iz izkušenih specialistov radiologije. Strankam tako zagotavljamo ustrezno ultrazvočno obravnavo in diagnostiko ter kakovostno izvedbo pregleda.

asist.
Špela Koršič

dr. med., spec. radiologije

Martin
Thaler

dr. med., spec. radiologije

Dragan
Vujović

dr. med., spec. radiologije

Kontaktirajte nas