Hiperbarična komora v Ljubljani

Hiperbarična komora omogoča izvajanje kisikove terapije, ki blagodejno vpliva na vaše telo ter pospeši rehabilitacijo in regeneracijo.

Hiperbarična komora

Hiperbarična komora v Ljubljani

Hiperbarična kisikova komora v naši kliniki v Ljubljani omogoča izvajanje kisikove terapije, ki blagodejno vpliva na vaše telo.

S hiperbarično kisikovo komoro do boljše in hitrejše regeneracije

Hiperbarični kisikov tretma je namenjen preprečevanju in izboljšanju različnih obolenj ter izboljšanju splošnega počutja in sprostitvi. Blagodejno vpliva na vaše telo, pospeši rehabilitacijo in regeneracijo telesa, poveča prekrvaitev, izboljša zmogljivost telesa in pripomore k višji ravni koncentracije. Terapija HBOT je izjemno varen, preprost neinvaziven in neboleč postopek, zaradi tega so vse skrbi odveč.

Hiperbarična komora
Hiperbarična komora
Kisikova terapija

Bolj podrobno o hiperbarični komori in kisikovi terapiji

Tretma kisikove terapije se izvaja v posebaj prilagojenih hiperbaričnih komorah, kjer se s pomočjo NRB maske (maska brez povratnega ventila) vdihuje oziroma diha čisti kisik pod povišanim pritiskom znotraj hiperbarične komore. Doživetje lahko primerjamo s potopom pod vodno gladino, le da pri tem tretmaju prejmemo kar 9,5-krat več kisika, kot pri dihanju v normalnem ozračju.

Vsak “potop” oziroma tretma traja približno 60 minut pri konstantnem pritisku, čemur je potrebno prišteti še cca. 30 minut priprave (razlaga postopka, preoblačenje, itd.). Postopek se lahko ponovi dvakrat v enem dnevi z minimalnim časovnim razmikom 2 ur. Veliko pacientov se med samim tretmajem izjemno sprosti, nekateri pa celo zaspijo. Postopek ima pozitivne učinke na telo in splošno počutje, pomaga pri boljši in hitrejši regeneraciji, ter blagodejno vpliva na lepoto. Hiperbarična komora tako:

Splošno zdravje
Lepota
Šport

Kako se pripraviti na obisk hiperbarične komore?

Ob obisku hiperbarične komore bomo za vas priskrbeli lahka čista oblačila, da se zagotovi najvišja stopnja udobja. Zaradi vaše varnosti v hiperbarično komoro ni dovoljen vnos predmetov, kot so vžigalniki ali naprave na baterije, ki proizvajajo toploto. Morda pa se boste lahko z odgovornim zdravnikom dogovorili za vnos knjige v komoro, v kolikor bi želeli brati in se tako sprostiti. Zdravstvena ekipa vam bo dala navodila za pripravo na zdravljenje s hiperbarično kisikovo komoro.

Cenik hiperbarične komore

1 Terapija v hiperbarični komori

90€

Paket 6 terapij v hiperbarični komori (5+1 brezplačno)

450€

Paket 10 terapij v hiperbarični komori (8+2 brezplačno)

720€

Pogosta vprašanja

Hiperbarična komora je posebej zasnovana komora, ki človeku omogoča dihanje čistega kisika pri tlaku, ki je višji od atmosferskega. Uporablja se pri zdravljenju, imenovanem hiperbarična kisikova terapija (HBOT), kjer povečan pritisk pomaga telesu absorbirati več kisika, kar spodbuja okrevanje v različnih stanjih.

Hiperbarična kisikova terapija (HBOT) deluje tako, da telo izpostavimo visokotlačnemu kisiku v hiperbarični komori. Ko oseba vdihne čisti kisik pod povečanim pritiskom, se ta raztopi v krvnem obtoku v višjih koncentracijah. 

Trajanje potopa oziroma seje v hiperbarični komori se lahko razlikuje glede na specifično stanje, ki ga zdravimo. Običajno ena seansa traja od 60 do 90 minut. Vendar bo skupno število potrebnih sej odvisno od posameznikovega stanja in načrta zdravljenja, ki ga predpiše izvajalec zdravstvenih storitev.

Hiperbarična kisikova terapija je pokazala koristi pri različnih zdravstvenih stanjih. Pomaga lahko pri pospeševanju celjenja ran, zmanjša poškodbe tkiva, ki jih povzroča radioterapija, izboljša okrevanje po določenih operacijah, izboljša simptome, povezane s kroničnimi boleznimi, kot so razjede diabetičnega stopala ali poškodbe tkiva zaradi sevanja, in pomaga pri obvladovanju nekaterih okužb. Sposobnost terapije, da poveča raven kisika v tkivih, lahko podpira celjenje in potencialno izboljša rezultate v teh posebnih scenarijih.

Mnenja naših pacientov

Želite izvedeti več o hiperbarični kisikovi terapiji?

Pokličite nas na 040 229 339 ali rezervirajte vaš prvi termin v hiperbarični komori: