Žilna kirurgija

Zdravljenje krčnih žil

Ambulanta za žilno kirurgijo v kliniki NYD obravnava bolezni in obolenja žil ter ožilnega sistema in rešuje  z njimi povezane težave pacientov.

Zdravljenje krčnih žil

Žilna kirurgija

Zdravljenje krčnih žil

Ambulanta za žilno kirurgijo v kliniki NYD obravnava bolezni in obolenja žil ter ožilnega sistema in rešuje z njimi povezane težave pacientov.

Zdravljenje krčnih žil

Zdravljenje krčnih žil

Žilna kirurgija je specializirana veja kirurgije, ki se ukvarja z obolenji in boleznimi žil. Pri večini obolenj in stanj ožilja je pomembno čim bolj zgodno odkrivanje ter zdravljenje, saj se s časom stanje ponavadi neprijetno širi in tako vpliva na vaše življenje. Pogost pojav, ki zahteva pomoč žilne kirurgije oziroma ustrezno usposobljenega specialista so krčne žile. Krčne žile so pogost pojav (predvsem na predelu nog) in so modrikaste, nabrekle, zvijugane ali zasukane vene. Zdravljenje krčnih žil lahko poteka na različne načine, ki jih uporabljamo tudi v naši ambulanti za žilno kirurgijo v NYD Kliniki.

žilna kirurgija
Žilna kirurgija
Zdravljenje krčnih žil

Žilna kirurgija v NYD Kliniki:

Bolečine in otekanje na različnih predelih telesa je za posameznika navadno precej moteče, zaradi česar se odpravijo k zdravniku. Če skupaj ugotovijo, da problem izvira iz ožilnega sistema človeškega telesa se ta problem tako lahko rešuje z žilno kirurgijo. Žilni kirurg je specializiran prav za bolezni in obolenja žil in ožilnega sistema in vam tako lahko ustrezno svetuje kako ukrepati v določeni situaciji. V ambulanti za žilno kirurgijo v NYD Kliniki ponujamo razne storitve, med drugim tudi flebektomijo ter lasersko operacijo oziroma zdravljenje krčnih žil (angl. EVLA).

V NYD Kliniki nudimo in izvajamo različne postopke za zdravljenje krčnih žil. Izibirate lahko med flebektomijo, laserskim zdravljenjem krčnih žil (EVLA), in sklerozacijo. Flebektomija se izvaja pod lokalno anastezijo, da se pacientu zagotovi maksimalno udobje med postopkom. Kirurg skozi majhne zareze v koži izvleče problematične krčne žile in tako reši problem. Po posegu se pacient lahko normalno vrne k vsakodnevnim opravilom, z izjemo športa ali večjih obremenitev zdravljenega dela telesa. Pri laserskem zdravljenju krčnih žil (prav tako pod lokalno anastezijo) pa se zdravnik specialist zanaša na lasersko usmerjanje toplote v določeni točki, ki tako povzroči koagulacijo žile (vene). Po tem posegu se priporoča nekoliko daljše obdobje brez športa, naporov, kakor tudi prekomernega sedenja, stanja ali nastavljanja soncu v primerjavi z  flebektomijo. Poleg omenjenih postopkov nudimo tudi sklerozacijo in specialistične preglede.

Storitve, ki jih nudimo v NYD Kliniki:

Pogosta vprašanja o žilni kirurgiji

Žilna kirurgija je specializirana veja kirurgije, ki se osredotoča na zdravljenje bolezni in motenj, povezanih s krvnimi žilami, razen tistih v srcu in možganih. Vključuje diagnozo, obvladovanje in kirurško zdravljenje stanj, ki prizadenejo arterije, vene in limfni sistem po celem telesu. Žilni kirurgi so visoko usposobljeni zdravstveni delavci, specializirani za izvajanje kirurških posegov za zdravljenje žilnih bolezni, kot so ateroskleroza, anevrizme in periferna arterijska bolezen. Ti kirurgi uporabljajo različne tehnike, vključno z odprto kirurgijo, minimalno invazivnimi postopki in endovaskularnimi posegi, da ponovno vzpostavijo pravilen pretok krvi in ​​izboljšajo splošno zdravje ožilja.

Flebektomija, znana tudi kot flebektomija, je kirurški poseg, ki se izvaja za zdravljenje krčnih žil. Vključuje odstranitev obolelih ali razširjenih žil skozi majhne zareze na koži. Postopek se običajno izvaja ambulantno in se lahko izvede z uporabo lokalne anestezije. Med operacijo kirurg naredi majhne zareze in s posebnimi kavlji ali kleščami odstrani prizadete vene. Flebektomija se pogosto priporoča za krčne žile, ki so prevelike ali preblizu površini kože, da bi jih bilo mogoče učinkovito zdraviti z drugimi nekirurškimi metodami.

Flebektomija ponuja prednosti, kot so izboljšan kozmetični videz, lajšanje simptomov krčnih žil, minimalna invazivnost posega, ambulantno zdravljenje in pa visoko stopnjo uspešnost, kar pomeni, da se pacient lahko po uspešno upravljenem posegu nemoteno odpravi domov (pa vendar brez večjih obremenitev zdravljenega dela telesa in športa).

Lasersko zdravljenje krčnih žil ali Endovenska laserska ablacija (EVLA) je minimalno invaziven postopek, ki se uporablja za zdravljenje krčnih žil. Vključuje vstavljanje laserskega vlakna v veno, ki dovaja toploto, da jo zapre. EVLA je učinkovita alternativa operaciji z manj rezi in hitrejšim časom okrevanja. Pomembno pa je, da se posvetujete z zdravstvenim za bolj individualen pristop in konkretne nasvete in priporočila za reševanje vašega zdravstvenega problema.

Lasersko zdravljenje krčnih žil ali endovenska laserska ablacija (EVLA) ponuja številne prednosti pri zdravljenju krčnih žil, kot so na primer:

 

  • Minimalno invazivni ambulantni poseg
  • Visoka stopnja uspešnosti (nad 90 %)
  • Hiter čas okrevanja
  • Minimalne brazgotine
  • Dolgotrajni rezultati

Mnenja naših pacientov

Ekipa NYD: Področje žilne kirurgije

Strokovnjaki, ki delujejo na področju žilne kirurgije klinike NYD, imajo s takšnimi pregledi, posegi in tretmaji dolgoletne strokovne izkušnje. Njihovo nepogrešljivo znanje strankam zagotavlja izjemno obravnavo.

Kontaktirajte nas